Kedai sudah call!


Garu kepala..picit kepala..dahi berkerut...
macam besar benor masalah yang kena fikir tu kan..haha..
tapi memang berat pun..hari selasa hantar modem wifi dgn cpu n monitor pergi kedai..
Nak double check apa yang rosak lepas kena petir tuh..

Baru kejap tadi orang kedai call..
Modem memang jahaman la..tak boleh pakai dah..kena campak dalam tong sampah..
bila cina tuh sebut je monitor..kepala dah start sakit dah..
monitor problem pulak..klu repair pun kos rm250 kalau beli baru..
besar mcm skrg nie rm290 lebih baik beli je kan..aduhai...


moden wifi pulak dalam rm110 cmtuh..
jenama TP Link mcm yang jahaman tuh...
tak pakai modem tm dah sbb hari tu kena petir..
kebetulan waranty dah abis..hampeh betul...

Dah tentu² gaji next week abis dekat rm400 kat 2 benda nie...
abis duit simpanan bulanan ku..arrrggghhh!Tak suka...
kalau tak beli..tak boleh susah nak buat keje..:(
Nasib tak berapa baik bulan nie...sabar jela...

seindahcerita: next tweek baru nak call Tm wat report..pastu baru beli modem..

6 comments:

  1. mahal jugak tu..isshh sabarlah ye,.,ujian dari ALLAH

    terima kasih kerana vote

    ReplyDelete
  2. Sabar...dugaan tu...time tengah nak gaji kan..

    ReplyDelete
  3. sabar...
    ada bahagian nieyl di tempat dan masa yg lain :)
    in shaa Allah...

    ReplyDelete
  4. sabar ye sis..dugaan berinternet
    yg tp link tu kan, kte org pernah tersalah beli..patutnye yg jenis pakai cable, tp kte org beli yg guna utk telefon tu..alamatnya bersarang je dlm almari
    sia2 rm150 terbang

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...