Lepas Terawih pekena aiskrim

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat petang uolls...
Ada masalah sikit ar..adoi...ada request dr MIL nie..
nak makan ikan masak asam..senang?
adoi..sejujurnya..tak pernah pun masak asam nie tau..
klu asam pedas tu pandai laaa...
( dlm hati "tu la hang,benda yg susah,pandai..yg simple mcm tu pun dah kalut")

Dah beberapa kali google nie cari resepi..
tapi tulah klu bulan puasa nie kan..payah klu masak benda yg kita x pernah masak..
lelagi yang asam² nie..adoihai...

okeylah lupakan sekejap psl masak asam tu..
bagi otak relax sekejap...sabtu mlm lepas terawih..
tekak nie tetiba pulak nak pekena aiskrim..
so,pi lah tutti frutti sbb kebetulan yg paling dekat dan dah lama x makan..
harga lebih kurang rm13.++ 

Tapi itulah makan sikit je...sebab apa...
sebab dah x berapa nak sedap..perisa tak menarik..
hilang nafsu makan aiskrim time tu..last² bagi anak buah je makan..
hampeh btl...no more next time...sorry!maybe bukan selera anak tekak kot...

seindahcerita: bukan senang nak jadi senang..tapi senang nak jdi susah..:)
 

4 comments:

  1. haih..tgk eskrem nieyl nie terus mcm dahaga..ngan panas kat luau skang nie..

    ReplyDelete
  2. aida x pernah rasa tutti frutti.
    ari tu nak rasa kat bkt beruang before ramadhan.
    pergi... da tutup plak kedai nyer :(

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...