Tuu diaa..mai daaa..gambaq rayaaa Part 2

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah..kenyang makan lunch tadi...
uolls lunch apa tadi?Tak kisah la lunch apa² pun..
yang penting makan okey...kesihatan kena jaga jgk okey..

ada yang komen kata nak lagi gambar² raya nieyl..
Okey jom sambung layan gambar n cerita ckit² ye..

Kalau ikut kan plan awal nak pergi tanah perkuburan dulu..
Sebelum pergi rumah nenek tiri kat bukit changgang,banting tu..
Tapi bila lalu tengok tanah perkuburan ramai gila orang..
so, kami gerak ke rumah nenek dulu laaa..
nanti time balik kita singgah kejap...
Ini rumah nenek tiri belah mak nieyl..
atok ngan nenek betul nieyl dah meninggal..
Bila dah lama tak berjumpa..macam² cerita di sembangkan..
yg duduk sana tu menantu ngan mak mertua...bagus menantu lelaki nie..hihihi
adik bongsu yang setiap kali nak raya..buat semua org bising..
fikir tema baju raya dia...huhu..
anak buah yang keberapa ntah..byk sgt la...form 4..next year dah form5..
pantas masa berlalu...melawa no.1
ha..kat rumah nenek special tahun ini sebab ada lekat benda nie..
huhu..rumah i pun tak ada uolls...hihi..
pandai nenek hias rumah yea...

***********************************************************************

Lepas balik dari tanah perkuburan dalam 12.30 cmtu..
kaum² adam bersiap ke masjid..
Kembali beraya Jam 2.30 petang..
Kali nie ke rumah adik beradik Mak..
tak jauh pun dari rumah lebih kurang 2km dr rumah mak..
Wanita ini suka bergambar, suka melawa, suka make up, suka bergaya..
ha..itulah gelaran yg mak selalu ckp..hahaha..
Rumah pakcik nie buat konsep taman..
Sebab itu kalau tengok dia punya background..byk kayu..pokok²...
my sister nie asal kita nak amek gambar je..dia sibuk nak masuk jugak..huhu..
jarang dapat beraya makan kuih kat branda mcm nie...
selalu dalam rumah kan..so, pakat² dok kat luar...amek angin kampung...
Sesi bergambar kenangan..time nie tak ready lagi..
mengadap matahari..mata masing² sepet..tak boleh buka..huhu..

Mak ada 2 adik beradik je satu ayah satu mak...(mak ngan abg mak)
Mak ada 4 adik beradik satu mak lain ayah..hihihi..
kalau nak cter sejarah atau keturunan..sampai bila² pun tak abis..hihi..
pening lagi adolah...

Okey lah..sebelum uolls pening...
kita stop kat sini yea...
nanti sambung lagi part 3 =)

-LOVE uolls-


 

5 comments:

  1. pandai ko pakai tudung satin nieyl...kemas jek ....

    meriah raya ko hah....berjalan ziarah menziarah..... akak pun raye pertama jalan dekat2 jek....masuk raya ke dua siap laa berjalan dgn kereta...jauh2 hah perginyer heheheeheh....

    ReplyDelete
  2. ANAK BUAH TU IRAS NIEYL LA ...
    CUMA BEZA TAK KULIT JE KENING DAH SAMA DAH

    ReplyDelete
  3. Seronokkan raya n berkumpul ramai2 macam ni...meriah n havoc raya kita...heheheh :)

    ReplyDelete
  4. Lawalah jubah tuh... hohoho..
    Arini lunch, en.suami yang masak..
    mee hoon goreng..

    ReplyDelete
  5. best ka bila ramai ramai ni.
    skali berjumpa riuh rendah hihi

    ctik dekoa deko nenek.
    pndai nenek

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...