Tiada lagi alasan untuk tidak pick up ye

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat pagi semua..
pagi nie banyak kereta menghala ke PICC..
so,jalan yang selalu nieyl ikut banyak gler kereta...
sebab hari ini ada MAPPA..nasib baik tak terlibat..
Sesiapa yang bekerja di office..
telefon selalu tak berdering? kdg² cuti pun telefon berdering..
nak p makan pun berdering...
jadi,peningkatan panggilan tidak berjawab sangat tinggi..
ini adalah sesuatu yang tidak bagus sebenarnya...

So,mengambil langkah mengurangkan peningkatan itu..
jd nyer...telefon lama ku telah bertukar...hihihi..
taddaaaa...

so, telefon ni menggunakan network..
nampak canggihkan..ha..meh nak cter ckit...
mulai hari ini telefon canggih nie dah boleh digunakan dah...
if satu jabatan atau bahagian.. selalunya kita nak call staff lain..
kita nak kena cari kat no ext dia kan..kat buku la..kat kertas laaa...
kat website laaa...so,dgn ada nyer telefon canggih nie...
just taip je kat skrin nama orang yg kita nak call..
lepas tu dia akan keluar nama n no.ext sekali..wah!senang koje...

ada lagi..selalu klu telefon berdering...kita tak tahu kan siapa yang call..
so,telefon nie bler berdering..die akan papar nama org yg call kita tuh...
byk gler kegunaan telefon baru nie...
tapi agak terkebil² jugak laaa nak belanja..sbb takut la tersalah tekan button...
hihihi...

seindahcerita: hari ini kena bawak semua bekalan makanan balik rumah..

 

5 comments:

  1. bestnya dpt tepon canggih,,nak gak sbb leh tgok nama org yg call...malas nk angkat call Agen sbb bos x mo jawap,,x tau da nk bg alasan pe klu da byk kali call...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...