Royal Floria Putrajaya 2015 Part 1

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Kalau tahun² sudah selalu pergi time bunga semua dah layu²..
so,tekad tahun ni nak pergi seawal yang boleh..
amekaw!hari ke-2 pembukaan jam 9.00 gerak ke floria..
Jem tu jangan cakap laaa...itu pasti lalui punya..
cuma tak berapa nak teruk lah sebab datang awal kot..so,parking pun banyak..
Jauh dengan dekat aje la..bergantung pada nasib jugak laa...
so,first time drive pergi event² cmnie..agak cuak jugak laaa...

Sampai je beratur beli tiket..xde free dah skrg nie yea..
semua kena bayor...harga tiket dewasa RM5 dan Kanak RM1..
Kat tiket tu ada numbor untuk cabutan bertuah jugak..
so,boleh simpan dan manalah tahu bertuah ke kan..

Konon² nya nak berjalan ikut Zon..
ha..first sekali tu terjah ZON A..
jom tengok apa yang ada kat ZON A..
Okey ZON A dalam khemah aircond..betul² selepas pintu masuk..
time tu lebih kurang pukul 10 pagi...Matahari pun dah terpacak atas kepala nie..
Memang sangat kena lah kalau masuk ZON A nie..
beraircond jadinyer ramai lah yang duduk lepak dalam khemah tu..
 dalam khemah tu keliling ada booth jualan..
Antara yang nieyl singgah tu..kedai yang jual periuk² tanah nie..
Sayang time nie kat gerai ni tak ada orang..maybe orang tu tak sampai lagi kot..
 Booth ke 2 yang menarik perhatian adalah perhiasan rumah...
Lepas tu ade booth yang jual baju² batik ori..tudung pun ada,,
 Kebanyakkan booth jual baju bercorak batik laa...
so,pusing² cuci mata saja..
 kebanyakkan booth tak buka lagi..tapi org dah ramai dalam khemah ni...
Dah boring kat dalam khemah tuh...kat luar mcm biasa lah..
penuh booth yang jual pelbagai jenis bunga...
Pergi mana² 3 Fastfood nie mesti ada..hihi...
time nie tak breakfast lagi...tgk ada kfc laaa...
dah nak naik dah tapi tgk xde disediakan meja dgn kerusi..
putus nafsu nak makan kfc..haha

tgk pulak pizza hut ada sediakan kerusi meja..
ha..apa lagi tak fikir panjang dah..terus duduk..beli makanan..
selesa lah kan orang beli..makan ada tempat nak duduk...
 Selain kfc ngan pizza hut.. A&W pun ada jugak..
tidak menjadi pilihan sbb tak ada sediakan kerusi dan meja makan..hihi..
 Tergoda tak tgk pizza tuh..haha..
class ko nieyl breakfast mencekik pizza hut..hahaha...

Kalau pergi tempat² cmnie...
makan tak boleh kunyak 44x...cepat² makan...minum...
pastu berangkat yea...Sbb belakang ramai lagi yg tunggu turn nak duduk makan..huhuhu..

Okeylah..esok kita sambung lagi yea...
tak perasaan pulak jam dah nak kol4.30 ptg..huhu...

seindahcerita: semoga tak jemu baca yea :)

 

5 comments:

  1. wah syoknya.. selalu teringin nk pg pesta flora nih tapi kita duk jauh nun di utaraq.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. Sangat suka u punya tone gambar..nampak hidup .nice!
    susulobakmerah.blogspot.com ;)<<jom follow

    ReplyDelete
  3. Kalau saya dah grab satu pasu bunga tu. Tak boleh lah tengok lama2, rasa rugi miss event ni. Dahlah terlepas event kt KL hari tu. :(

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...