Kad keluar..duit tak keluar..

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Selamat pagi uollss..mood tak berapa nak okey hari ini..
sebab malam tadi ada benda buruk terjadi..
sungguh tak sangka laaa..malang tak berbau...

Semalam keluar rumah dengan hati yang sangat happy..
pergi ke easy rhb nak keluarkan duit...
kenapa easy rhb sebab lepas tu nak bank in duit guna cash deposit rhb tu..
so,fikir macam lebih mudah laaa..
tak perlu nak pergi banyak bank kan...

So,my kad cimb dengan tenang nya..
masukkan kad..tekan no.pin...n amount yang nak di keluarkan..
lepas tu tunggu dalam 50 saat cmtu..
Hanya kad bank sahaja yang keluar..
tanpa duit...tanpa resit...
macam pelik la kan..so,tergerak hati nak check balance dlm akaun...

Mengucap panjang kat tepi atm tu...
balance dalam akaun berkurangan..
Time tu memang dah mengelabah laaa..terus call cimb buat report..
lepas tu call rhb buat report..

so,tanya dia dalam jangka berapa lama boleh dapat balik duit tu..
sebab bukan sikit amount tu..dia cakap dalam 10 hari..
hah?10 hari??nada suara nieyl dah tinggi ckit dr biasa..
lagi 10 hari raya..tak kan lah tak boleh awal lagi...
masalah ini bukan dtg dr saya okey..dtg dr sistem uolls sendiri...

lepas dapat no.report..
terus letak telefon..rasa nak menjerit sekuat²nyaaa...
duit tu nak tukar duit raya tuhhhhhhh...:)

Ada x sesiapa yang kerja kat rhb bank?
memerlukan sgt pertolongan...:(

seindahcerita:dugaan demi dugaan..

 

4 comments:

  1. ala kesianya nieyl, sabar ya.. mybe ada kawan2 leh tlg kan, semoga di permudahkan

    ReplyDelete
  2. biase paling lama 3 hari bekerja dah dapat balik dik..mgkn kene follow up selalu la kot..akak kene kat bank islam tau haritu..hilang 500 lagi nangis...huwaa...tapi nasib baik lepas 3 hari dah dapat balik.

    ReplyDelete
  3. adeh kesiannya nieyl....memang x senang hati lah mcm ni

    ReplyDelete
  4. moga settle cepat ye problem nieyl ni :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...