Celebrate Birthday MIL

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Seperti yang dijanjikan semalam..
nak update surprise untuk MIL nieyl..
sebenarnya plan asalnya nak bawa makan steamboat..
disebabkan kami ni tak selalu dapat berjumpa..
sebab faktor masa..nasib ada kemudahan whatsapp ni...

walaupun sibuk dengan urusan kerja masing²..
kita boleh bincang dalam group.. (kesan positif whatsapp)
dalam pukul 3 macam tu..
tempat makan dah settel booking.. (steamboat Empire cyberjaya)
untuk 6 orang dewasa..

dalam 4.30 tu dalam kereta,nak gerak balik rumah...
hati ini tergerak nak beberapa benda untuk surprise kan mak..
actually,yang nie xde dalam plan atau xde bincang dalam group pun..

Kebetulan teringat kat adik ipar yg kerja kat klinik area cyber tu..
whatsapp dia tanya dah gerak balik rumah ke belum..
klu belum nak ajak pergi cari 3 benda untuk surprise mak malam ni..
so,dia pun baru start kereta nak balik..nieyl pick up dia..
terus g cari 3 benda tu.. 
yang first nieyl cari belon..sbb nieyl mmg teringin sgt nak belon tu..hihi..
actually kan merata nieyl cari belon helium ni..sampai nieyl google okey...
kebetulan sgt...nieyl mmg nak pergi tempat tu..so,Alhamdulillah..dapat la belon nie..
harga dia x mahal sgt pun..yg nieyl punya nie mix plain dgn corak..
so,ada penambahan harga skit laa...total nieyl punya rm23.00..
belon nie tahan dalam 1 minggu :)
second item,nieyl nak belikan hand bouquet untuk mak..
ada 2 pilihan bunga rose atau lily...
rose mcm dah biasa sgt kan..mase hari ibu lepas mak dah dpt bunga rose..
so,kali nie pilih bunga lily...wangi sgt tau...
harga bunga nie rm60.00 sahaja 
item yang ketiga adalah kek birthday...
kebetulan sgt...sekali pandang..kek ni menjadi pilihan..
harga dalam rm39.00 
mak sampai je..as anak sulung,en.husband bagikan bunga kat mak..
so,touching tau..MIL menangis...Insya'Allah..kami akan jaga mak..:)
 Inilah sebahagian keluarga kecil en.husband...adik ipar nieyl ngan husband dia kat penang..
raya cina hari tu diorang dah celebrate birhtday mak kat sana...
so,smalam turn en.husband ngan angah pula :)..
jgn keliru yea...hijau tu en.husband..yg depan tu adik dia...
dieorang kembar tahun..Selalu orang salah orang..hihi..
(yg pegang bunga tu mcm birthday dia pulak kan..over )
MIL bersama pengubat kerinduan kami pada Arwah FIL nieyl..
adam dengan wan :) 
adam sangat excited bila dapat main dengan belon..
 Budak besar sikit tu,anak jagaan MIL..kteorang bawa sekali sebab dia taknak balik umah ibu dia..
hihi...so,inilah keluarga kecik nieyl belah en.husband..
walaupun kecil tapi Insya'Allah always we together :)
Ini mummy adam..my bff..my biras...
 maaf ye kualiti gambar sgt mengecewakan..
dslr tertinggal kat rumah..hu..hu..hu...

Begitulah cerita nieyl dengan adik² beradik en.husband..
celebrate birthday MIL :)


Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

7 comments:

  1. happeningnya. happy belated birthday buat MIL ye.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah
    seronokkan dpt happy org tersayang..
    semoga mil nieyl sentiasa sihat dan dirahmati Allah aamiin

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah... Semoga Nieyl dan keluarga sentiasa dalam rahmat Allah..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...