Flat Shoe menjadi pilihan

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Semua orang nak cantik bila berjalan kan...
tapi sedar atau tidak tentang risikonya.
Keselesaan sewaktu melangkah menjadi keutamaan bagi sesiapa je terutamanya wanita.
ada yang lebih selesa memilih tapak rata dari memakai 'high-heels.

 Pemilihan kasut yang  bersesuaian penting dalam memastikan postur badan sentiasa terjaga.
 Kasut bertumit tinggi khususnya akan mengubah postur badan seseorang sehingga boleh menyebabkan serangan osteoarthritis iaitu pada bahagian lutut malah terdapat banyak lagi komplikasi lain akan berlaku.
 Sebab itu kita kena ubah penampilan dengan pilihan sepatu tapak rata atau flat shoe untuk jangka masa panjang kesihatan kita sendiri...



nieyl dah penah pakai heels dah..
memang cantik...nampak tinggi...
tp lama kelamaan, nieyl perasan lutut dan belakang memang akan rasa sakit sikit..
So,bila mula membaca tentang high heels nie..
terus tukar ke pada Flat Shoe...

Tipulah kalau kata tak teringin kan..
teringin jugak..ade je beli heels..tapi sgt² jarang pakai..biasanya..
nieyl akan pakai waktu pergi wedding..
yg tidak mengambil masa yang lama untuk berdiri atau berjalan..
lgpun, flat shoe sentiasa ada dalam kereta..
klu rasa lepas wedding nak berjalan ke mana²..tukar sahaja...

Sebab itulah dalam kereta,dah jadi macam almari kasut..hahaha..
selalu en.husband membebel..:P

-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

7 comments:

  1. saya memang suka flat shoes..
    sangat takut nak pakai heels, sebab kalau pakai kaki akan sakit, pastu mulalah malas nak berjalan.
    kang terseliuh pulak kalau jatuh..

    ReplyDelete
  2. masalah kita lebih kurang sama..kalau pakai high heel @ wedges lama2 kaki akak akan rasa sakit...skrg ni hanya standby dlm kereta, high heel pakai masa Raya &pi majlis tertentu je..husband akak ckp skrg ni kalau nak beli kasut @ sandal utk berjalan make sure yg comfit@comfort nti takde la mengadu sakit kaki..hehe...lagipun jenis comfit embut dan selesa :)

    ReplyDelete
  3. Masa usia muda macam Nieyl ok lagi nak pakai heel
    Kakak dulu pun pakai tapi bila dah masuk 40an aje dah tak bolehlah..
    Nak teringin nak tinggi sikit kakak pakai wedges hihi..

    ReplyDelete
  4. cik nor pon suka pakai flat shoe..:)

    ReplyDelete
  5. aku mmg dah lama tak pakai heel.... lagi sempoi pi kerja pakai croc je .... janji aku bebas berlari ....kihkih

    ReplyDelete
  6. itulah kan..dalam kereta dah jadi almari kasut..tukar mana suka..tapi sekarang lebih selesa flat shoes je or wedges

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...