Apa yang ada dalam handbeg anda?


Selamat Petang..
Selalu kita tengok kaum wanita ni suka kan bawak handbeg besar²..
termasuklah diri ini..sampai en.suami perli² lah..
handbeg dah besar,boleh masukkan kasut..haha..hampeh!

Bagi wanita yang mempunyai anak..lagi² masih kecik..
mereka memang memerlukan handbeg yg besar² nie sebab senang sekali bawak semua..
Tak payah nak banyak sangat beg.. ini nak pegi shopping complex je..
Bawak sampai 2 3 beg..troli ke penuh ngan beg².. :)

Untuk diri sendiri..biasanya nieyl tak kan beli handbeg yang besar² sgt..
dia sedang² cmtu je sebabnya lagi besar handbeg tuh..lagi byk barang yang nak di sumbat..
So,petang nie nieyl nak tunjukkan apa yang ada dalam handbeg nieyl..
Handbeg nieyl yang skrg nie nieyl pakai..kira dah 2 tahun pakai.. :) masih dlm keadaan elok..
Ini secara luaran apa yang nieyl selalu bawak dalam handbeg..
Creme shaklee nie nieyl mmg tak pernah tinggal lagi..salah satu nyer..
nieyl nie alergic..so,creme nie sgt² byk membantu..
Sejak kena gastrik teruk tahun lepas,nieyl terus beli gaviscon nie..
kalau rasa tak selesa perut atau pedih ulu hati..mmg terus minum..
kalau tertinggal ke apa..kat 7E ada jual yang stick..
Ha..yang ni mmg x boleh berjauhan dengan diri ini..Ke mana saja sentiasa bersama..
kalau tertinggal kat rumah pun.sanggup patah balik nie pergi amek..huhu..
Purse nieyl simple je..sbb konon² nyer nak try purse pendek kan..
ha..nie tgh tggu rosak je..sbb nieyl mmg tak boleh guna purse yang pendek..
sbb segalanya di sumbat dalam tuh...sampai naik kembang..hahaha..
Kalau dah ada handphone...mesti kena ada powerbank ni...sbb faham² jelah handphone kalau
24jam on internet...beteri pun cepat jelah abis...
Mana lah purse yang pendek tuh tak kembang,kad je seimpan berapa byk..huhu...
Ok dalam beg comey tuh ada beberapa yang penting la..
satu buku merah tuh memang nieyl akan bawak pergi mana² pun..sebab kalau
ada kempen derma darah ke..terus je pergi derma...
No.2 perfume onedrop wajib ada sebab senang nak bawak..tak perlu nak bawak beg berat²..
No.3 adalah eno halia sebab nieyl cepat masuk angin :)

Sebenarnya banyak je lagi benda² dalam handbeg tuh...
duit syiling bersepah...resit² berkepuk dalam tuh..hahaha..
Oklah..itu je nak share untuk petang nie..
hari,esok dan lusa bizi tak ada kat rumah..
Wedding anak buah kat PJ..
Semoga segalanya berjalan dengan lancar..Amin...


2 comments:

  1. woot woot new neighbour ;)

    http://rashidmajidofficial.blogspot.com/2015/03/wedding-sofea.html

    ReplyDelete
  2. sama la kita nieyl.
    resit tebal...
    duit syiling bersepah ha haha...
    mr.asben kalau aida suruh dia cari brg dlm handbag, sure dia surrender awal ~ tak jumpa!!!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...