Kucing Hutan Norway

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Baka kucing ini adalah antara yang tertua didunia dan diami kawasan
yang beriklim sejuk. Memiliki bulu yang kalis air. Dikatakan sebagai
moyang kepada Maine Coon dan Manx. Kucing jantan boleh membesar
sehingga 10kg.

Kalau tak tahu macam mana rupa Maine Coon tu..
Ini dia..

Yang ini pula rupa Manx Cat..


Selamat berhujung minggu :)


-LOVE uolls-


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

8 comments:

  1. Wow.. tertua di dunia tu. Kucing memang my favourite. Geram dgn kecomelan dia :)

    ReplyDelete
  2. smartnya kucing 2... perghh mesti mahal giler nih...

    ReplyDelete
  3. kucing ni boleh membesar berkali kali ganda berbanding kucing biasa.. sdp dipeluk.. tp di malaysia banyak kucing yang dah mix atau cross..

    ReplyDelete
  4. hoiii comey tu .... aku suka cat ... tp tak mau bela

    ReplyDelete
  5. gebunyaaa..berat blh cecah 10kg??perghhh..bulu kalis air???double perghhhhh..hikhik

    ReplyDelete
  6. wow kalis air?!? menarik fakta ni...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...