Kelebihan dan Kebaikan Jogging

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Konon²nya setiap hari ahad pagi nak pergi jogging..
almaklum lah cita² nak kurus ckit sebelum raya..
kurus dan sihat.. so,bermula last week berjogging jam7.30 pg..

Untuk first time nya pilih jogging kat empangan dan pullman..
peh!serius tak pernah lagi jogging sampai ke pullman tu..
nie semua gara² anak buah nie la..
naik longgar lutut makcik dia nie..
ingatkan dekat laaa..bapak jauh yer...

 Time nie dah sampai pullman dah...
terkesima melihat keindahan alam yang Allah beri pada kita..
 Itulah budak² remaja nie..ber selfie tak abis²..
time nie nieyl mmg tak berapa nak berani sgt pergi ke sana tuh..
Tak tahulah sebab macam pening²..rasa mcm jambatan tu bergerak²...
 Kehijauan di sebalik bangunan..
Makcik dtg nak berjogging..
budak² nie dtg asyik suruh amek gambar je...
Bukan main semangat temankan makcik dia...
terima kasih la yea..klu den tak kurus jugak tak tahu laaaa...
so,insyaÁllah minggu nie jogging kat tempat lain pulak..
Tukar² tempat...

Kelebihan dan Kebaikan Jogging

Membantu untuk mendapat tidur yang lebih berkualiti.
Kurangkan tekanan (stress)
Membantu menghilangkan lemak di perut
Membantu menguatkan otot dan tulang
menggalakkan jantung kerap bekerja
Membakar lemak dan mengurangkan berat badan
 dan banyak lagi laaa....

seindahcerita: Usaha menjadi lebih baik

7 comments:

  1. ujung2 minggu.. kita pon joging jugak.. joging dlm rumah je.. hak3..

    ReplyDelete
  2. Nice.. Lama tak jogging sbnrnya..

    ReplyDelete
  3. Subhannallah cntiknya permandangan kt jmbtn tu...

    klau saya dlm rumah je laa...huhuhu

    ReplyDelete
  4. jogging memang bagus. sy dulu weekend pegi joggin pastu malas terus stop dah sampai sekarang. haiyaaa

    ReplyDelete
  5. akak ni pun berazam nak kurus by raya nanti.
    tapi ntah la nieyl, dpt ke tak kurus. nak jogging? takde time ha ha ha...
    apapun, akak puji semangat nieyl ye...
    (suka nyer komen sini sebab ada lagu hati perempuan)...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...