Cara Mengatasi Masalah Kelemumur


Siapa ada masalah kelemumur?tak kisah la teruk atau pun tidak..
sejujurnya memang nieyl ada masalah kelemumur dah lama jugak la..
Dah pelbagai jenis shampoo try..lelagi lah bila bertudung..
memang satu masalah laaa...duit boleh di katakan beratus jugak la keluar..
sebab shampoo bukan harga rm1 ke rm2 kan..
puluh jugak...

Akhirnya nieyl temui penyelesaian masalah tu..
mula² time beli tu tak ada la yakin sangat..sbb dah banyak kali beli shampoo..
untuk masalah nie..akhirnya sama jugak result nya..maybe tak sesuai la ngan rambut kepala nie..

So,awal bulan 4 nieyl try beli shampoo shayla keluaran safi nie..
kebetulan je sebenarnya nieyl mmg pakai barangan jenama safi..
so,fikir why not try kan..
selama 2 minggu pakai..Alhamdulillah...
segala masalah kelemumur sudah selesai...
bukan itu je..rambut sangat lembut..halus...wangi...hihihi..
walaupun bertudung :)

Anti kelemumur
Kulit kepala yang tertutup dalam tempoh lama mengundang peluh
yang akhirnya berminyak lalu menyumbang kepada masalah kelemumur.
Dengan Syampu SAFI SHAYLA Anti Kelemumur. Mengandungi Habbatus Sauda serta bahan aktif ZPT dan Menthol yang mencegah kelemumur bermula dari cucian pertama serta haruman yang mampu kekal sehingga 24 jam

Selain dari anti kelemumur nie, safi ada jugak keluarkan beberapa shampoo mengikut
masalah rambut wanita. Yela..kadang² tak semua rambut kita nie sama kan..

Segar Bermaya
Cuaca panas dan lembap boleh membuatkan rambut menjadi kusam setelah seharian bertudung. Dengan Syampu SAFI SHAYLA Segar Bermaya.
Dirumus khusus dengan Habbatus Sauda serta gabungan Nano Lipid Enhancer dan ZPT, untuk 10X* keberkesanan mengurangkan kulit kepala berminyak agar rambut sentiasa segar serta kekal bermaya disamping haruman yang mampu bertahan sehingga 24 jam*.


Kawalan Rambut Gugur
Keguguran rambut seringkali dikaitkan dengan wanita bertudung
disebabkan keadaan tertutup dan tiada aliran udara.
Dengan Syampu SAFI SHAYLA Kawalan Rambut Gugur.
Dirumus dengan Habbatus Sauda serta Protein Hidrolisis untuk
menguatkan struktur rambut sambil mengurangkan keguguran sehingga 80%*,
serta haruman yang mampu kekal sehingga 24 jam*.

Licin Terurus
Bertudung bukanlah alasan untuk rambut menjadi kusut dan tidak terurus.
Dengan Syampu SAFI SHAYLA Licin Terurus. Diperkaya dengan Habbatus Sauda dan Multivitamin yang berfungsi untuk melembap dan melicinkan rambut serta haruman yang mampu kekal sehingga 24 jam*.


So,kepada yang mempunyai masalah² rambut nie..
boleh la try yang mana serasi ngan rambut uollsss yea...
nieyl dah try so,sebab itu berani suggest kan uollsss... :)

seindahcerita : rambut mahkota wanita..kena sentiasa di jaga :)

3 comments:

  1. Boleh cuba juga ni Nieyl.. akak pun kelemumur tu ada walaupun tak banyak..

    ReplyDelete
  2. Kelemumur biasanya dari kulit kepala... Insya Allah, kalau kulit kepala sihat, kelemumur takde, rambut pun kuat dan tak mudah gugur....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...