Pentingnya Jam Pada Ku

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Berbicara tentang jam..
Rasanya Jam sangat penting dalam kehidupan nieyl..
Tidak kira jam di hp, jam di tangan,jam di dinding...

Zaman sekrang nie yang lebih mudah..
Adalah jam di handphone kita laa..
Sebab kita boleh set alarm atau kalender reminder kan..
Manusia mudah terlupa bila sibuk dengan hal² dunia..
jadi,jam handphone ni sentiasa membantu,
menginggatkan kita time untuk solat terutamanya...

Lepas tu kalau nak bangun pagi pergi kerja..
Takkan la kita nak suruh suami atau mak kita kejut pula kan..
jadi,nieyl akan set jam handphone nie..
seperti di bawah nie..

So,kalau ada perancangan mcm nie...
InsyaÁllah boleh membantu kita atur jadual masa kita...
Tapi ada jugak sesetengah orang..
jenis yang tak perlukan jam..
automatik boleh sedar sendiri bila dia tahu..
time tu dia kena bangun...

Korang macam mana?share laaa...

-LOVE nieyl-


     Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

8 comments:

  1. Kakak pun set jam utk bangun pagi di hp
    Bahkan waktu solat pun set di hp juga
    Jam dgn manusia memang tak boleh dipisahkan.

    ReplyDelete
  2. hari ni semua orang cerita pasal jam ..

    ada sesuatu yang saya terlepaskah?

    ReplyDelete
  3. jam dkt phone penting tp x suka pakai jam tangan,,x selesa

    ReplyDelete
  4. Hehe... Anak atau suami jadi tukang kejut... Kalau sebelum kahwin mak la hehe..

    ReplyDelete
  5. semua org kot buat cam ni .....

    ReplyDelete
  6. ehehe alarm ada banyak.. samalah =P
    bunyi awal snooze hehe.. CT pun suka jam.. aksesori yang wajib ada..

    ReplyDelete
  7. 24 jam aida perlu kan jam
    nak manage keje di umah dan di opis.
    kalau tak ikut timing yg betul, terutama kat umah, memang haru-biru nanti dibuatnya...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...