Tuu diaa..mai daaa..gambaq rayaaa Part 3

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

selamat pagi uolls..khamis dah ek hari ini..
pantas masa berlalu..rasa macam baru je naik kerja hari isnin..
Apa² pun penuhi masa² ini dengan perkara² berfaedah..
sebab masa tidak akan menunggu kita...
ia akan terus berlalu..dan pergi...tak akan patah balik =)

Diri ini pun berkejar² jugak nak perabih kan gambar² raya nie..
kali ini nak cerita berserta gambar ketika beraya belah ayah pulak..
walaupun ayah tidak beraya bersama..
Memang rutin kami sekeluarga pergi beraya ke rumah nenek tiri belah ayah..
dan rumah adik beradik ayah..

ye..pada hari raya pertama juga kami abis kan beraya..
Sebab rumah nenek ngan adik beradik ayah dekat jugak..
Dengan area desa pinggiran putra..siapa yang duduk area putrajaya tahu laaa...
Actually, kteorg semua nie memang dr lahir lagi duduk sini..
sebelum adanya PUTRAJAYA..CYBERJAYA nie..
Dulu hutan..jadi,nieyl sempat merasa keadaan PUTRAJAYA nie hutan lagi =)

Jom layan gambar-gambar hari raya pertama =)
 My sister ngan nenek..tapi org jawa panggil embah =)
 Setiap tahun akan pergi rumah embah,selalu menu yg di tunggu²..pecal laaa...
tapi tahun nie embah tak buat...=)
Anak buah form 4 sebaya ngan ank buah yg perempuan sorang tu..
dgn kakak ipar =)
 amboi..badan je kecik..setiap rumah dia makan..hihi..raya betul..
Anak² buah kalau raya..manja ngan pakcik dieorg nie (adik)
sebab setahun sekali atau 2 kali je dpt jumpa...sebab adik komando..
duduk kat KEM,Melaka...
 Actually kan..gambar² dlm camera nieyl..bukan nieyl yg amek..
anak² buah yg pegang camera..so,tak tahu apa cter gambar nie..haha..
Dah kekenyangan..mata mengantok...
 Yang ini time pergi rumah salah seorang adik ayah...
adoi...kalau nieyl suka anak bulus..depa nie bela ular uollsssss...
budak² nie berani tak apa la..
Mak pak dieorg dah lari ke luar umah dah..
Keberanian tu ada..tapi tgk muka...mcm takut aje..hihihi
Tahun nie gambar raya tak banyak..
Insya'Allah tahun depan lebih meriah..
Ahli keluarga pun bertambah.. =)

Oklah uollss...
Jom mulakan kerja di hari khamis..
Gambar raya belah nieyl dah abis yea...
Nanti update gambar raya belah en.suami pulak..

Thanks pada yang sudi singgah..tinggalkan komen..
Insya'Allah..ada kelapangan nieyl akan balas kunjungan awak² semua...

-LOVE uolls-
 

7 comments:

  1. Ulaq. comelnyaaaaaaaaaaaaaaaaa.... singgah pagi sini :) Semoga harini lebih baik dri semalam

    ReplyDelete
  2. Geli pulak akak tengok ular tu Nieyl..
    sihat nampak embah nieyl tu..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah
    meriah kann
    dpaat berkumpul dan bermaafan dgn ahli keluarga

    ular pon dtg beraya juga ye

    selamat hari raya
    maaf zahit batin

    ReplyDelete
  4. Slmt hari raya..meriah tgk gmbr

    ReplyDelete
  5. meriahnya raya...:)

    salam kenal dari blog cik nad...
    Done follow!

    ReplyDelete
  6. Lariiiiii... Kita memang geli bila tengok ular.. meremang bulu roma tau... meriah sungguh raya nieyl..

    ReplyDelete
  7. Gmbr rya kita terperam je. Nk cite pn xde mood.. Ehh, lbih kpda mlaa kut. Hee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...