Nasi Goreng Orang Malas

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Siapa kata senang nak jadi malas...
Susah tau nak jadi orang malas...
Lelagi kalau ada suami...ada anak...
bila fikir je...alangkah bestnyer jadi malas...
tetiba akan terdetik...ala..suami tak makan lagi...
rumah tak kemas lagi..baju tak cuci lagi..
anak tak buat homework lagi..haha..

ha..nampak?susah kan nak jadi malas...
baru niat nak malas...terus insaf jadi terlebih rajin..haha..

Kebiasaanya kalau orang kata betul² mls..
terutamanya bab memasak..hakikat memang kena masak laa...
paling malas pun telur ngan kicap la...
tapi nieyl punyer tahap malas memasak tu...
nasi goreng simple je laaa...
mcm kat bawah nie...bertambah en.husband makan..:P

Air tangan isteri tu mahal..penyedap tuh..hihi..
cepat² kahwin yea...:P


seindahcerita: kalau ada anak lagi la..x sempat nak niat pun jd malas..haha
 

15 comments:

  1. hat simple2 cmni yg sedap....nk2 ada cili padi...fuh...terangkat

    ReplyDelete
  2. nasi goreng klu pekena ngan teh o panas sedap ...ai pun klu mls sgt ni le mls .. tp sokmo luar je yg kami mkn hehehe

    ReplyDelete
  3. walaupun nama nasik goreng malas..tapi tengok mcm sodap je...hehehe

    ReplyDelete
  4. mesti sedap..isteri yg masak..hehe

    ReplyDelete
  5. malas pon asal kenyang dah la . huhuu

    ReplyDelete
  6. malas pon asal kenyang dah la . huhuu

    ReplyDelete
  7. saya setuju, air tangan isteri itu mahal nilainya..
    saya rela makan makanan yg isteri masak, walaupun simple, terasa nikmat nya...hihihih, berbanding asyik makan di luar.

    ReplyDelete
  8. Takut nak kawin . nnti tak termakan suami. HAHAHAHA..

    ReplyDelete
  9. nampak sedap je..tetibe rasa nk buat nasi grg mlm ni
    berjangkit pulak
    hb pun suka masakan yumida, even xla sedap mana..katanya lg suka mkn kat umah berbanding luar..hidong kembang kempes! haha

    ReplyDelete
  10. biasanya msak malas2 lah sedap lg dr yg msak rajin2.. hehehehe

    ReplyDelete
  11. time bujang je merasa jadi malas ni...hehe

    ReplyDelete
  12. setuju !!! susah nak jadi malas bila da anak ramai ni hu hu hu...
    kena pura2 rajin...
    paksa diri jadi rajin gitu ... hi hi hi...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...