Bila ada free time

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Selamat Petang semua..Cuaca macam mendung nak hujan..
hopefully jgn hujan time nak balik laa..sebab park dah lah jauh..
payung pulak tak bawak..huhu..

Setiap orang mungkin cara mengisi masa free itu berbeza..
pada yang ada anak² mungkin kurang sikit lah kot kan free time tu..
mcm nieyl masih lagi berdua nie..kadang² banyak jugak la free time nyer tu...

Kebiasaannya kalau en.husband tengok tv lelagi kalau dia buka channel sport..
Ataupun cartoon..memang awal² lagi angkat punggung daaa..
sebab memang tak boleh nak tengok..tak suka n tak minat..
Nieyl akan masuk bilik office..on komputer...
buat lah apa yang patut..ada masa akan study cara snap picture..
edit picture...blog...layan movie..mcm² lah...
kdg² nieyl boleh duduk depan komputer dr pagi sampai ke malam..
haha..klu cmtu,kebiasaanya biasa en.husband tak ada di rumah la...boring kan sorang²..

Selain dari itu suka juga baking² nie..
ha...selalu nya mood baking nie datang secara tiba²..
dia tak boleh plan..klu plan mesti tak menjadi punya...

Kalau mood dah sampai...buat list barang..
Terus pegi kedai beli barang..terus buat..
jadi ke tak jadi ke apa yang dibuat..belakang kira...haha..

Kalau malas nak baking..biasa lepak ngan kucing² kat rumah tamu..
Sambil² dengar radio..sampai tertidur..haha..

Teruknya lah rasanya..tapi sangat jarang dapat tidur dr pg ke ptg ye..
nak kena hambat dengan penyapu...haha..mak sebelah rumah mesti jeling²..
tgk anak dia buat apa...klu asyik tidur je..ha..siap la kau...haha

last sekali kalau bosan..boring sangat...
mengemas rumah...klu mencuci tu...klu boleh satu rumah nak di cuci...
Pastu mula p kedai buku ke majalah ke..
beli majalah rumah..pastu tgk decoration umah orang kaya²..
pastu fikir nak beli tu beli ini...
Apply kat rumah sendiri..haha..


sebab itu setiap decoration rumah nieyl..
ada sumber inspirasinya...haha..tiru jelaaa...
nak fikir tak kreatif :)


seindahcerita: macam nak makan serunding daging laaa...yg kat warta bangi tu..

6 comments:

  1. Akak mmg xde harapan la nak godek2 laptop time cuti2..mmg nnt kompom berebut dgn si mek tuh..hehehe..

    ReplyDelete
  2. nory kalau ade masa terluang, nory qada' tidur.....hahaha

    ReplyDelete
  3. jarang ada masa free... nak belek phone sendiri pon susah..hehe

    ReplyDelete
  4. ada masa free apa lagi mula berblogging la kan.. :D
    part yang serunding tu .. makan dgn ketupat sedapnya...

    Blogwalking sini.. Jom baca artikel baru

    Travelog: Water Rafting Di Sabah

    ReplyDelete
  5. Ohhh...masih berdua rupanya.....yelah kan...nak gi rumah mak pun sebelah rumah jer.... mmg banyak gak waktu free tu. Tak pe lah gak, Nieyl rajin baking, mengemas, kira terisi jugak masa tu...

    ReplyDelete
  6. kalau dulu kira suka tido je. hahahaha. tak berkembang langsung kan :p

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...