Projek Raya Part 2

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Last week dah promise kan nak share projek raya kat opis..
oklah nie nak belanja gambar² sebelum acara berlangsung...
Masing² bizi touch up untuk kali terakhir...
sebelum majlis bermula dan pengadilan bermulaaa...
Ini pandangan dari hadapan..
belon² pada asalnya nak guna belon gas helium..
disebabkan kos yang tinggi dan tempat yg murah pun jauh..
so, kita guna belon tiup angin perut la yea..hihihi...
Kalau ikut idea nieyl yg asal, easel stand yg nieyl bawak nie nieyl nak letak blackboard..
nak buat menu ala² cafe gitu...guna kapur warna warni..
tapi disebabkan tiada siapa yang ada..so,kita gunakan apa yang orang ada saje..
penjimatan amat di perlukan di saat ini..hihi...
Time nie nieyl sibuk mencairkan coklat untuk chocolate fountain...
so,ada yang tengah bancuh koktail..ada yg tengah kemas² gerai...
Disebabkan meja kita tak boleh nak amek banyak..ruang terhad..
jd nyer kena susun dgn cermat supaya nampak kemas dan cantik...
Ok seksyen nieyl di sini membantu hiasan dan cairkan coklat..haha..
untuk chocolate fountain nie..idea asalnya mashmellow,buah²an..
tapi di sebabkan coklat banyak..so,tetiba idea mai...beli biskut...
tak kisah biskut apa pun...sebab bila makan ngan coklat sedap aje kannn...
Hiasan by nieyl yg tak seberapa..guna saje benda yang ada depan mata...
yg nie hanya untuk hiasan je pun...tapi nak buat mcner...dgn hiasan² sekali abis di telan..hihihi
Sedapnya la coklat tu kan..cantik...
petuanya senang aje...coklat + white coklat sikit saje + minyak masak ckit..
Kek SR yang super sedap...
jangan tanya kenapa jadi cmtu yea... :P
Kita ada serunding daging...nak amek gambar lemang...
lemang tak ade lagi time tuh...sebab belum sampai lagi...
sudut koktail yang simple...sedapppp...pandai ibu² buat...
Yang menjadi tarikan gerai ini adalah rambutan..
sebab rambutan nie di susun dengan cantik sangat...
lagipun dia berwarna merah sangat naik warna dia kat situ...
nnt klu ade gambar penuh nieyl tunjukkan okey...

fuh!selaju nyer jari ini menaip entry nie..
sebab ada kerja yang nak kena setelkan...
ok nnt nieyl update lagi okey...

-LOVE uolls-

 

12 comments:

  1. nieyl..bestnyeee akak tgk gambau2 nieh...soiap ade pertandingan..bgssss betul idea nie kan...meriah sesgtttt..

    ReplyDelete
  2. cantiknya.. sedapnya... arghhh.. semua best lah...

    ReplyDelete
  3. Menariknya Nieyl!
    Kakak terpikat bukan pada makanan aje tapi hiasannya dah ala-ala sudut biasa org kahwin buat
    Cantik betul..

    ReplyDelete
  4. nieyl awat 2-3 hari lepas takleh bukak blog nieyl.... mcm salah coding ajek....mujur ari ni boleh dah....

    ehhh akak sukeeeee...lawooo sgt2...maybe sebab kaler die...nampak xklusif hah....mmg kreatif korang.... kat tempat akak main blasah ajek harapkan catering yg buat hahaahahhaha....kiteorg dok atas meja tgu mase nak serbu ajek......

    ReplyDelete
  5. SELAMAT PETANG..SYIRA SINGGAH BLOGWALKING :D
    NAK TAK SYIRA PROMOTE BLOG DAN IG ??
    TINGGALKAN LINK DI PAGE BOG SYIRA LOKMAN
    https://www.facebook.com/syiralokman5

    TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete
  6. wah,meriahnya..lip lap lip lap lagiii...

    ReplyDelete
  7. coklat air terjun tu buka selera nawww

    ReplyDelete
  8. meriahnya...serunding & rmbutan tu mmg win la tgk...

    ReplyDelete
  9. Meriahnya sambutan raya kat opis... Opis saya dah lama takde camni.. Dah tinggal berapa kerat je..huhuu

    ReplyDelete
  10. wah...sedpnye makann..hehe
    Assalamualaikum,,,hai2

    saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
    Jemput singgah blog saya
    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    dan ig @nurnasuha96_
    whatsapp : +60196117811

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...