Vitamin C jawapannya

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Selamat petang semua..
petang² nie mesti mata asyik kuyu je kan..
lelagi kalau kena aircond sejuk kat office.. :)

Bukan nak paksa beli..
bukan nak paksa untuk makan..
okey..nieyl just share benda yang boleh kita berkongsi bersama...
Bukan nak riak atau bangga..

Ramai yang bertanya pada nieyl..
pakai produk apa?makan produk apa?
sebab kulit tak ada jerawat..tak ada jeragat..
tona sekata lepas tu cerah...

Okey petang nie nieyl nak share apa yang nieyl pakai..apa yang nieyl makan..
 nie gambar time nak pi kenduri sepupu belah en.husband..

Actually,kulit muka nieyl nie dlu bukan mcm skrg nie okey..
Jerawat kat pipi tu biasa lah kan...
Lepas tu berbelang²...sun burn lagi...pakai tudung kan..

Yang pertama sekali, kena rajin cuci muka sebersih²nya okey...
gunakan produk yang bersesuaian dengan kulit muka kita...
sebelum nie nieyl dah share jenis kulit..so, boleh jadikan ia nya panduan..
kalau terlepas entry tu (klik sini)

Yang kedua,jangan terlalu makan benda² yg bergoreng atau berminyak..
sebab sangat tak sesuai untuk kesihatan badan n muka kita :)

Yang ketiga,amalkan makan vitamin C..
sebab kulit kita perlukan vitamin c yang secukupnya seharian..

Kalau nak lebih info atau harga yang meletop kebabom..
boleh like Page nieyl ( SINI


Dan kalau rasa tak nak makan apa² supplement Vitamin..
kalau rajin makan buah yang mengandungi vitamin c yang banyak...
contoh dia Oren :)

Jom amalkan vitamin C dalam hidup seharian kita :)


-LOVE nieyl-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

8 comments:

  1. Patut la cantik...pengguna tegar shaklee

    ReplyDelete
  2. ramai eiqa tengok makan vit c yang nii.

    ReplyDelete
  3. Kakak suka tengok Nieyl pakai shawl warna light blue ni
    Sweet sangat. Warna pink pun sama.
    Kakak rasa kalau tak consume shaklee pun Nieyl memang jenis kulit gebu mulus:)

    ReplyDelete
  4. saya makan vit c yang biase kat farmasi tu je..tapi tu pun skip2...huu

    ReplyDelete
  5. vitamin c Shaklee ni memang bagus... saya pun makan gak.. rasa lebih sihat and energetic lepas makan

    ReplyDelete
  6. that's true sayang...sepp sikit kita makan benda yg sama lah....

    ReplyDelete
  7. terbaik!
    and nieyl cantik :) flawless!!!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...