04 June, 2015

Royal Floria Putrajaya 2015 Part 2

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Semalam uolls dah tengok apa yang ada kat ZON A kan..
So,nie ZON B ada Fantasy Garden, China, English Garden..
Time rata-rata pengunjung dah bertopi..dah berpayung dah..
sebabnya cuaca hari tu sangat² lah panas..boleh pitam jugak...
Perjalanan lebih mudah macam ini sebab pengunjung boleh tahu skrg dieorg di ZON mana..
lebih tersusun dan teratur...
Nak bergambar kat patung² fantasy sememang nya tak tercapai..
Sbb ramai Q..haha..so,kita amek gambar di pintu masuk sahaja :) jadi laaaa...
 Pintu masuk ke China Garden..
kebanyakkan yang masuk dlm nie orang cina :)
 Terik tak teriknya..uolls tengok lah cahaya dan mataku itu...
sepet..berkilat..huhuhu...
kawasan ni memang menjadi rebutan orang nak take picture kat sini..
termasuklah ahli² rombongan cik kiah ni hah...
 uolls jgn pelik kenapa gambar nieyl tak banyak yea...
sbbnya mereka² nie kalau amek gambar nieyl memanjang tak cantik..
so,drpd tak cantik..baik tak payah..haha..
 Lepas penat berjalan,lepas berehat dibawah pokok..
dieorang ada sediakan kerusi² santai..untuk kita berehat..sambil makan²...
 Yang nie salah satu perkhidmatan yang disediakan..
Boleh naik cruise mengelilingi tasik putrajaya..tapi mcm biasa bayaran di kenakan..murah dr biasa la..ade diskaun :)
 Ini lah gaya anak² buah ku bler dah meningkat remaja...
Makcik dia tak berpeluang langsung nak amek gambar single...
time nie dah tersasar ke ZON berapa pun tak sedar...haha...:P

Okey lah harap uolls enjoy part 2 nie...
insyaÁllah klu sempat nanti update lagi..:)

seindahcerita: adakalanya senyum itu mampu menutupemasalahan yg kita hadapi..
 

15 comments:

  1. Bestnye..penah ajak husband akak tp die xnk..jauh katenye..huwaaaaa

    ReplyDelete
  2. dah pergi sini..tapi xsmpai ke fantasy gardenn..penattt jalan ...hahahaha separuh je jalan kat sini ..

    ReplyDelete
  3. Bestnya Nieyl..
    Anak buah dah sama besar dgn mak usunya:)

    ReplyDelete
  4. ala best nyer...rugi akak tak singgah haritu!

    ReplyDelete
  5. jelesnya t.t hahahaha
    Jngn lupa update selalu ^^

    ReplyDelete
  6. ramainya pegi.. tapi ciknaa dok umah je..huhu

    ReplyDelete
  7. sonoknya dpt p camni.klau kt sini ada bnda2 cmni bestnya

    ReplyDelete
  8. Hati ni nak pergi tapi memandangkan dalam proses baik pulih lepas sun burn berkursus baru-baru ni, kubatalkan niat nak ke floria tu..

    ReplyDelete
  9. cantik ..... kami tatau la nk pi ke tak ...

    ReplyDelete
  10. Bestnya... Tempat pun cantik :)

    ReplyDelete
  11. Kalau dekat, teringin jugak nak pi..

    ReplyDelete
  12. menarik jugak kan.. sepupu dah ke sana semalam..

    ReplyDelete
  13. mengubati kekecewaan dgn menatap gambar2 posing2 hangpa sekeluarga... :(

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)