Gemuk di tempat kerja


Selamat Petang..Kesejukkan di dalam opis hari ini..
sebab kurang orang jadi pengeluaran haba pun kurang..:)

Setiap pagi akan belek surat khabar sebelum bagi surat khabar kat bos..
hihi..saja mencari artikel² yang menarik yang boleh di kongsikan bersama..

So,petang nie nak share pasal gemuk di tempat kerja..
artikel dari utusana Malaysia 24 Mac 2015..

Banyak sebab yang mempengaruhi penambahan berat badan yang kita tak sedari.
antaranya tempoh kita duduk yang terlalu lama,tapi kalau 8 jam bekerja..
idak la 8 jam tu duduk je kan..ade jugak la ke toilet...
ke bilik fotostat ke kan..idak ler nak duduk dr sampai opis sampai balik..
Naik kematu la punggung..hihihi

itu contoh..selebihnya boleh baca dalam artiket yang nieyl letak nie..
kalau buat keje time puasa je tak ada makanan atas meja..huuhuu..
Kudap-kudapan wajib ade atas meja..lelaki klu mata tgh mengantuk kan..

seindahcerita : Mata dah mula nak melabuh tirai...haha

5 comments:

  1. gemuk gak wlaupon byk bjln kt tmpt keja.bos yg bg gemuk sbb slalu blnja mkn...hahahaha

    ReplyDelete
  2. Sebab tu la meja kitew tak ada kudapan langsung..Kalau ada pun just air jer..kitew ni kalau ada makanan dalam laci mesti dihabsikan dalam beberapa saat..so dah membazir ..benda sepatutnya untuk seminggu tapi satu jam je habis...mana tak gemuknya

    ReplyDelete
  3. Hahaha..dieorg nie wat research ke ape nie..sensitip betul tau (sbb mmg betul atas meja ade kudap2)..hahahhaa

    ReplyDelete
  4. Hahaha baru latak 2 Nini coklat celup2. ni lapar lagi. nak cari makan lagi. Hahaha Sepanjang kerja kat sini dah naik 10 kg :p

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...