Barang Penjagaan Untuk Si Bulus Sayang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat Pagi Uolls..
Terima kasih masih sudi melawat..komen kat sini..
Okey hari ini nieyl nak mulakan SLOT BARU kat blog nie..
Untuk mereka yang menjaga anak bulus..=)
Nak share apa yang nieyl tahu tentang kucing..
Uolls pun boleh share sama²...

Ada 3 barang penjagaan yang asas,kita kena sediakan..
Untuk si bulus sayang kita..

Sikat Bulus ( AMY CAROL SIDED FLEA COMB)
Sebelum guna,uolls kena bersihkan dulu sikat tu.
Supaya tiada habuk terselit² kat jarum sikat tu..
Lepas guna rendam sikat dalam air sabun supaya kalau ada kutu tu yang mati tu..
dia keluar dr jarum sikat tu..
Rumput Bulus (CATIT DESIGN SENSES GRASS GARDEN KIT)
Kalau kita pergi pet shop dieorang ada jual benih rumput nie..
Biasanya untuk anak bulus yang indoor la..
Lagipun rumput ni dia mesra haiwan..
Walaupun dia duduk dalam rumah,
tapi dia still boleh rasa sifat seperti kucing yang outdoor

Pasir Bulus ( FUSSIE CAT  LITTER)
Yang ini amat lah penting dalam segala hal. Sebenarnya kalau kat pasaran,
banyak je jenama pasir untuk si bulus,tapi nieyl gunakan FUSSIE CAT LITTER.
Ada 4 pewangi,nieyl biasa ambil roses  atau lemon..
Selain dari dia murah, daya serap dia kuat,tahan lama,tahan bau..
Memang best..jimat itu penting =)

Okey ini sahaja untuk permulaan okey..
nanti kte sambung lagi =)

Happy reading

-LOVE uolls-

 

4 comments:

  1. pasair tu beli kat mana kak?? tak pernah nmpk pun jenama tu...huhuhu...Sally beli yg murah jugak selalu...sbb kucing byk sgt -_-

    ReplyDelete
  2. hehe...sy sejak dah ada nak, anak² bulus sudah tak larat nak jaga sgt. nowadys setakat bagi makan n mandikan dia je. huhu

    ReplyDelete
  3. bagus sharing kalau2 ada kucing boleh rujuk sini jugak

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...