Cergaskan badan dengan muzik



Bila ckp muzik boleh cergaskan badan nie..
diri ini lah orang pertama yang setuju..wah!gitu...
Sebab memang suka dengar muzik..kalau tengah stress..
marah ke...mengantuk...memang akan dengar muzik..
Tapi jangan la salah faham..muzik nie byk jenis nyer..
bukan yg rock² tu je..nasyid pun muzik..
zikir² pun byk dibuat dengan alunan muzik yang merdu... :)
Tipsnya

mendengar muzik juga boleh mengembalikan mood untuk bekerja.
Pasanglah lagu-lagu kegemaran anda atau ‘layan’ alunan muzik lembut atau instrumental.
Dikatakan muzik dapat mewujudkan rasa tenang.
 Jika anda penggemar Heavy Metal, silakan.
Tetapi janganlah sampai mengganggu fokus kerja.

Kalau nieyl dengar muzik ikut mood...
kalau mata tu mengantuk terus dengar lagu sakitnya tuh disini..
bukan badan je goyang kepala² pun goyang..haha..

seindahcerita: sambil buat keje hiburkan diri..baru tak stress :)

4 comments:

  1. betul2..selalu saya kalau mcm nk buat kerja rmh yg tak berapa suka mcm tukar langsir ke..on radio..ambil feel buat keje

    ReplyDelete
  2. Btol tu. Yui ikut mood.gak. hehe

    ReplyDelete
  3. salam sis..
    sy pun suka dengar muzik sambil buat kerja.. tapi selalu nya mmg akan dengar muzik yg santai:)

    ReplyDelete
  4. Sally punya playlist start drpd pukul 8.30am sampai pkul 5pm nonstop...hahahaha...byk lagu Korea laa :P

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...