Tips Kecantikan : Ciri-ciri kulit kering

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Pernah ambil tahu tak kesihatan kulit muka?
Kalau mcm nieyl kulit jenis berminyak..
that's why kena pakai pencuci muka kawal minyak..

Siapa kulit kering?tak tahu mcm mana nak check kulit korang kering atau tak?
cuba check satu persatu ciri² yang nieyl senaraikan...
kat bawah tu..

Ciri-ciri kulit kering 

• Selepas muka dicuci dengan pencuci muka atau sabun pembersih dan air, kulit terasa 'ketat',
seolah-olah ia terlalu kecil untuk muka anda.
• Kulit berasa agak selesa selepas mencuci muka dengan pembersih krim.
• Tompok berkelupas mula muncul pada waktu tengah hari.
• Anda hampir tidak mengalami masalah jerawat.
• Kulit akan kepedihan selepas menggunakan toner muka.
• Kulit berasa sangat selesa selepas menggunakan krim malam.

Andai kata korang punya kulit jenis kering..
better try cari solution..jangan biarkan okey..
sebab nanti nampak lebih tua dr usia..
Nanti nieyl try share petua atau solution yang boleh di kongsikan :)


-LOVE NIEYL♥-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

4 comments:

  1. saya la tu salah sorang memang ada kulit muka kering T_T
    kak nieyl, solution takda? ingt td scroll ke bwh ada solution. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...