Beg Berat Undang Bahaya


Selamat Pagi..
Pagi ni nak share pasal beg sekolah yang sangat berat..
mula la teringat zaman sekolah rendah dlu..itu pun dekat lebih 10 thn yang lepas..
Pergi sekolah kalau beg tu tak berat,selagi itu lah letak buku..
Padahal jadual sekolah ada je..hihi..
itu yang setahun sampai 2 3 kali beli beg baru..hihi..
Asyik putus saje..mana idak nya bawak batu g sekolah..hihihi..

Nie nak share mana-mana yang ada anak yang sekolah..
Semoga ianya memberi kesedaran pada kita semua...:)

keratan akhbar utusan, 19 Mac 2015

Tanggungjawab menjaga kesihatan anak² adalah tanggungjawab kita bersama :)

seindahcerita: klu pakai beg roda..asyik rosak je roda :)

7 comments:

  1. Memang bahaya.Tulang budak still lagi lembut.
    So mudah lentur.
    Kitew dulu masa sekolah bawak beg silang jeww..
    Bawak buka ikut jadual jer..yang lain2 simpan dalam almari.Sebab kelas kitew ada almari berkunci ..hukhuk

    ReplyDelete
  2. Salam. Hee harap2 ada pihak kementerian pelajaran yang memahami.

    ReplyDelete
  3. dulu akak time sek ren mmg beg berat..tp xde la seberat mcm budak sekarang..budak sekarang gie sek bile galas beg, mesti memasing duk membongkok badan sbb beg sekolah terlampau berat..

    ReplyDelete
  4. Aduh kesihan anak2 sekarang kan... banyak benor beban yg hendak dibawa ke sekolah..

    ReplyDelete
  5. kesian kan budak sekarang lagi berat beg diorang dari beg zaman kita dulu. Kita dulu pun dah berat sekarang lagi bertambah berat, hurrmmm sekolah should do something la kan? buat loker ke etc..

    ReplyDelete
  6. memang kena beli hat roda dah kan (T____T)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...