Seindah Cerita: September 2015

Selepas 7 hari..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah..selepas 7 hari...
mummy ngan daddy dia baru benarkan untuk pos gambar baby sulung dieorang..
Acue ngan Maklang dah pos kat Facebook...
Maklong pos kat blog je lah ye....:)

Okey uolls...kenalkan buah hati semua orang...
Muhammad Adam El Zaffril..
nieyl panggil dia ADAM..
ada jugak yang panggil dia Zaffril..

Semoga menjadi anak yang soleh dunia dan akhirat sayanggg...

-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

VINCCI WAREHOUSE SALE @ glenmarie

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Pergi serbu...


-LOVE xoxo-


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Brownies Aidiladha

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Tengok blog orang lain dok update pasal raya aidiladha...
so,nieyl tak ada apa cter yang menarik pun...
sebab sibuk menyambut ahli keluarga baru..

Malam aidiladha tu adik beradik MIL buat potluck kat rumah MIL...
nieyl ngan adik ipar masak mewakili MIL laa...
Kami masak ikan asam pedas...
nieyl terlebih rajin buat mushroom sup...hihihi...

Lepas tu ada order Brownies dengan member..
yang super sedappp...RM55

Disebabkan terlalu sedappp...
maka dengan muka yang tak tahu malu nie..
pergi minta resepi..haha...kononnyer nak try buat pulak...
resepi dah ada...tapi masa xde lagi nak buat..huhuhu...

-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Shopping Shawl Again....

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Apabila nieyl start shopping....
Inilah hasilnya...Bila mood shopping shawl tibaaa..
sekali borong 9 helai uollss...
kali ni jenama mumuscarves..

Ada target nie nak buat koleksi semua color..
huhu...hopefully tercapai laaa...

Bila shawl bertambah...
stok hanger shawl dah kehabisan di rumah..
terpaksa la pakai hanger baju untuk sementara...
sebab baru order on9 hanger shawl..
30 pcs hanger dah abis digunakan untuk hanger shawl yg sedia ada...


Ok..hanger dah pun beli..tunggu sampai depan umah pulak..
skrg tgh usha cari stand tudung...
sebab yang ada pun dah nak roboh dah uollsss...
dah terlalu padat ngan tudung..ngan shawl..

*shopping shawl ni pun..senyap²..haha
takut kena marah ngan en.husband...huhuhu...
lelagi klu dia tahu harga sehelai shawl ni...haha...
berapa??huhu...biarlah rahsia :P

sebab dah jatuh cinta ngan shawl nie..
pertama kali pakai..shawl yg paling cepat bersiappp...
-LOVE xoxo-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Polis Evo...dah tengok?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Ada perasan beberapa blogger buat review pasal Filem Terhangat skrg nie...
POLIS EVO...wow!RM8J... bila baca komen² orang kat laman² sosial...
teruja jugak la nak pergi tengok kehebatan filem nie...
Tanpa fikir panjang terus beli tiket tengok midnight laa...

Ingatkan midnight tak la ramai orang..
peh!full house okey....dari atas sampai bawah!
super hebat filem nie sampai boleh penuh hall malam tu...

Lakonan sam ngan zizan memang nampak keserasian..
bersahaja tapi mantap..elemen lawak pun ada..tapi tak lebih sgt laa...
sebab bukan filem lawak pun kan...nampak sikap ketegasan zizan sebagai polis..

Elemen cinta cintun pun tak berat sangat..so..so je..
die lebih kepada action laaa...
kalau tanya suasana dalam hall tu...
kejap senyap..kejap ketawa...
Kalau nak tengok nora danish ckp lograt terengganu...
Dalam filem nie laaaa.....

So,kepada yang tak menonton lagi...
boleh la pergi :)


-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Hari Kopi Sedunia

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

selamat pagi....tak tahu pun hari ini hari kopi sedunia...
kebetulan la kot smlm up pasal kopi...huhu...
pagi ini minum kopi O ais..peh!sedap..
itu yang mata segar je nie..hihihi...alasan!

-LOVE xoxo- 

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Kopi menjadi pilihan

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Kopi adalah minuman yang dicampurkan dengan air panas yang disedia daripada benih panggang, biasanya dipanggil biji kopi, bagi tumbuhan kopi.
Disebabkan kandungan kafeinnya, kopi mempunyai kesan perangsang pada manusia.
Hari ini, kopi adalah satu daripada minuman paling disukai itu di seluruh dunia.

tulah sejak kebelakangan nie..suka sangat minum kopi...
kalau tak kopi O ais..mesti kopi Ais..adoi...

Tapi taklah la selalu sangat pun...
air kosong still jugak minum jugak..seimbang :)
kang kena kencing manis...sia-sia je kan...

-LOVE xoxo-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Kembali..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

puh..puh..puh...habuk blog nie sama cuti ngan tuanya...hihihi..
hai uolls...hari ini anak² dapat cuti free sehari lagi...
jerebu kembali teruk kan...rasanya last week dah okey...
dah clear...start hari sabtu jadi semulaaa...
Kembali pakai mask ok kalau nak keluar...
bahaya asap jerebu nie...
Happy working semua yang bekerja...

-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Terima kasih Allah

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Syukur Alhamdulillah...Biras a.k.a bff nieyl telah selamat melahirkan anak..
seberat 2.8 di hospital putrajaya..
terima kasih atas doa semua...

Terima kasih Ya Allah, kerana memberi kegembiraan ini pada kami..
Terutamanya kepada Mak Mertua nieyl..
Akhirnya dapat cucu sendiri...

Air mata membasahi pipi tanpa disedari...
amat bersyukur dan gembira melihat adik² ipar happy
dengan kelahiran anak buah pertama...:)

semoga ibu dan baby sihat...
petang nanti baru pegi tengok..
sbb skrg tak masuk wad lagi..


-LOVE xoxo-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Selamat Hari Raya

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Siapa bekerja hari ini?
jadi uolls sama lah macam nieyl..
hari ini masih bekerja..dan jumaat pun insyaÁllah...
akan bekerja jugak..

Sunyi office hari ini..hanya dengar suara anak²..
yang ikut mak pergi kerja hari ini...
Selamat hari Raya semua...

Oh ya..di saat ini jugak, nak share..nieyl punya BFF merangkap BIRAS..
ketika ini masih dalam labour room...
Bertarung nyawa..semoga Allah permudahkan segala urusan dia..
dipermudahkan proses melahirkan..Amin...

agak excited juga la..sbb ia merupakan cucu MIL yang pertama,
anak buah yang pertama belah en.husband..
MIL pun ada di hospital menanti bersama..
hmmmm.... (sayuuuuuuuu)

-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Daging Salai Masak Lemak Rebung

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Weekend² biasanya masak la kalau tak ada kenduri kahwin...
so,last week kenduri hari ahad so,main masak² hari sabtu la...

Selalu sebut main masak² nie sebabnya..
nieyl jenis masak tak ikut sukatan..
Sebab itu lah susah nak bagi resepi kat orang...
kalau bagi pun just ckp bahan²..
dr segi kuantiti tu..susah sebab nieyl jenis ikut suka hati...
mcm orang berpengalaman masak mak nieyl kata..haha..
padahal, baru belajar masak...

kami ni nieyl first time masak daging salai masak lemak rebung..
kebetulan mak bagi dekat kakak rebung madu tu..
tapi kakak nieyl dia tak reti nak masak rebung² nie..
jd nyer...nieyl la amek bawak balik...

Tetiba pula rasa nak masak daging salai..
padahal,x penah skali pun menyalai daging nie..haha..
tapi xpelah...buat jela kan..janji salai....

Bahan -bahan 

Bawang Besar
Bawang Putih
cili api
kunyit
Serai
Santan

* serai di titik
*yang lain tu dikisar
Cara-Cara 

Tumis bahan di kisar + serai yang dititik
 masukkan santan + daging + rebung

*letaklah garam secukup rasa
Ini lah hasilnya menyalai...huhuhu..
tapi nieyl rebus dlu daging tu...pastu tos..baru salai...
Rebung madu..
Okey..ini lah hasilnya...
2x tambah nasi en.husband okey...
sedap katanya..hihihi..

haii...kembang² hidung ni ha dengar pujian..hihihi

-LOVE xoxo-


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Jom Daftar affiliate Ephyra

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Pernahkah anda terfikir untuk memulakan perniagaan tetapi kekurangan modal dan kepakaran? 

 Tak mengapa. Jom sertai program affiliate Ephyra.my dan berpeluang menjana pendapatan sampingan setiap sebulan. Daftar sekarang melalui link berikut: 


Apakah keistimewaan yang dibawakan oleh sistem affiliate Ephyra.my?: 

 1. Pendaftaran adalah percuma. Tiada sebarang yuran atau caj yang akan dikenakan. 

2. Anda tidak perlu menyimpan sebarang stok. 

3. Anda tidak perlu menguruskan order atau pembelian. 

4. Anda hanya perlu berkongsi unik URL atau link yang disediakan ke semua laman media sosial anda seperti Facebook dan Twitter. Ataupun hanya dengan semudah melalui Whatsap dan bersedia untuk menerima komisen. 

5. Anda berpeluang untuk menerima komisen sehingga 5% bagi setiap pembelian (bergantung kepada jenis produk) yang dilakukan oleh pelanggan yang di-referred oleh anda ke sistem kami. 

6. Setiap referral akan di-tag ke akaun anda selama setahun. Anda akan mendapat komisen bagi setiap perbelanjaan mereka sepanjang tempoh tersebut! 

 Apa yang lebih menarik lagi? 

 1. Anda boleh meningkatkan lagi komisen anda dengan cara mengajak lebih ramai rakan-rakan anda untuk menjadi Affiliate Agent kami dengan menggunakan Unique URL atau link yang disediakan di ruangan dashboard akaun anda. 

2. Contoh: Anda mengajak si A untuk menjadi agent. Maka anda akan mendapat komisen sehingga 3% (bergantung kepada jenis produk) sekiranya si A membawa pelanggan untuk membeli di Ephyra.my. Sekiranya si A mengajak si B menjadi agent, anda tidak akan memperoleh sebarang komisen sekiranya si B membawa pelanggan untuk membeli di Ephyra.my. 

3. Pertandingan dan hadiah lumayan untuk Affiliate yang memberikan prestasi terbaik dari masa ke semasa. 

 Jangan tunggu lagi! 
Inilah peluang anda menambah pendapatan!
 Terima kasih.
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Jangan suka mengata orang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat pagi...
nampak 2 mulut tu..ha...pepagi nie bukan nak mengumpat..
atau mengata orang tau...itu adalah contoh..hihihi

Rasanya semua orang pernah berkawan atau terjumpa orang yg mcnie kan..
kita buat apa sahaja pun nak mengata..alahai...
kenapa la kan...kalau bercakap benda yang baik² tu Alhamdulillah..
ini kalau dah namanya mengumpat..mengata...rasa²nya macam mana?
Orang bersenam kat padang pun nak dijadikan isu...
seksi la..tak tahu malu laaa...HELLO!
duduk zaman mana tu...bersenam nak sihat...
Rasanya makcik² tu pakai tak adalah ketat mana pun..
longgar² lagi...itupun kata seksi..hmmm....

itulah bila tak ada bahan nak mengatakan...

Minta kita di jauhilah dengan orang² mcnie...

Selamat Bekerja uolls

-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Mangga Asan Boi Berasap

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Dia punya tajuk nak gempak je..
berasap lah sangat ye..tapi memang berasap pun...
sebabnyer terlebih letak cili kot...

Oklah last week punya projek lah nie..
tetiba pulak rasa nak makan mangga asam boi nie..
benda nie rasanya dah berzaman jugak la popular nyer..
nie baru terhengeh² nak buat..huhu..
tapi uolls jangan tanya resepi yea...
yang ini resepi ikut suka hati..huhu
Beli mangga ngan orang rm5..
dapat la lebih kurang 12 ke 13 biji cmtu...
Dah siap² potong tu..masukkan dalam bekas..
letak la asam boi...ikut suka hati nak letak berapa laaa...huhu..
Jangan lupa letak gula ikut la nak letak berapa banyak pun xpe...
hihihi...
haha..cili pun sama jugak...klu xnak pedas sgt..letak la dalam 2 3 batang je..
klu nak berasap mcm nieyl nie..haha..letak la lebih 5 batang...huhuhu...

semalaman jugak la simpan dalam peti sejuk..
tengok gula dah cair tu..boleh la buka test makan..
sekali makan...haha...mengelupor cari air..tapi serius sedappppp...

-LOVE uolls-


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

45 minit?kau rasa??

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat pagi isnin uolls...
sihat?ha..x sabar nak cuti raya yea..
ada yang dah start bercuti ke ari ni?
kalau ada..seronok yea...anak² pun dah start cuti sekolah...
jalan pagi ni pun x sesibuk hari biasa :)

nie cter ari jumaat lepas..
Apa korang rasa kalau nak pakai shawl amek masa 45minit..
adoi...memang tahap stress tau tak...
selalu pakai x sampai 5 minit...
hari jumaat lepas sampai 45 minit...
sampai punch card pun merah..hampeh punye shawl...
ha...ini la shawl yg 45minit tu...
tak nak bekerjasama betul..
ee...sakit ati i okey...

selamat bekerja semua...

-LOVE uolls-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Seronoknya Mandi Sungai

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Cerita cuti 1 Malaysia aritu..
Abg bawak anak² dia pergi mandi manda kat sungai pangsu...
tetiba lak rasa mcm dah lama gila tak berkelah kat sungai...





Itulah anak² kan...kalau kita bawak kat tempat yang dieorang suka...
mandi seharian pun x kisah..sampai kecut² semua...
Puas mandi sungai...

-LOVE uolls-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Boss vs Leader

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Perkongsian pagi jumaat ini adalah pasal peranan boss vs leader..

Yang mana satu kah kita ??


-LOVE uolls-



  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Realisasikan Azam Baru

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Bila petang² nie kepala mula lah berfikir...
Semua orang mampu sebut AZAM BARU..
Tapi tidak semuanya di realisasikan dengan semangat..

Termasuklah diri ini..
Macam² Azam yang bermain di fikiran..
Tapi bila tenung...difikirkan...
Sampai bila nak temernung..fikir tanpa sebarang usaha kan..

Selalu bila melihat kejayaan seseorang tu..
dalam hati selalu terdetik "wah!bestnyer''
"aku pun nak jadi macam tu lah"
Hanya sekadar bercakap jelaaa...

Usaha tak ada...
Tp sampai bila kan nak macam ini...
cari dan usaha lah...InsyaÁllah...kalau kita lebih berusaha..
Allah akan bantu kita..kena ikhlas dan rajin..
solat jgn sesekali lupa...

Peringatan untuk diri sendiri jugak...


-LOVE uolls-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Bila Suami Berkebun

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai uolls..semalam cuti umum tak ada pegi memana pun..
sebab jerebu teruk kan sekarang nie...
nieyl ngan en.husband pun dah start sakit tekak dah..
ni kena minum air bebanyak..

Aktiviti semalam nieyl cuci semua bantal² yg ada dlm rumah..
cadar²..sarung² bantal...extra time semalam tu..
sempat jenguk je orang tu berkebun...

Kalau mana yang tak tahu lagi...
rumah nieyl nie dekat dengan rumah mak..
adik beradik yang lain..so,keluasan tanah untuk laman menang xde lah...
depan belakang rumah orang..huhu...
klu ade pun betul² tepi rumah nieyl tu...
so,plan dah lama dah nak bercucuk tanam kat sana tuh...
so,smalam en.husband bersemangat nak buat..
so,dia buat la seharian kebun die tuh....
Jadi la daripada tak ada tanah kan...
 Bahagian hujung tu,kebun mini nieyl..huhu..
baru ada pokok ubi..hihihi...yg space baru nie kebun mini en.husband..
dia nak tahan pokok² herba kata nya...
sebelum nie,nieyl letak sangkar kucing kat sini..
smlm sangkar kucing dah di renovate jadi tempat gantung pokok orkid mak..
huhu..so,en.husband letak pokok² hijau depan rumah...:)

Smlm tadi saje intai² dia kat dalam bilik..
tgk die tengak usha lazada..katanya nak carik barang² tok hias..
ruang kat luar umah..hhmm...kite tggu jelahhh.. :)

-LOVE uolls-
Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign