31 July, 2015

Purple Belah Mertua Raya 2015

by on July 31, 2015
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Semalam dah abiskan story mori pasal raya satu belah je kan..
okey entry pagi nie nak up story mori belah mertua pulak...
Tahun nie sambutan raya very sederhana..
sebab first year beraya tanpa ayah mertua disisi..
Setiap yang hidup akan mati di akhir perjalananya nye..
Semoga Ayah ditempatkan bersama orang² yang beriman..
Al fatihah

Belah mertua,nieyl ada 3 adik ipar..2 biras..
keluarga kecil kami..InsyaÁllah tahun² akan dtg..
berkembang dengan jaya nya..Aminnn....

Okey gambar² kat bawah nie semuanya berlaku pada raya ke-2..
sebab raya ke-2 memang akan ke belah en.suami..
Kononnyer nak tema purple sgt kan...
amekaw..keluar sudah baju kerja ku dalam almari..
sebab klu ikutkan raya tahun nie xde baju warna purple..
Tak apa lah..baju keje pun baju keje laaa...hihihi..
 sebelum sesi bergambar kenangan, setup² dulu...
 bila sah setup... touch up² muka pulak.. 
 Ini lah keluarga kecil kami belah en.suami...
Unik keluarga kami nie..Biras/adik ipar/kakak ipar adalah kawan sekolah =)

peace yooo..
Masing² bila bergambar mcm nie laaaa.....

Walaupun muka masing ceria tapi dalam hati tetap sedih..
bila teringat kat aewah ayah..:(
Tapi semua kena kuat..untuk teruskan kehidupan masing²...

Bila dah abis beraya kat rumah mertua..
masing² pulang membawa haluan raya masing²...hihi..
nieyl ngan en.husband pergi raya kat kampung belah en.suami kat beranang..
Adik ipar ngan isteri dia pergi beraya belah ayah dia pulak kat area banting..
2 adik ipar,biras ngan mak mertua ke kuala selangor..
beraya kat belah sana pulak..hihihi...

*************************************************
Balik saje rumah..tukar pakai baju raya...
haha...idak la pakai baju koje..hihihi..
penat tau tempah banyak² baju raya...tapi raya pakai baju keje..huhu..
Baju kedua untuk raya dress jugak..
cantik tak?hihihi...over mak nenek betul...

Okey..dah time rehat hari jumaat =)
selamat berehat semua..

-LOVE uolls-
 

Respect Uolls Tau..

by on July 31, 2015
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Selamat pagi uolls...
Macam biasa hari² kena keluar awal dr rumah..
kalau boleh sebelum pukul7..
walaupun jarak office dgn rumah hanya 10-15minit..
Diwaktu pagi macam nie...
sepatutnya 15minit jadi 30minit..
Bergantung pada jumlah kenderaan di hadapan ku ini..

Siapa kata duduk putrajaya nie tak hadap jem..
hadap jugak cuma tak seteruk mereka² yang bekerja di area KL,Shah Alam sana..
Kalau yang panjang tak berapa nak panjang nie pun rasa dah merungut dlm kereta...
Apatah lagi uolls yang hari² kena mengadap kat KL sana tu..

Respect Uolls!
Yang paling tak best di waktu pagi..
bila kita sibuk nak pergi kerja...lori dan bas kilang bukan main banyak yea..
Tak kisah la klu banyak mana pun tapi yg geramnyer...
duduk lorong kedua...pastu bawak slow...
adoi...gler tak panjang belakang kereta kita dengan kereta lain...

Lepas tu,kan ade 3 lorong...
pelahan..sederhana..laju...
kalau rasa tak rushing nak pergi kerja...
drive pun very romantik..
apa kata masuk lorong kiri sekali...=)
Jangan la duduk lorong tengah...
kesian kat kami² nie yang memang drive 100km nie..

Nak memotong satu hal lagi..lorong laju kereta..
Ya Allah..berderet²..jadi,terpaksa la redha dalam paksa..
duduk belakang dia sampai ada peluang untuk memotong.. =)

Pengajaran nya..
Dalam pemanduan kita kena byk bersabar...
relax...cool...
tapi klu dah gitu je hari² mahu nak sabor nyer..hahaha...
Okey lah uolls..selamat bekerja semua....

-LOVE uolls-
 

30 July, 2015

Jom follow and Like Page Nieyl =)

by on July 30, 2015
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Okeylah nieyl nak share 3 media sosial yang aktif..
kalau sudi like n follow la..
Like  SINI 



Follow SINI



Follow SINI


Semoga ikatan yang terbina di alam maya, mengeratkan lagi
silaturrahim kita semua =)

Uolls boleh jugak tinggalkan link sosial media korang kat komen bawah nie..
nanti nieyl follow back n like okey...
-LOVE uolls-
 

Thank You Uolls

by on July 30, 2015
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


-LOVE uolls-

 

Meh gelak kat sini..

by on July 30, 2015
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sambil² update jadual bos..
dapat wassap dari group supporters..
adoi..rasa nak gelak kaw..kaw..
terkena lagi rasanya..haha..

meh pilih calon suami..adoi...

Nak tahu nieyl punye calon yang mano??
agak² uolls yang mana?
janji jangan gelak tau...

MARET!

kahkahkahkahkahkah..sengal!

*ini semua hanya sekadar gurauan ye..jgn amek serius sgt okey..suka² je..

-LOVE uolls-
 

Tuu diaa..mai daaa..gambaq rayaaa Part 3

by on July 30, 2015
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

selamat pagi uolls..khamis dah ek hari ini..
pantas masa berlalu..rasa macam baru je naik kerja hari isnin..
Apa² pun penuhi masa² ini dengan perkara² berfaedah..
sebab masa tidak akan menunggu kita...
ia akan terus berlalu..dan pergi...tak akan patah balik =)

Diri ini pun berkejar² jugak nak perabih kan gambar² raya nie..
kali ini nak cerita berserta gambar ketika beraya belah ayah pulak..
walaupun ayah tidak beraya bersama..
Memang rutin kami sekeluarga pergi beraya ke rumah nenek tiri belah ayah..
dan rumah adik beradik ayah..

ye..pada hari raya pertama juga kami abis kan beraya..
Sebab rumah nenek ngan adik beradik ayah dekat jugak..
Dengan area desa pinggiran putra..siapa yang duduk area putrajaya tahu laaa...
Actually, kteorg semua nie memang dr lahir lagi duduk sini..
sebelum adanya PUTRAJAYA..CYBERJAYA nie..
Dulu hutan..jadi,nieyl sempat merasa keadaan PUTRAJAYA nie hutan lagi =)

Jom layan gambar-gambar hari raya pertama =)
 My sister ngan nenek..tapi org jawa panggil embah =)
 Setiap tahun akan pergi rumah embah,selalu menu yg di tunggu²..pecal laaa...
tapi tahun nie embah tak buat...=)
Anak buah form 4 sebaya ngan ank buah yg perempuan sorang tu..
dgn kakak ipar =)
 amboi..badan je kecik..setiap rumah dia makan..hihi..raya betul..
Anak² buah kalau raya..manja ngan pakcik dieorg nie (adik)
sebab setahun sekali atau 2 kali je dpt jumpa...sebab adik komando..
duduk kat KEM,Melaka...
 Actually kan..gambar² dlm camera nieyl..bukan nieyl yg amek..
anak² buah yg pegang camera..so,tak tahu apa cter gambar nie..haha..
Dah kekenyangan..mata mengantok...
 Yang ini time pergi rumah salah seorang adik ayah...
adoi...kalau nieyl suka anak bulus..depa nie bela ular uollsssss...
budak² nie berani tak apa la..
Mak pak dieorg dah lari ke luar umah dah..
Keberanian tu ada..tapi tgk muka...mcm takut aje..hihihi
Tahun nie gambar raya tak banyak..
Insya'Allah tahun depan lebih meriah..
Ahli keluarga pun bertambah.. =)

Oklah uollss...
Jom mulakan kerja di hari khamis..
Gambar raya belah nieyl dah abis yea...
Nanti update gambar raya belah en.suami pulak..

Thanks pada yang sudi singgah..tinggalkan komen..
Insya'Allah..ada kelapangan nieyl akan balas kunjungan awak² semua...

-LOVE uolls-
 

29 July, 2015

Start Again =)

by on July 29, 2015
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


-LOVE uolls-
 

Tuu diaa..mai daaa..gambaq rayaaa Part 2

by on July 29, 2015
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah..kenyang makan lunch tadi...
uolls lunch apa tadi?Tak kisah la lunch apa² pun..
yang penting makan okey...kesihatan kena jaga jgk okey..

ada yang komen kata nak lagi gambar² raya nieyl..
Okey jom sambung layan gambar n cerita ckit² ye..

Kalau ikut kan plan awal nak pergi tanah perkuburan dulu..
Sebelum pergi rumah nenek tiri kat bukit changgang,banting tu..
Tapi bila lalu tengok tanah perkuburan ramai gila orang..
so, kami gerak ke rumah nenek dulu laaa..
nanti time balik kita singgah kejap...
Ini rumah nenek tiri belah mak nieyl..
atok ngan nenek betul nieyl dah meninggal..
Bila dah lama tak berjumpa..macam² cerita di sembangkan..
yg duduk sana tu menantu ngan mak mertua...bagus menantu lelaki nie..hihihi
adik bongsu yang setiap kali nak raya..buat semua org bising..
fikir tema baju raya dia...huhu..
anak buah yang keberapa ntah..byk sgt la...form 4..next year dah form5..
pantas masa berlalu...melawa no.1
ha..kat rumah nenek special tahun ini sebab ada lekat benda nie..
huhu..rumah i pun tak ada uolls...hihi..
pandai nenek hias rumah yea...

***********************************************************************

Lepas balik dari tanah perkuburan dalam 12.30 cmtu..
kaum² adam bersiap ke masjid..
Kembali beraya Jam 2.30 petang..
Kali nie ke rumah adik beradik Mak..
tak jauh pun dari rumah lebih kurang 2km dr rumah mak..
Wanita ini suka bergambar, suka melawa, suka make up, suka bergaya..
ha..itulah gelaran yg mak selalu ckp..hahaha..
Rumah pakcik nie buat konsep taman..
Sebab itu kalau tengok dia punya background..byk kayu..pokok²...
my sister nie asal kita nak amek gambar je..dia sibuk nak masuk jugak..huhu..
jarang dapat beraya makan kuih kat branda mcm nie...
selalu dalam rumah kan..so, pakat² dok kat luar...amek angin kampung...
Sesi bergambar kenangan..time nie tak ready lagi..
mengadap matahari..mata masing² sepet..tak boleh buka..huhu..

Mak ada 2 adik beradik je satu ayah satu mak...(mak ngan abg mak)
Mak ada 4 adik beradik satu mak lain ayah..hihihi..
kalau nak cter sejarah atau keturunan..sampai bila² pun tak abis..hihi..
pening lagi adolah...

Okey lah..sebelum uolls pening...
kita stop kat sini yea...
nanti sambung lagi part 3 =)

-LOVE uolls-


 

Bila Mood Rajin

by on July 29, 2015
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai uolls..selamat pagi...Morning..
Masing² dah bizi buat kerja yea..
happy working semuaaa...

Rasanya dah lama tak tepek gambar makanan dalam blog kan..
Daripada terperam kat dalam hp tu je..
meh tepek kat sini..Tak dapat jamu orang makan pun xpe..
jamu mata aje la ye uollss...hihi..

Bila berdua sangat malas untuk buat bekpes..
sebab en.suami tak makan pagi..
jenis terus makan tengah hari..so, lemak² isteri dah semakin tebal la..haha..
Naik aje cuti raya nie..mood bangun pagi²..untuk masak tu ada..
so, bawak la bekal ke opis...

(sebenarnya kena berjimat sejimat²nya..gaji lambat lagi ooo)

Mentang² last week baru turun dr cameron..haha..
bekalan orang sihat kononnya..haha
Gigih bangun pagi masak speghetti uolls..sampai garam pun terlupa letak..haha..

Siapa pun naik..siapa pun turun..
kita tetap sama jugak kan..=)
so, teruskan kehidupan kita...fokus pada kehidupan kita sendiri =)

-LOVE uolls-

28 July, 2015

Cerita Raya Part 2

by on July 28, 2015
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selagi gambar² dalam folder raya tak abis publish...
Selagi itulah ada entry RAYA..hihi..
uolls jangan muak yea...
Petang² nie kebanyakkan entry pasal rombakkan kabinet tu kan..
kat opis pun sama gak kecoh kejap...
hari ini hp group wassap non stop berbunyi...huhu..
itulah dia..kuasa mediaaa...

Okeylah nak sambung cerita raya..
Kebiasaanya kalau pagi raya..lepas bersalaman..
Kitaorang sekeluarga akan pergi menziarahi jiran² terdekat...
dalam 3 4 rumah mcm tu..

Sementara tunggu mak..
Kitaorang amek gambar kat area luar rumah mak..
Dalam gambar cantik pulak warna baju tu..hihihi
Ini anak buah nieyl..
 family kakak..
family abg..
with my lovely mom...forever n ever...
 kahkahkah..sampai tak nampak matoooo...
 padahal nak amek gambar sorang je..yang lain sibuk je...
kalau dah hantu selfie...
panas terik bukan halangan..haha...

Ptg ni balik kerja nak terus pergi Hospital (PPUM)
nak melawat my sister masuk ward semalam lagi..
semalam tak sempat nak pergi ada hal lagi...
nanti nieyl update lagi...

Doakan kesihatan kakak saya yea..

-LOVE uolls-