Persiapan Raya : Kuih raya popular katanya

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Boleh tarik nafas lega sikit..
baru lepas call rhb untuk follow up report yang buat malam tadi...
so,orang tu kata dlm report tu pun pegawai mlm td dah tulis urgent..refund secepat mungkin..
hopefully,sebelum raya dapat laahhhh...doakan yea...
Nieyl teringat ada orang komen..tanya Tart Kuril dengan Romi Puratos tu kuih apa?
tak pernah dengar..hihihi...
Okey lah sebenarnyer kuih raya nieyl tahun nie adalah kuih raya SR..
Siapa SR tuh?
SR tu ialah Syarul Ridzwan..
Siapa dia?dia pelakon last drama Hati perempuan..
okey lah lagi senang TENGKU ZARIL :)

Setiap nama kuih raya dia..Ambil sempena nama watak² yang pernah die pegang..:)
Last week dia ada buka booth kat Vendeurfestival di MATRADE..
Memang beratur orang beli..pastu amek gambar lagi...sesak..
tapi nieyl special case..malas la nak beratur² nie..
so,delivery depan rumah aja..haha..TQ SR!
Okey nieyl beli 2 sahaja yang pasti paling WIN..
Tapi jujur dari hati tart dia paling sedap! tak rugi la beli...
sebab tu la ada yang beli berpuluh²..tapi agak² la..xkan nak hidang 2 kuih nie je kan...
so,nieyl ada beli beberapa kuih raya lagi...
pastu ade plan nak buat 2 jenis jugak..yang tu,nanti nieyl update lagi yea...:)

seindahcerita: dah tukar duit raya ke oulls?

 

6 comments:

  1. namanya sesedap rasanya eh? berbalo beli gitu

    ReplyDelete
  2. wah delivery depan rumah ??!
    kuril yg deliver ke ???
    wah baru teringat episod minggu terakhir hati perempuan aida lom tgk.
    nak kena tgk... lom sempat!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...