Sebelum raya jom ke SPA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hai uolls..selamat petang...
Baru dapat panggilan dr en.suami..skrg nie die kat klinik kena masuk air 1 botol..
doktor kata badan kurang air..hmm..itulah bila tiada pemantau oleh pengawas nie..
Tak apa lah..Hopefully semuanya okey kembali..

Okeylah meh nak citer sikit pasal anak² bulus kesayangan hati ini..
Last week 2 dari 3 nie pergi medical check up ngan SPA..
wah² mama ko nie pun x pergi SPA pun okey..hihi..over anak bulus ku nie...
Kebiasaannya setiap kali pertama vaksin di klinik,mesti akan dapat kad medical..
so, setiap kali nak pergi medical check up make sure kad ini di bawa okey..
ianya memudahkan doktor pantau ubat² yang penah di berikan..
mcm manusia jugak...
Ini buku rekod patchy ngan mieka..sebab nieki dah bat medical check up dlu dah..
 Anak² bulus yang sangat baik..duduk dalam tu diam² yea...
Mieka first time nak g SPA..patchy dah banyak kali dah...so,tak heran dah diaaa..

kebiasaannya doktor akan tanya, sama ada kucing kita nie garang atau gigit orang ke tak..
so far, 2 ekor yg ini tiada langsung masalah...
sbb klu garang biasanya akan di kenakan bayaran tambahan :)
time nie nieki terpaksa mengalah ngan mieka bila bab makan...
sebab mieka nie dia manja...klu boleh semua nak kena di dlu...
redha je nieki nie..hihihi..kebetulan dieorang makan sama time buka puasa ngan mama dia..
wah!korang puasa jugak yea..hihihi...

Walaupun tak ada anak..anak² bulus ni lah peneman di rumah...
klu nieyl stress..menangis...mesti dieorang bertiga datang dekat...duduk depan kita...
mungkin dieorang faham n jadi pendengar yang baikkk...:=)

Okey lah itu je nak share petang ini...
selamat berbuka semuaaaa....
 

5 comments:

  1. sebelum nak raya, mmg ramai patient kt klinik.. termasuk la klinik vet yg cik en keje.. ehheheh

    ReplyDelete
  2. comel nyer anak bulus semua ...
    gebu!

    ReplyDelete
  3. ya Allah kembang nya... mesti pegang gebu jer kan....geram tgok :D

    ReplyDelete
  4. kucing pun nak cantik menjelang raya, kan..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...