upgrade taman hijau

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Lama tak update tentang taman mini kat rumah kan..
biasalah bila hujung² tahun job en.husband tak berapa rancak..
so,banyak masa terluang...
boleh dikatakan hari² akan ade benda yang dia buat kat taman mini nie...

Sampaikan kini menjadi tempat lepak petang²...
Takpun malam² sembang suami isteri..
abg² nieyl yg kat sebelah rumah pun suka tengok taman mini en.husband...
 Pokok² area tingkap tu...
kata en,husband itu hanya sementara..
nanti ada modal nak cari kolam air terjun..
so,bila lepak² kat taman dengar bunyi air mengalir..
rasa mcm kat tepi sungai katanya..hihi..
 Ok bangku nie hasil tukangan en.husband..
kata dia itu bangku orang baru dapat lesen tukang..haha
 Kebanyakkan yang datang ke rumah,dieorang tertarik dengan pokok hijau dalam pasu tu..
nieyl tak pasti apa nama pokok nie...tapi nieyl sendiri pun suka...
pokok nie kena rajin trim kasi bulat baru dia cantik..



 Ini taman herba en.husband..
hidup segar n gemok²..suka tengok...
walaupun ruang depan rumah tak lah besar mana..
tapi bila ada taman mcnie rasa sgt cantik..selesa..nyaman.. :)
boleh minum petang...redup..tak panas :)

2 item yg nieyl nak beli untuk taman mini..

-Buaian
-Kolam mini :)



-LOVE NIEYL♥-


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. Sanagt berseni en abe Nieyl ni:)
    Kakak terpikat. Dah macam specialist landskaping tau - cantik dan menarik!

    ReplyDelete
  2. cantek2..memang sesuailah kalau ade buaian n kolam..jgn lupe update kalau dah ade..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...