Seindah Cerita: March 2015

My Niece Wedding : Majlis Akad Nikah


Mata dan kepala dah tak boleh nak fokus buat kerja..
mengantuk pulak rasanya..
jom² lah update pasal wedding anak buah tak abis lagi...
Baju sedondon nie ayah n mak nieyl..mak tahun nie dah 61thn..makala ayah pulak dah 67 thn..
Alhamdulillah..moga dipanjangkan umur mereka..
Time nie semua dah ada kat dalam surau...menunggu rombongan lelaki makan tengah hari..
sementara tu menunggu tok kadi,tok imam tak sampai² ...
Sementara menunggu tu..nenek pun nak jugak selfie ngan cucu sulung dia..
kalau tengok dalam gambar,x macam makcik ngan anak buah kan..
hihi..makcik sgt muka..hahaha
time berdebar menanti..dengan sekali lafaz..anak buah kini selamat bergelar seorang isteri dan menantu..Amin...
Pengantin nie payah beno nk senyum..jadi nyer makcik die terlebih senyum..dah mcm diri ini pulak yang kawen..hahaha..
Sweetnya...semoga ustaz ngan ustazah berbahagia hingga ke Jannah..Amin...
Pembatalan air sembahyang lepas sarung cincin..mereka berdua minum susu kambing..
Bersama mak ngan ayah pengantin perempuan (yg merah tuh kakak nieyl)
ramai yg ckp mcm adik ngan kakak je..:P
bersama ayah dan mak pengantin lelaki..
Sebelum berangkat pulang, bergambar kenang-kenangan bersama keluarga belah lelaki...
time nie nieyl dah sibuk carik org nak soh angkat hantaran masuk bilik..
lagi satu, abaikan gambar² yg di ambil dr sudut tepi bukan tengah...
adoi...cameraman x berseni betul..huhu...

seindahcerita: Pening kepala fikir pasal duit..duit...

Poster Majlis Persaraan dn perpisahan


Alamak..dah tengah hari rupanya...
Punya la khusyuk klu dah mengadap photoshop nie..
task di luar bidang koje..haha...suka² je..
orang minta tolong...lagipun memang suka pun..hihi..

Kali nie untu majlis esok...

Biasa nya setiap poster akan di emelkan satu bahagian..huhu..
Hopefully yang request tuh..suka la yea...

seindahcerita: gambar wedding anak buah tak edit lagi...



Earth Hour 2015


Earth Hour merupakan acara tahunan yang diadakan oleh Tabung Alam Sedunia WWF, disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac, yang mahukan kediaman dan pejabat untuk mematikan lampu yang tidak digunakan dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama satu jam untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim.

Marilah kita sama² support usaha murni ini..:)
hanya 1 jam sahaja..


seindahcerita: kalau bukan kita,siapa lagi nak support kan.. :)


my niece wedding : Hantaran Belah Lelaki



Selamat Pagi Jumaat Semua..
Moga hari ini lebih baik dari semalam ye..
Sebelum cerita weekend lepas basi dalam simpanan..
meh cerita kat sini dulu..

kalau semalam nieyl dah tunjukkan hantaran belah perempuan..
Pagi ni kita tengok pula hantaran dari pihak lelaki..
Gambar² semua nie bukan nieyl yang amek..
kalau nieyl yang amek lebih cantik kot..hahaha..
time nie minta anak sedara tolong amek kan sebab time nie bizi ngan pengantin..
jadi,gambar dia tak berapa pandai focus guna dslr.. (kena belajar lagi)

Oklah jom tengok..
Mas kahwin kalau selangor nie rm300 je..
kalau sekali pandang,orang ingat kain pasang...tapi sebenarnya set telekung :)
Set kasut hitam sebab anak buah nie alim (ustazah),so..die x minat high heels sgt...
Set handbeg n purse..
Set mandian..
set wangian..
sebakul gula², coklat..
hantaran semua sekali 9 balas 7..
Simple tapi cantik juga dalam gambar..
pasangan pengantin nie sangat² bersederhana..jgn mcm makcik dia nie..
time nikah dlu..bukan main nak yang mahal je..hahaha... :P ( rezeki)

Ok nanti sambung cter pasal majlis akad nikah pula :)
stay tuned!
Wassalam..

seindahcerita: hari jumaat yang sangat sunyi...bos MC hari ini..

Impian Kasih



Kasih dengarlah hatiku berbicara
Kasih izinkan diriku bertanya

Bisakah cinta bersemi
Mengundang restu Ilahi
Adakah bahgia yang diimpi
Menjadi satu realiti.

Kasih ku sedari kekurangan diri
Kasih ku insafi kelemahan diri
Ku ingin sunting dirimu
Menjadi permaisuri hatiku
Sebagai isteri yang berbudi
Kebanggaan para suami

Wanita hiasan dunia
Seindah hiasan adalah wanita solehah
Yang akan membahagiakan
Syurga dalam rumahtangga

Hanya itu yang ku inginkan
Dari insan yang amat kusayang
Damaikanlah resah hatiku
Aku rindu kasih dan sayangmu
Terimalah seadanya
Akulah hiasan pelamin hidupmu

Andainya tiada jodoh
Untuk ke singgahsana
Ku pasrahkan segalanya
Kerna takdir yang akan menentukan
Impian kasih



seindahcerita: wanita hiasan dunia :)



Kedai sudah call!


Garu kepala..picit kepala..dahi berkerut...
macam besar benor masalah yang kena fikir tu kan..haha..
tapi memang berat pun..hari selasa hantar modem wifi dgn cpu n monitor pergi kedai..
Nak double check apa yang rosak lepas kena petir tuh..

Baru kejap tadi orang kedai call..
Modem memang jahaman la..tak boleh pakai dah..kena campak dalam tong sampah..
bila cina tuh sebut je monitor..kepala dah start sakit dah..
monitor problem pulak..klu repair pun kos rm250 kalau beli baru..
besar mcm skrg nie rm290 lebih baik beli je kan..aduhai...


moden wifi pulak dalam rm110 cmtuh..
jenama TP Link mcm yang jahaman tuh...
tak pakai modem tm dah sbb hari tu kena petir..
kebetulan waranty dah abis..hampeh betul...

Dah tentu² gaji next week abis dekat rm400 kat 2 benda nie...
abis duit simpanan bulanan ku..arrrggghhh!Tak suka...
kalau tak beli..tak boleh susah nak buat keje..:(
Nasib tak berapa baik bulan nie...sabar jela...

seindahcerita: next tweek baru nak call Tm wat report..pastu baru beli modem..

my niece wedding : Hantaran


Manalah tak gemuk duduk kat opis ni kan..sambil menaip..mulut mengunyah tak berhenti²..
haha..salahkan mulut pulak yea..hihi..sendiri yang nak makan..haha..

Mata siapalah tak suka tengok benda² yang cantikkan..
semua manusia suka tengok benda yang cantik..
kalau yang tak suka tuh ada something wrong somewhere lah tuh kan..
tapi yang nieyl tepek nie tak ada lah cantik sangat pun..
macam hantaran beribu-ribuan yea...

Hantaran bajet katanya...tapi oklah kan buat apa lah nak membazir sangat kan..
Tak adanya org nak simpan hantaran sampai matinya..iye idak..hihi..
Oklah jom tengok hantaran anak buah nieyl kahwin last week..

Yang penting² sekali..ini bukan lah hasil seni tangan nieyl pun..
Sbb nieyl tak sempat hari biasa nak turun ke PJ buat hantaran..
Semua nie idea dan gubahan mak saudara belah ayah anak buah nie...
Kemeja Pink oullsss...:P
Coklat yang sangat sedappp..makan 1 x puas..hihi..
Untuk hantaran buah nie..en.husband yang atur..hihi..

Set Wangian lelaki..
Jam tangan,belt dan wallet..
Buku menjadi salah satu pilihan sebab mereka berdua nie cikgu sekolah agama

Biasanya lelaki bagi perempuan mandian...hihi..:P

agak² sireh junjung nie real punya ke palsu? :P
Sepasang kasut hitam
Keseluruhan hantaran..

kalau tengah² belek hantaran time nie aduhai...mulalah otak nie...
flash back memori time nak kahwin dlu..haha.. nak jugak tuh :P

Seronok tau nak kahwin..lagi² kalau segala persiapan dr A-Z kita buat sendiri..
lagi lah best..kenangan yang tak boleh dilupakan..ceh..ceh..ceh..Sudah!
masa sudah 2 tahun berlalu..haha..

Nanti sambung lagi pasal wedding anak buah nie..
Nak sambung buat kerja sebelum rehat lunch pukul 1 :)

seindahcerita: selamat makan tengah hari semua :)

Tatacara Pemakanan Sihat Rasulullah SAW


Selamat Pagi Semua..
Apa khabar?sihat?klu sihat Alhamdulillah..
klu tak sihat..semoga cepat sembuh yea...

Pagi ni nak share beberapa tatacara Pemakanan Sihat Rasulullah SAW ..
Pada yang tahu,amalkan..Alhamdulillah...
kepada yang tidak tahu,mari kita sama² ambil tahu.. :)
Mungkin kita boleh amalkan dala kehidupan seharian kita....

keratan akhbar utusan malaysia 26 mac 2015

seindahcerita: sambil² buat kerja,pakai headphone dengar lagu :)

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign