Zaman Dulu dan Zaman Sekarang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Bila tiba je hari jumaat...
dalam fikirkan dah ade list nak buat apa cuti 2 hari ini...
Hmm...this week postpone nak pegi ikea..
postpone nak pergi naik broga..
sebab cuaca kat luar masih belum pulih sepenuhnya...
2 hari duduk rumah...mengemas..
mencuci...mengelap...memasak..huhu..
Bila tengok gambar² nie...
nieyl sempat merasa zaman dulu...dan sekarang...:)
dekat rumah mak, nieyl sempat guna telefon rumah yang bulat tu..
nak dail org...pusing nombor tu..hihihi
haha..TV besar tu pun sempat guna..
baru meletup tahun lepas...terus beli tv slim..haha..
skrg nie...ade duit je...semua mudah kan..
tak yah nak fikir²...
tak mencabar langsung kan..
ha..yg nie pernah guna dulu 3310/3315..lama jugak...
zaman² sekolah menengah dlu...start pakai smartphone pun..
time kerja...
Dulu bercinta pakai surat..
walaupun pasangan duduk satu kelas..atau satu sekolah..hahaha..

kalau 1960 tu,mungkin laa..sebab nieyl sndr pun selalu kena mrh ngan ayah..
klu dapat result yg teruk..sebab bukan salah cikgu yang mengajar..salah
kita sebab x nak belajar kan..kan...Hmm..zaman skrg tu,depends pada ibu bapa la..
sbb kdg² tak sama dah mcm dlu...

haha..yg terakhir nie lagi ar...
kemalasan melanda..klu g pantai tu...amek gambar...
post kat fb..instagram je..pastu dok main phone..hihi..
zaman dlu..suka pegi pantai sebab boleh mandi manda..
main pasir..mcm² laaa...

Dah yang lagi best..nieyl rasa bangga sgt sbb nieyl salah seorang penduduk Malaysia..
yang melihat sebelum dan selepas pembangunan Cyberjaya dan Putrajaya...
dulu membesar,main di kebun kelapa sawit belakang rumah...
kini,belakang rumah megah berdiri PICC...:)

oklah..happy weekend uolls...


-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

10 comments:

  1. singgah sini.. Part yg telefon nokia tuh sama lah kita.. skrg jer baru pakai smart fon.. dedulu hp boleh baling-baling..
    tv cembong tuh ada lagi.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Zaman da byk sgt brubah..bab hf tu Lya akui pun prnh guna Nokia 3310 tu hihi

    ReplyDelete
  3. Perubahan dahulu dan sekarng dari infratruktur arus kemodenan teknologi sangat memberi kesan.... walaupun kotak-kotak struktur bganunan teknologinya berubaha, harap semoga iman kita tidak akan berubah dan terus tawaduk kepada Allah swt....

    Salam kenal sis.... :)

    ReplyDelete
  4. cikgu bio saya dulu pernah diserang oleh mak student gara2 tak puas hati cikgu marahkan anaknya ke sekolah berambut merah. Ganjilkan mak yg begitu? Tapi mak student tu pun pelik. Dan sebenarnya rambut auntie tu lagi merah dr rambut anak dia! :-/

    ReplyDelete
  5. Bestnya bila mengenang kenangan lalu .. semua tu pernah lalui ... :D

    ReplyDelete
  6. Mmg bezakan..3310 tuh dulu kalau pakai, chewah, mmg hebat sgt lah..letak atas meja sokmo..skang nie kalau ade yg pakai lg, siap letak dlm poket jer xkuar dh..hahah

    ReplyDelete
  7. zaman dulu-dulu simple je kan...tapi bahagia..haha

    ReplyDelete
  8. nieyl lebih muda kot dari aida.
    semua di atas aida lalui :) ha ha ha
    kelakar yg bab selfie tu.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...