Pinjam Kereta Orang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat Pagi Uolls...
Dah breakfast ke semua nie?
Kalau dah,Alhamdulillah...
Boleh start buat kerja dengan hati yang senang sebab perut dah kenyang..
hihihi..ke mengantuk?

Pernah tak pinjam kereta orang?
Nieyl pernah je tapi pinjam kereta adik beradik je lahh...
kebiasaanya nieyl akan tengok berapa bar yang tinggal..
contohnyer masa kita pinjam ada 4 Bar..
so,bila kita nak pulangkan tu tengok Bar tu tinggal berapa..
kalau tinggal 2 je..mean kena la top up 2 Bar semula..hihihi..

Tapi ada jugak orang jenis tak berapa nak alert benda² mcm nie...
just top up minyak rm10 je..guna bukan main jauh lagi melantak minyak kereta orang..
bila nak pulang ala..rm10 je..hmm..klu boleh elakkan la..
berpada-pada lah kalau nak berbudi tu pun...
minyak bukan nyer rm5 boleh penuh 1 tangki kereta.. =)
Agak² kalau begitu gayanya...orang tu nak bagi kita pinjam lagi tak next time??

Dan ada jugak manusia yang jenis pemurah atau tak berkira...
walaupun dia guna sekejap je..dia akan top up minyak kereta lebih dari yang
dia guna..ha...bagus kan begitu..orang berbudi kita berbahasa =)

Agak² uolls orang yang macam mana??


-LOVE uolls-
      Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

9 comments:

  1. Kalau peminjam jenis yg alert org nak bagi pinjam lagi pun tak sayang kan..

    ReplyDelete
  2. tau takpe,..pernah terkena sekali. dah la saya nak pergi kerja pagi tu, tengok-tengok minyak kereta dah sampai E (kereta lama masa tu), menyirap je..

    ReplyDelete
  3. boleh x akak lupe penah ke kene mcm gini...puas duk ingat..adehhh...

    ReplyDelete
  4. salam,

    biasa gak kena mcm ni...tapi nak buat mcm mana kan....redha je ler..

    ReplyDelete
  5. jrg guna kereta org ..... guna kereta sndiri je ..... tu jenis tal berakai tyu nk nak senang je tu

    ReplyDelete
  6. kan dik..kdg-kdg benda kecik mcm ni kita takyah ckp pun patut nyer dah tau sendiri..

    ReplyDelete
  7. sama la..sy penah kene gak..sakit ati nak2 time tu dah hujung2 bulan..duit pun tak berapa nak ada..pinjam pakai sampai kering minyak tu..esok dituang...pakai lagi sampai kering...geram nye la hai time tu..huhuhuuh

    ReplyDelete
  8. kannn...!! betul tu..
    petrol bukan murah selalu... :p


    Salam.. haii.. jemput join giveaway saya ye.. ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIC dengan hadiah wang tunai keseluruhan bernilai RM350 untuk direbut..!! Jom ajak ramai-ramai join.. jomm.. jommm..!! tQ so much... :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...