02 November, 2015

Ikan bawal stim super simple

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Bila masuk ke dapur...kalau tak mengemas...
semestinyalah memasak..hihi..
Last week punya menu sebenarnya nie..

Ini jugak merupakan menu yg first time masak untuk en.husband..
 Bahan² seperti di atas
 bahan utama,yang paling penting...

Cara nieyl masak..
  1. Panaskan minyak dalam kuali, dalam 1 sudu..
  2. tumis bawang putih/halia/cili api/serai
  3. masukkan air/ikan/bawang besar/tomato/
  4. letak garam / sos tiram secukup rasa
  5. kalau nak cepat masak,tutup kuali..
  6. ikan tak perlu di terbalikkan..
  7. siap!



Alhamdulillah..percubaan yang berjaya..hihihi..

-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

10 comments:

  1. Sedap tu Nieyl..
    Akak sekarang pun kena byk makan yg steam begini..
    Doc tak kasi mkn yg berminyak dan pedas..

    ReplyDelete
  2. sedapppppp...dan jugak menu yg sihattt..hehehe

    ReplyDelete
  3. nyums sgtt lagi-lagi makan waktu panas!

    ReplyDelete
  4. amboi. sedapnya. busyra suka sngt ikan bawal ni

    ReplyDelete
  5. nti nk cuba la. tq for the recipe. 😊

    ReplyDelete
  6. Amboi sedap eh ikan bawal masak stim tu...simple but ok la nak bagi family makan kan...hihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)