Get Well Soon Sayang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hati ibu mana tak terkejut bila dimaklumkan anak kena tahan wad..
walaupun bukan keluar dr rahim sendiri..
Ahad malam terima berita dr Abah tsaqif..
Yang Tsaqif kena tahan wad..
Demam panas n jankitan kuman kat paru²..

kalau ikutkan hati ini ahad malam jugak nak pergi tgk anak mama nie..
tapi waktu melawat dah abis..
semalam lepas balik dr kerja..mama singgah hospital..
Sampai je ke katil tsaqif..dia terus dakap mama..
rasa rindu,sedih semua ada...

Terasa kehangatan badan nie..sebab demam masih tak kebah...
kata mummy dia, tsaqif makan tak nak..
minum tak nak..harap susu direct mummy dia je..
susut badan dia..kulit kering..bibir merah..

Alhamdulillah..smlm mama dukung dia..
mummy hulurkan air barli..nak jugak la dia sedut...
lega ckit tengok dia minum...
Mama doakan tsaqif cepat sembuh ye...
tsaqif kena kuat...kena lawan sakit...
Mama rindu nak tengok tsaqif senyum..main²...
Mama sayang tsaqif...
-LOVE Tsaqif-
 

9 comments:

  1. get well soon tsaqif ....

    ko ni nieyl mcm ateh si fahim syg si fahim mcm anak sendri ..... manjakan anak buah die sunguh2 ....mcm mak ke2 si fahim tu

    ReplyDelete
  2. sedih bila tengok budak kecik sakit. Kekdng erfikir, kita yg dh dewa pun kekdgng tak larat nak tanggung sakit, mereka apatah lagi.. berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul .
    Moga cepat sembuh syg

    ReplyDelete
  3. Get Well Soon dear

    Ada orang bagi petua utk demam
    tumbuk bawang merah letak dlm stokin then pakai
    insyaAllah panas makin berkurang

    http://homemadebeautysecret.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. jalan jalan sini..
    pengomen pertama bagi entry sketch.. jadi nanti emailkan 1 picture yang clear tanpa watermark tuk cik en sketch secara percuma..
    eintannurfuzie@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Klu budak kecil demam mmg teruk kita jaga..☺️☺️☺️☺️

    ReplyDelete
  6. semoga Tsaqif cepat sembuh. Jadi anak yang kuat dapat tolong mama dia ^_^ Muahh sikit pp Tsaqif . <3

    ReplyDelete
  7. siannye tsaqif..
    get well soon syg..
    :'(

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...