Ada yang nak kahwin tak?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Salam jumaat uolls..
terima kasih kepada uolls yang say hai di twitter...
pagi ini agak mengantok sikit..
semalaman jaga en.suami yang demam panas..
lunch nanti nak balik bawak dia g klinik pula..
risau jugak dah nak raya nie demam² kan...
Okey lah arini nak share satu kisah..
kalau tgk memang lawak laaa..pernah je terjadi situasi macam nie..
cuma xde lah sampai ikat mengikat nie kan..
even masa mertua nieyl nak masuk meminang dlu pun...
ada la sikit² situasi mcm nie..haha..

Cuma bezanya mak yang over sikit dr ayah...
kalau ikit ayah nak semuanya simple..
pastu klu hantaran tu tak sampai harga sekarang nie laaa...huhu..

Tapi kalau ikutkan zaman skrg nie..
dengan harga barang semuanya naik...
so,berpada-pada lah yea duit hantaran tuh...
yang penting jangan sampai menyusahkan.. =)
atau berhutang sana sini sbb nak kahwin..
no..no...

seindahcerita: perkahwinan hanya sekali dan nak kekal..tapi hutang tu xkan nak follow sampai dah ada anak cucu cicit =)

 

3 comments:

  1. Alhamdulillah, masa bertunang ritu mummy&abah nak simple je, kawin ti pun simple je tp belah lelaki pulak yg beria.....;-)

    ReplyDelete
  2. Wahahahahahah. sampai ikat kunci almari . hihi. Nak berbelanja besaq tak salah , asalkan si lelaki tu mampu . apa2 pun tgok keadaan si lelaki tu dulu . kalau jutawan nak banglo sebijik pun takpa ^^

    ReplyDelete
  3. Lawaklah kartun nie.. tapi x semua camnie.. ade juga yang bertimbang rasa..
    Zaman sekarang nie semua barang mahal memang kena bijak berbelanja kalau nak kawin..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...