Bila Suami Berkebun

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai uolls..semalam cuti umum tak ada pegi memana pun..
sebab jerebu teruk kan sekarang nie...
nieyl ngan en.husband pun dah start sakit tekak dah..
ni kena minum air bebanyak..

Aktiviti semalam nieyl cuci semua bantal² yg ada dlm rumah..
cadar²..sarung² bantal...extra time semalam tu..
sempat jenguk je orang tu berkebun...

Kalau mana yang tak tahu lagi...
rumah nieyl nie dekat dengan rumah mak..
adik beradik yang lain..so,keluasan tanah untuk laman menang xde lah...
depan belakang rumah orang..huhu...
klu ade pun betul² tepi rumah nieyl tu...
so,plan dah lama dah nak bercucuk tanam kat sana tuh...
so,smalam en.husband bersemangat nak buat..
so,dia buat la seharian kebun die tuh....
Jadi la daripada tak ada tanah kan...
 Bahagian hujung tu,kebun mini nieyl..huhu..
baru ada pokok ubi..hihihi...yg space baru nie kebun mini en.husband..
dia nak tahan pokok² herba kata nya...
sebelum nie,nieyl letak sangkar kucing kat sini..
smlm sangkar kucing dah di renovate jadi tempat gantung pokok orkid mak..
huhu..so,en.husband letak pokok² hijau depan rumah...:)

Smlm tadi saje intai² dia kat dalam bilik..
tgk die tengak usha lazada..katanya nak carik barang² tok hias..
ruang kat luar umah..hhmm...kite tggu jelahhh.. :)

-LOVE uolls-
Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

7 comments:

  1. Salam singgah sini sis....rajinya hubby sis berkebun....tak sabat nak tau barang apa la yang di intai kat lazada tu...hihi

    ReplyDelete
  2. betul tu nieyl....jerebu masih ade lagi walo dah kurang..baik dok umah kan....rajin ko basuh cadar sarung bantal semua..akak tgu weekend biasenyer ahahaahaha nak jugak tgu weekend tuh....

    wahh rajin husben ko nieyl...berseri2 umah ade hijau2 hah....tu laa abg akak pun suke usya lazada tu...ari tu baru beli kerusi meja piknik yg leh lipat jd briefcase tu kat lazada..sampai pun laju hah....so syok le nak lepak2 kat luar leh bukak jek meja tu....tak pakai tutup ..space nak simpan pun tak byk...

    tanam pokok2 yg leh guna tuk masak laa nieyl...mcm daun kesum (kene rajin siram)..pkok kari (senang nak jaga)....pokok limau...pokok pandan.....

    ReplyDelete
  3. rajin .... menanam ..akak pun skrg suka menanam... pastu rajin le pas blk kerja pi nengok depa kat belakang tu ...menjirus bagai

    ReplyDelete
  4. Part berkebun serah pada en. suami.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  5. Tak rugi kalau rajin bermain dgn tanah ni Nieyl
    Tunggulah hasilnya pasti membuahkan senyuman puas.

    ReplyDelete
  6. akak umah ade tanah pun tak rajin nak berkebun..hehehe..

    ReplyDelete
  7. berkebun memang best..
    kalau dapat hasil, alahai..syoknya..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...