Susahnya bila kena buat pilihan

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Hai semua..
first nak share good news...
Ya Allah..Syukur Alhamdulillah...
terima kasih banyak² kakak² abg² adik² kawan² blogger lain..
Yang banyak bagi kata² semangat...
kata² positif bila sesuatu yang melanda diri ini...

Mungkin Allah mendengar setiap doa² nieyl,kamu² semua...
setiap kata² itu kan satu doa...
Pagi nie nieyl dapat berita gembira...
Perkhidmatan nieyl disambung lagi untuk tahun hadapan...
Alhamdulillah....

Pada masa yang sama..
nieyl dapat interview Taska..
Yg itu sebenarnya nieyl ckp susah nak buat keputusan..

Ada yang ckp pergi jelah interview tu..
Ada jugak yang cakap tolak sahaja..

Nampak simple je kalau berkata-kata kan..
Banyak hari juga nieyl berfikir sedalam-dalamnya..
If nieyl pergi interview tu..dapat job tu...
tapi nieyl terpaksa tolak,tak ke rasa menyusahkan org taska tu..
last minit kena cari org lain...( nieyl akan rasa bersalah)

If nieyl tolak interview tu..boleh..
tapi kita kena ada adab jugak..
macam mana kita dtg minta kerja...macam tu jugak kita minta tolak..
supaya nieyl tak akan rasa bersalah..betul tak?org pun tak sakit hati dengan tindakan kita...

Selepas berfikir dan berbincang dengan en.husband...
en.husband nasihatkan nieyl terima tawaran penyambungan kontrak tu...
sebab rasa bersalah sgt klu biarkan bos nieyl uruskan jadual/time dia..
sebab dia sangat berharap yang nieyl akan stay kat sini lagi...
Bukan mudah untuk kita letakkan kepercayaan org pd diri kita...

Dengan kata lain...
nieyl dah pun contact pihak taska..
dah mohon maaf..dan berterima kasih sebab beri peluang interview..
Mungkin bukan rezeki nieyl kat situ....
Alhamdulillah...pihak taska faham..terima penolakkan nieyl dgn cara baik..
Lega hati ini...

Terima kasih semua!


-LOVE nieyl-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

8 comments:

  1. alhamdulillah dik!! syukur syukur syukur!~

    ReplyDelete
  2. wahh..baguslah tindakan nieyl pd taska tu..

    ada rezeki lg di tempat sekarang :)

    ReplyDelete
  3. mungkin ada hikmah kan.. takpelah, apa pun keputusan Nieyl, itulah yang terbaik untuk nieyl..

    ReplyDelete
  4. nieyl suka mengajar kat taska erk? hehe

    ReplyDelete
  5. xpee ada hikmahnya. syukur... rezeki ada dimana mana hehehhee

    ReplyDelete
  6. Ade rezeki lain lepas nie.. mana taw lagi best dari sekarang nie

    ReplyDelete
  7. Tahniah.
    murah rezeki nieyl in shaa Allah :-)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...