03 November, 2015

Hobi baru

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Kalau ikutkan hobi en,husband nie memancing..
boleh dikatakan setiap minggu la akan pergi memacing..
baru-baru nie nieyl ada share pasal taman mini hijau kan.. ( klik sini )
last week nieyl ambik cuti shari..
nak tahu nieyl g mana?haha..

nieyl ke subang teman en.husband pergi cari pokok² hiasan untuk taman mini dia..
nampak?sampai ke subang mencari pokok..
sebab kata en.husband area subang ada satu kawasan..
sepanjang jalan ada byk kedai jual pokok² bunga..pokok hiasan...
Boleh beli borong..kebanyakkan yg amek tender² lanskap beli kat sini..

Serius memang betul pun...
sepanjang jalan tu kedai pokok saja...banyak sangat..
jadi banyak pilihan...tapi kena pandai pilih kedai laaa...
sebab harga setiap kedai berlainan..hihi..
kebetulan time pergi tu..nieyl pergi kedai yang banyak kereta...
haha...tahu kenapa kan...sbb klu byk kereta bermakna murah..hahaha...
Time nie nieyl malas nak masuk kedai,so..stay dlm kereta je...
nampak x pokok yg tinggi tu..klu x silap nieyl..nama pokok tu bucida variegated..
asalnya nak beli pokok tu...tapi harga dia boleh tahan jugak..hihihi..
tapi buat masa nie x beli lagi laaa...tapi dah ade dlm list dah..hihi..
hobi yang wajib setiap kali keluar rumah...:)
 Kebosanan menunggu en.husband membeli pokok...
nasib baik bawak si kecik nie teman...
so,dalam kereta layan die jelah..

kenapa dalam gambar nie...nampak kurus..huhu..
Patutlahhh..smlm ade orang tegur..nampak kurus sikit..haha.. :P
Ini khalish..MIL mengasuh dia...
die paling rapat ngan nieyl ngan en.husband...

Actually,lepas beli pokok² en.husband..
bonet penuh...seat belakang penuh...
nieyl memang dah plan nak ke ikea..nak cari beberapa barang..
so,lebih 3 jam jugak la dlm ikea...huhu..
nnt nieyl share barang yg nieyl beli kat ikea tu...
Akhirnya...maklong ngan khalish kepenatan...
terus tidurrrr..hhahahaha...


-LOVE xoxo-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. Alahaiii..seronok kalau g ikea kan.. akan ada yang barang yang bukan dalam list kami beli

    ReplyDelete
  2. Rambang mata kalau pergi beli pokok dekat area situ.. Sekarang takde ruang nak tanam..

    ReplyDelete
  3. Kalau kakak tak puas duduk dlm kereta kalau dah nampak pokok Nieyl
    Mesti nak tinjau masuk juga baru puas
    Hero satu ni dah manja betul dgn Nieyl ye:)

    ReplyDelete
  4. wahhh ada hobi baru. lepas ni mesti lagi suka lepak dekat taman mini tu kan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)