18 November, 2015

Berkat Usaha UPSR

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Syukur Alhamdulillah...
Semalam mendapat khabar berita dari abg nieyl..
Tahun nie anak buah ada ambil upsr..
Berdebar jugak nak tahu result dia kan...
Seperti yang dijangka...
5A dalam genggaman...:)

Berkat usaha dan pantauan mak dia..
actually anak buah nieyl yang seorang nie..
tak pernah pun nampak dia balik kampung bawa buku ke apa tau...

Kerja dia main game...main laptop je...
sampai mak dia pun asyik bising aje...
cuma bila exam biasa atau exam bulanan...
result WOW!

Mungkin dia nie jenis yang fokus dalam kelas rasanya..
so,bila kat rumah dia banyak main...
start awal tahun hari tu...
laptop dn game telah di rampas sepenuhnya oleh mak dia..

Hanya Fokus dengan study..tuisyen...
lagipun kakak ipar nieyl sgt garang kalau bab belajar nie...
berkat usaha,doa ibu bapa..Alhamdulillah...
Setakat ini rekod paling tinggi dalam kalangan anak² buah..
yang pernah amek upsr..tahun lepas anak buah perempuan 4A 1B..

Seorang terus success di alam sekolah menengah jugak..

-LOVE nieyl-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

10 comments:

  1. Ada jenis budak belajar sikit tapi terus ingat Nieyl
    Tahniah buat seluruh keluarga.

    ReplyDelete
  2. betul tu...mcm adik Fida..Dekat umah dia tak belajar teruk2 mcm Fida pun..yang kita punyala study hard tapi dia buat rileks jer...Asyik melepak dengan member kat bengkel jer..tapi bila result keluar...WOW!!!..otak komputer ke budak ni..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...tahniah utk anak buah Nieyl

    ReplyDelete
  4. Anak buah Nieyl tu terang hati... Tahniah utk anak sedara Nieyl tu yer..

    ReplyDelete
  5. kalau focus dalam kelas, memang dah boleh pandai dah.
    tahniah untuk anak buah ye...

    ReplyDelete
  6. Tahniah untuk anak buah buah tu yer...semoga terus berjaya.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)