21 April, 2015

Barang percuma, SIAPA NAK?


Amboi cakap pasal barang free...cepat je klik kan..kan..hihihi..
siapa lah yang tak nak barang kalau di bagi secara percuma tanpa kena bayar kan..
budak² pun klu tahu berebut...:P

Siapa pernah duduk kat hotel ke motel ke..tahu la apa barang yang selalu boleh dapat free..
kalau menginap kat hotel kan...tak kira lah oversea ke..domestik ke..
Mahal ke murah ke kan..mesti ada benda yang free kita boleh dapat..

mesti tahu kan..kan...
ok xpela jom nieyl bagitahu apa yang kita boleh dapat secara percuma dalam hotel..hihi..
1. Barang Mandian ( toiletries)
Kadang² kalau pegi travel kita malas nak bawak barang yang banyak..
lelagi barang mandian yg kat umah tuh...(besar²) buat padat beg aje kan..
Terlupa nak bawa ke kan..so,tak payah la nak bazir² duit nak pegi beli kat kedai..
Sebab kebanyakkan hotel dieorang dah sediakan lengkap untuk kita :)
Lepas tu,kalau tak guna masa menginap tuh..kita boleh je amek bawak balik..
sebab botol² tu kecik aje..boleh kita bawak g travel next time :)

2. Peta / Panduan Perjalanan
Kalau pergi travel berkumpulan tanpa pemandu pelancong..
perkara pertama yang kita akan buat adalah cari peta / panduan perjalanan..
biasa nya kat oversea laaa...kat malaysia pun ada je... benda nie pun free juga..
lagipun kdg² peta tu comel..gambar² dlm tu pun menarik...boleh simpan...

3. Sarapan pagi
Kebanyakkan hotel ada bagi kupon untuk sarapan pagi tapi pastikan ianya termasuk
dalam tempahan hotel kita tu, so,jangan lupa makan ok..sebab boleh makan
berulang kali.. (percuma) 

4.Wifi
Tipulah kalau duduk hotel,tapi tak kisah pasal wifi..nanti nak check in kat fb..
cehcehceh!mcm kata diri sendiri aje..hihi..ok kebanyakkan hotel mmg sediakan
perkhidmatan wifi ni..ianya FREE..so,jangan lupa minta password ok.. :P
4 benda nie boleh dikatakan selalu dapat lah kalau duduk hotel..
tak kira lah semalam ke 2 hari ke kan...
janji free..percuma..

seindahcerita: free ke?ntah² dah termasuk dalam pakej hotel..hahaha

5 comments:

  1. dia dah kira sekali tuh.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. sape je yg xnk brg free..hehe

    ReplyDelete
  3. dah dikira sekali. hehe. hotel2 takda istilah benda free kot. huhuh

    ReplyDelete
  4. Haha... Sapa x nak brg free kan. Tapi nieyl, biasanya fiza bawak sendiri alat mandian kecuali terlupa. Bila nak balik tu... Wajib bawak balik toiletries tu semua. Cute kan.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)