Telinga berdengung

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sangat tidak selesa kehidupan rutin ku hari ini...
yela..ntah x tau mana datang punca nya..
telinga rasa mcm berdengung...belah kiri...
kita bercakap pun..kita dengar suara kita...
Pastu rasa mcm lubang telinga tu panas je..adoi...
sangat tidak selesa laaa...korang pernah kena tak?
apa korang buat ek?

Semalam singgah klinik beli ubat cair tahi telinga..
mana la tahu kot² sebab tahi telinga ke kan..
so,malam tadi mmg tak boleh nak buat apa da..mandi..
letak ubat terus tidur...
Pagi nie still sama lagi...:(


sangat benci ada perasaan mcm nie..:(

seindahcerita: sesiapa ade info psl telinga berdengung nie share..
 

9 comments:

  1. termasuk air ke macam mana kak..? Slaly pun tak pasti la kenapaa

    ReplyDelete
  2. Pernah kena juga.. Orang tua2 kata air masuk telinga, sebab tu dia berdengung tp sha x pastilah betul ke x.. selalunya kalau kena biarkan jer sebab xtau nak wat camne.. tau2 je dia ilang.. hehehe..Kalau stress pun try guna cotton bite jer...

    ReplyDelete
  3. Assalam Nieyl, mcm penah kene, tapi lame dulu.... tak pasti camne nak rawat, ke baik sendiri ke...

    pst: barut gantung tu kakak ipar kite pandai jahit, minta tolong dia jahitkan...

    ReplyDelete
  4. La......ye ke....siannya...
    Okje tak pernah pulak kena, so tak tau nak cakap apa. Tapi pernahlah gak berdengung tu, tak lama le...cer google Nieyl...

    ReplyDelete
  5. akak pun selalu kene..kenapa nyeah..

    ReplyDelete
  6. slalu klau bdn panas kurang air...msti bdengung pstu nti merasa la rs sakit kt dlm telinga

    ReplyDelete
  7. saya pun tak tau kenapa telinga berdengung >_<

    ReplyDelete
  8. kadang2 nory pon pernah rasa macam tu, tak pasti apa punca..tapi biasanya akan hilang sendiri..

    ReplyDelete
  9. selalu berdegung kalau air masuk telinga. masukkan sikit air dalam telinga tu pastu tonggeng kepala ngiring, ataupun baring tido ngiring sebelah yang sakit tu. nanti air tu keluar sendiri,.

    tapi kalau berlanjutan baik jumpa dokte. takut ada jangkitan. dah ada dua orang kawan kena jangkitan ni. pegi dokte. dokte cuci baru ok. pegi klinik 1 malaysia pun boleh nt MA cucikan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...