Kad Kredit Bukan Penyelesaian


Selamat Pagi..
Baca paper pagi ni pasal kad kredit...
nasib baik la diri ini masih belum terbuka nak menggunakan kad kredit..
Boleh je pakai kad kredit nie tapi kena disiplin ckit yea..:)
keratan akhbar utusan malaysia 18hb Mac 2015

Seindahcerita: fikir panjang sebelum buat sesuatu perkara

8 comments:

  1. Bagi kitew la..rasanya better tak payah kot pakai kad kredit ni.
    Bila kitew ada kad kredit ni rasanya lagi kuat berbelanja sebab tak guna cash kan.
    So nanti hutang kad kredit bertambah walaupun dah limit..

    ReplyDelete
  2. akak dah serik dh ngan CC nie..takuttttt nak pakai dh..

    ReplyDelete
  3. betul..sebab tu akak x pakai kad kredit

    ReplyDelete
  4. CC ni memang ade pro and contra die. Ape pun tepuk dada sendiri agak2 tak mampu tu lebih baik jangan... huhu takuuuttt!!

    ReplyDelete
  5. betul. kalau orang kurang disiplin macam saya ni pun tak boleh apply kredit kad. tempuh bahaya semua tu huuuu

    ReplyDelete
  6. kad kredit = disiplin...
    wajib disiplin!

    ReplyDelete
  7. Tak pernah ada dan tak nak pun.. Banyak negatif dari positif

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...