Bila Maklong cuti rehat

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Bila maklong ambil cuti rehat, rajin anak² asuhan MIL dtg ke rumah...
Kebetulan khalish tak datang rumah MIL hari tu...
yang ada Khaleeda..Seharian jugak duduk dengan maklong...

Khaleeda : Maklong, paklong kata maklong nak pergi alamanda..
nieyl : alamanda?aish..bila pula maklong nak pergi alamanda..
khaleeda : iye..paklong cakap...


(Sambil baring atas katil)

khaleeda : Jom la maklong,nanti mak long beli lah bear..
nieyl : maklong dah banyak bear dahhh...............

Last² kalah jugak dengan pujukan anak kecil nie...
Bukan main seronok dia bila tahu nak pergi alamanda...


Ayat dalam kereta..

Khaleeda : alaaaaa..mata kakak macam nak terpejam laa..kena cahaya matahari
(terus maklong amek spek..bagi dia pakai)

khaleeda : ha...baru elok mata kakak maklong...


Kelakar betul tengok telatah anak² nie...
bijak² semuanya....

Reward untuk khaleeda,maklong belanja 2 buah buku warna...
suka dia dapat buku warna...

Semoga menjadi anak yang bijak dan berjaya dunia dan akhirat yea..




-LOVE nieyl-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

3 comments:

  1. Hadiah buku x pe, klau mainan x blh hhehe

    ReplyDelete
  2. asal dapat keluar berjalan jadi la kan,sure diorang hepi sgt2

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...