Seindah Cerita: April 2015

Masjid Putra Pemandangan Indah

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Pagi² nie nampaknya semua orang mood ceria..
ada yang mood ke laut ke arini..hihihi..
Ceria mesti ada sebabkan..ESOK CUTI yeay....
rasa nak lompat² (jakun benar mcm la x penah cuti)
Terlebih ceria sampai nak melompat tu sebab dapat CUTI FREE..
Jimat cuti..boleh guna untuk RAYA.. (berangan nak cuti raya 1 week)

Hampir setiap pagi akan park kereta di tempat yang sama..
Pemandangan yang sering di lihat ↓
Rasa satu ketenangan bila pepagi melihat masjid..
melihat tasik..ada kehijauan sikit² kat situ kan..
Rasa sangat relax...tenang...itu waktu pagi...

kalau petang nak gerak balik..
sementara menunggu enjin kereta panas..
menghayati azan dr masjid putra..lepas abis azan..baru bergerak balik..

seindahcerita: baby anak bulus nieyl telah pergi buat selama²nya :(


 

Kelebihan dan Kebaikan Jogging

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Konon²nya setiap hari ahad pagi nak pergi jogging..
almaklum lah cita² nak kurus ckit sebelum raya..
kurus dan sihat.. so,bermula last week berjogging jam7.30 pg..

Untuk first time nya pilih jogging kat empangan dan pullman..
peh!serius tak pernah lagi jogging sampai ke pullman tu..
nie semua gara² anak buah nie la..
naik longgar lutut makcik dia nie..
ingatkan dekat laaa..bapak jauh yer...

 Time nie dah sampai pullman dah...
terkesima melihat keindahan alam yang Allah beri pada kita..
 Itulah budak² remaja nie..ber selfie tak abis²..
time nie nieyl mmg tak berapa nak berani sgt pergi ke sana tuh..
Tak tahulah sebab macam pening²..rasa mcm jambatan tu bergerak²...
 Kehijauan di sebalik bangunan..
Makcik dtg nak berjogging..
budak² nie dtg asyik suruh amek gambar je...
Bukan main semangat temankan makcik dia...
terima kasih la yea..klu den tak kurus jugak tak tahu laaaa...
so,insyaÁllah minggu nie jogging kat tempat lain pulak..
Tukar² tempat...

Kelebihan dan Kebaikan Jogging

Membantu untuk mendapat tidur yang lebih berkualiti.
Kurangkan tekanan (stress)
Membantu menghilangkan lemak di perut
Membantu menguatkan otot dan tulang
menggalakkan jantung kerap bekerja
Membakar lemak dan mengurangkan berat badan
 dan banyak lagi laaa....

seindahcerita: Usaha menjadi lebih baik

Segmen: Mencari 5 Blog Bertuah



seindahcerita : terima kasih support :)

Breakfast Special Hari Ini


Kunci jam pukul6 pagi..bangunnya pukul 6.20 pagi...
Jadi,memang tak sempat lah nak bakar ayam ngan nugget..
apa yang sempat daging burger dengan bakar brokoli aje..

Kebetulan ada anggur..selitkan sekali laaahhh...
nampak menyelerakan bukan..walaupun simple..
Alhamdulillah..kenyang makan mcm nie pepagi...
memnula je rasa macam tak puas...tapi bler dah 2 minggu diet..
perut dah boleh terima makan pagi dengan roti saja.. :)

Lagi satu,sejak ada magic pan nie rasa lebih sihat...cehcehceh!
sbb tak perlu guna minyak..klu guna minyak pun..
pakai olive oil..hihihi..

seindahcerita: Ada berita sedih pagi ini.

Tips Beli Baju Dress Murah Online



Wanita dengan fesyen susah nak dipisahkan bak irama dan lagu..
hampir setiap hari kalau boleh kita nak pakai pakaian yang cantik..
yang berlainan dan kemas tapi masih dalam bajet mampu milik kan..betul tak?



Baju Gaun / dress 

Baju gaun ataupun dress adalah antara jenis pakaian wanita terkini yang sangat
 popular terutamanya dalam kalangan wanita urban.
 Ia telah menjadi antara fashion item yang paling digemari di seluruh dunia
. Disebabkan itulah kita dapat lihat saban tahun banyak koleksi dress murah dihasilkan dan digayakan di pentas-pentas peragaan fesyen oleh pelbagai jenama fesyen yang hebat .

 Tahukah Anda?

 Sebelum kita pilih baju gaun yang anda mahukan, kita harus tahu beberapa tips beli baju dress murah online yang pastinya dapat memudahkan pembelian kita itu.



Show your skin strategically kerana untuk tampil seksi kita harus
tahu apa yang perlu ditonjolkan untuk membuatkan penampilan
kita lebih bergaya. Ianya juga dapat membuatkan gaya kita
ebih misteri dan dalam masa yang sama sangat seductive!


Think in multiples, take a cue from Jackie O yang mempunyai almari pakaian penuh
 dengan pelbagai baju dress. Jika kita jumpa baju dress murah yang cantik,
go ahead dan beli dengan lebih banyak warna tetapi rekaan yang sama.
 When it works, why question it?




Embrace your shape! Jika kita mempunyai bentuk tubuh badan yang kecil,
 elakkan tall columns dan billowy maxi dress!

Sangat Penting!! 

Sebelum kita keluar membeli-belah, kita kena buat satu senarai tentang apa yang kita sudah ada. Ini adalah sangat penting untuk memudahkan dan mengelakkan kita daripada terbeli baju dress dengan rekaan ataupun warna yang sama.


Hit the fitting room prepared. Jika kita suka akan sesuatu dress itu,
get a true feel for the fit by bringing your him or thigh slimmer.
While you are at tit, bawa sekali kasut tumit tinggi kegemaran kita,
liptstick, dan hairbrush untuk berikan kita mood yang lebih baik ketika mencubanya.

Kesemua tips itu sangat perlu untuk kita yang suka sangat shopping..
dan lagi satu kepada mereka yang suka shopping online seperti nieyl nie..
why not kita ramai² terjah website dress murah online
untuk beli dress yang cantik² tapi mengikut kemampuan..

“fesyen tidak perlu mahal, yang penting cantik, selesa dan mampu milik”

Senyum Bak Gula Dalam Bekas

Pagi selasa yang sejuk..hihi..nak mandi pun pagi tadi bukan main sejuk lagi air...
mengigil rasanya..macam air perigi.. ( mcm la penah mandi air perigi)
Yang penting mandi okey! bukan mandi macam cter Bujang Lapok tu okey..

Selalunya kalau tiba hari isnin mesti kebanyakkan manusia mood ke laut kan..
ala..orang putih ckp "monday blues" termasuklah diri ini pun...
itu Isnin..Tapi hari ini selasa hari senyum haha..
sebab apa..stok gula² atas meja sudah penuh..
so,kalau mengantuk² tuh..pilih saja nak makan gula yang mana..


Teringat pulak semalam technician yg betulkan pc nieyl..
dia duduk tempat nieyl lebih kurang 2 3 jam..
sampai naik boring kot..sbb nak tunggu selesai update software pc nie...
sambil² tu dia makan 2 biji gula² atas meja tu...
wah!bagus gak letak gula² kat atas meja..boleh membantu orang hilangkan rasa bosan..
boring..mengantuk.. :)

Lepas ni nak letak 3 in 1 la pulak..
Nescafe ke..kopi jantan ke..kacip fatimah ke kan..
haha.. (lebih baik bukak kedai je terus nieyl oiii)
Oklah nanti kte sembang lagi yea...
nak buat keje dlu...
happy working semua.... :)

seindahcerita: Rezeki itu dari Allah , sabar dan berusahalaaahh..

Sangkaya : Jatuh Cinta


Salam Petang semua...
walaupun berpuasa hari ini..review makanan tetap ado okey!
hari sabtu yg lepas...ada masa untuk makan di luar..
dah alang² makan pagi,tengah hari sekali...
tekak nie pun mengada² request nak makan aiskrim..

Nasib baiklah en.husband layan kan aje..hihihi..
walaupun tgk wallet makin nipis layan nafsu makan isteri tercinta..haha..:P

Oklah kali ni nieyl makan aiskrim kat sangkaya..
siapa pernah dengar?nieyl pun sebenarnyer first time try ni..
kebetulan dah ade yang paling dekat ngan rumah nie kan...
rupanya sangkaya nie sangat famous ok skrg nie..
kalau tak caya try la google :)


Yang nie nieyl try yang kat cyberjaya..depan oldtown cyberjaya..
sebelah kedai makan Uncle K.. :)
Yang nie paling special :)


Sementara nak tunggu Q pendek sikit..
kita take picture dlu..hihi..wlupun background x cantik :P


Ok inilah dia..nampak sedap kan?tapi memang sedap pun tau...
kena cuba tau uollss..hihi..harga?hihi..rm10.50 oopss!
mahal ckit tapi bagi nieyl sgt puas gak makan..
terasa nak g makan lagi jap lagi..
tapi puasa..hihi


Facebook : Sangkaya
instagram : @sangkayacreamery

Black Skrin


Dah tak leh nak ckp selamat pagi dah..
Sebab dah masuk tengah hari skrg nie...
pagi² isnin dah mood ke laut...
dari pukul 7.30 sampai pukul 12.00 tgh hari...
baru boleh guna komputer....kenapa??

Tak tahu nape monitor jadi black skrin..
so,panggil tec betulkan..dekat 4jam baru kembali normal..
Ya Allah...4 jam tak boleh buat apa²..
duduk tengok orang lain buat keje...sangat tak seronok ok...

Nasib baiklah dah ok nie..
boleh la update blog :)

seindahcerita : Alhamdulillah...arini puasa lagi...

Cergaskan badan dengan muzik



Bila ckp muzik boleh cergaskan badan nie..
diri ini lah orang pertama yang setuju..wah!gitu...
Sebab memang suka dengar muzik..kalau tengah stress..
marah ke...mengantuk...memang akan dengar muzik..
Tapi jangan la salah faham..muzik nie byk jenis nyer..
bukan yg rock² tu je..nasyid pun muzik..
zikir² pun byk dibuat dengan alunan muzik yang merdu... :)
Tipsnya

mendengar muzik juga boleh mengembalikan mood untuk bekerja.
Pasanglah lagu-lagu kegemaran anda atau ‘layan’ alunan muzik lembut atau instrumental.
Dikatakan muzik dapat mewujudkan rasa tenang.
 Jika anda penggemar Heavy Metal, silakan.
Tetapi janganlah sampai mengganggu fokus kerja.

Kalau nieyl dengar muzik ikut mood...
kalau mata tu mengantuk terus dengar lagu sakitnya tuh disini..
bukan badan je goyang kepala² pun goyang..haha..

seindahcerita: sambil buat keje hiburkan diri..baru tak stress :)

My first Pancake


Salam Jumaat semua...Rasanya baru jumpa dengan isnin..
hari ini dah berjumpa dengan jumaat kembali...
betapa laju masa itu berputar..semoga kita manfaatkan masa kita sebaik² nya..

Oklah semalam kan nieyl ada cakap nak buat pancake kan..kan..
gagah kan jugak buat tau pagi tadi..yela..
dah teringin nak makan kan...buat sendiri lak tuh...
first time buat nie...memula tu biasa la x menjadi jgk sbb hangus..haha..
tapi mmg x letak ar gambar hangus tuh..maluuuu..hihihi..


kalau dari segi rupa tu mcner?okey tak?hihi..
kalau bab rasa tu..nieyl sorang je la yang rasa..haha..

seindahcerita: Alhamdulillah...kenyang makan pancake nie cicah coklat :P

Sakura Candy


Semua orang suka makan gula² kan..tapi takut² nak ambil selalu kan..
takut gigi rosak kan²..hihi.. Yang ini sgt lain dr yg lain.. Tak ada rosak²..
kulit makin cantik, gebu, cerah, awet muda lagi tau..
Bkn itu je, ibu lepas bersalin ada susu melimpah luah.nak tak??suka??


Ini bukan sebarang candy tau..Banyak kebaikan / manfaat sakura candy ni tau.


Dengan setiap Kotak Beucure Sakura Candy, mampu memberikan

 ✔ Cerah Merah Jambu muka & seluruh badan
 ✔ Tegang serta gebukan kulit wajah
✔Anti penuaan
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat
 ✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut )
 ✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi )
 ✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus 


Kalau boleh kita nak dua² sekali sihat dan cantik.
jadi, boleh try sakura candy ni..

Cara Makan Sakura Candy ni senang aje,

 1) Koyak sachet
 2) Kemam terus di bawah lidah

 Bila waktu terbaik makan???

jawapannya: satu sachet bangun pagi perut kosong
dan malam sebelum tidur.nak lagi cepat kesan makan 2 malam 2 pagi. - 


Kandungan Beucure Sakura Candy ni:

Bahan-bahan ni memang kualiti terbaik dan terbukti untuk jadikan kulit Cerah Merah Jambu tau! Bahan-bahan ni agak mahal dipasaran tapi sangat menjadi dan kesan terbaik!! :)

 Sakura Extract
Acai Berry
Snow Lotus
 Pamogrenate
Collagen
Vitamin C
 Maltodextrin
 Sucralose
 


Halal dan lulus KKM ke?


 Jangan risau, Beucure Sakura Candy halal dimakan kerana diperbuat oleh kilang bumiputra 
Muslim dan kilang tu berstatus GMP Halal. 
KKM pun dah dapat nombor rujukan dari mereka. Jadi kemam tanpa ragu-ragu  


Proses: 1.

 Jika badan mempunyai masalah, ia akan merawat dalam badan terlebih dahulu.
 2. Sel kulit mati akan dirawat dan diganti.
3. Kandungan kolagen dalam badan dan kulit bertambah.
4. Menjadikan kulit cerah kemerahan dan gebu secara sekata. 


Antara Soalan² yang biasa di tanya :-


1) Berapa Harga Beucure Sakura Candy? 
-Harga sangat berpatutan sesuai dengan Kualiti dan kesan cerah merah jambu.
Harga RM150 (sm), RM160 (ss). Free postage.

 2) Kandungan kat dalam berapa?
-Ada 30 sachet khas untuk 30hari guna. Satu sachet ada 2gram Sakura Flakes.
 Rasanya adalah rasa sakura iaitu seperti makan gula-gula masam manis. Sedap!

 3) Bila masa terbaik untuk ambil Sakura Candy ni?
 sejam sebelum sarapan, malam – sebelum tidur
(dengan andaian anda makan malam selewatnya 3 jam sebelum tidur
agar zat aktif produk dapat diserap sistem pencernaan tanpa
gangguan dari makanan2 yang belum dihadam).
Utk kesan optimum, ambil semasa perut kosong.
 Minum air masak at least 2 liter sehari untuk melancarkan pembuangan toksin
 dan membolehkan nutrien diserap secara optimum oleh sistem dalaman badan.

 4) Boleh ke diambil ketika haid/period?
Boleh diambil ketika haid, ia membantu mengurangi senggugut,
 melaraskan kitaran hormon (bagi mereka yang hanya sesekali datang haid dalam beberapa bulan) juga melambatkan monopouse.

 5) Wanita mengandung boleh makan Sakura Candy?
Boleh ambil tapi tidak digalakkan. Lebih elok diambil selepas anda bersalin / dalam pantang.

 6) Wanita berpantang selepas bersalin boleh ambil?
Boleh tetapi disarakankan diambil selepas 60 hari bersalin iaitu semasa badan
sudah berada dalam keadaan yg stabil. Pengambilan dalam kadar minima sahaja
sudah mencukupi, iaitu 1 pagi dan 1 malam. Ia membantu mempercepatkan proses
 pemulihan luka selepas bersalin, mengeluarkan sisa darah nifas,
 memperbaiki rahim pada kedudukan asal dan mengetatkan semula
vagina selain menambahkan susu ibu dan memberi tenaga.

 7) Lelaki boleh amalkan Sakura Candy?
BOLEH! Ia membantu mengimbangi hormon
 kelelakian anda selain menjauhi kanser prostat,
di mana dengan pengambilan Sakura Candy ia mampu merencatkan kanser tersebut selain menguatkan sistem perkumuhan (buah pinggang) anda.

 8) Boleh ke ambil Sakura Candy bersama ubat lain?
Contoh saya ambil ubat hospital dan juga supplement dari produk yang lain.
 Ya boleh ! Tapi dinasihatkan untuk jarakkan waktu pengambilan
sekurang2nya 1 jam sebelum mengambil produk lain.

 9) Berapa lama baru boleh nampak kesan lepas ambil Sakura Candy?
Semua orang nak kesan yang cepat dan pantas kan.
Secara umum nya kesan bergantung pada badan masing-masing
dan berbeza bagi setiap individu. Kesan boleh dilihat seawal 7 hari - 3 bulan paling lewat penggunaan.Seeloknya guna Sakura Candy ini selama 3 bulan berturut-turut untuk
 kesan yang optimum.

 10) Adakah ianya akan menyebabkan buncit?
Untuk makluman, produk ini mempunyai ramuan untuk
mengempiskan perut. Oleh itu, ia secara tidak langsung juga
membantu menyelesaikan masalah buncit yang dihidapi.

11) Bagaimana pula kekerapan membuang air kecil dan besar? Adakah ia normal?
Ya, ia adalah normal kerana ia adalah sebahagian
daripada proses pembuangan toksin-toksin/lendir-lendir di dalam badan.

 12) Siapa yang sesuai untuk guna produk ini?
Lelaki dan wanita boleh guna produk ini.
Untuk remaja seeloknya umur 15 tahun ke atas dah boleh guna Sakura Candy 



Testimoni dari pengguna sakura candy













HUBUNGI SMS/WHATSAPP SHJ
017 900 3962/011 2941 0140 -
 

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign