back to school

Assalamualaikum..

Morning!Selamat pagi.. ( batuk..batuk..)
maaf kurang sihat sejak ari sabtu..demam berulang..
Hari ni bermula sesi persekolahan tahun 2015..
Alhamdulillah...setelah cuti panjang anak2 yea..
tahun baru semangat pun kena baru..

bagi ibu bapa mesti excited kan anak2 yang kecik dah start sekolah hari ni..
nieyl doakan semoga mereka semua seronok di sekolah..

teringat pulak kisah first time masuk sekolah darjah 1 dlu..
jenis ayah ngan mak nieyl dlu..first day hantar g sekolah..
bayar yuran semua..lepas tuh mereka balik terus..haha..
nieyl tinggal kat sekolah..huhu..time tu sedih laaa...
mak ayah orang lain semua nyer tunggu kat luar kelas....

Tapi bile dah semakin besar nie..baru lah faham..
kenapa ayah n mak buat macam tuh...supaya kita boleh berdikari..
sesuaikan diri kita dalam apa keadaan pun..

Tapi zaman sekarang tak macam zaman dlu..
byk sgt benda2 buruk yang terjadikan..
so,mak ayah kena lebih berhati-hati...

Oklah apa2 pun selamat bersekolah adik2..anak2...:)

seindahcerita: badan2 masih terasa sakit kesan demam.


7 comments:

  1. betul tu nieyl...zaman skrg mmg x boleh dibiarkan...macam macam hal boleh terjadi...kena juga pantau...

    ReplyDelete
  2. uhuks...saya la antara mak mak yg tunggu anak kat sekolah padahal anak tu relax jeee ;)

    ReplyDelete
  3. kan.skrg ni mcm mcm jd, hope niat anak kita nak menimba ilmu dipermudahkan lah.xde lah pape jd kan.

    ReplyDelete
  4. Akak pun duk batuk xhenti2 nie..adehh sakit dada..tuh la setiap thn mesti terkenang zaman mula2 masuk sekolah dulu..hehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum
    singgah sebentar disini
    sory sangat2 anum baru masuk kerja hari ini
    bz day

    ReplyDelete
  6. Betul Niey... dulu masa kakak lagi pergi sekolah kebangsaan jalan kaki aje tapi memang tak jauh tapi kampung tak banyak kereta
    Anak sekarang keluar gate masuk kereta. Balik sekolah pun sama keluar gate dah ditunggu. Takut dgn scenario macam-macam sekarang.

    ReplyDelete
  7. eh nieyl same laaa kite...akak pun kene mcm ko...takde tunggu2 pun...bayar2 terus blah jek...tekontang kanting sorang2 hahaahahaha tapi tu laa dpt belaja bedikari cepat sikit...skrang takleh laa, kite nak balik pun tak sampai hati..ade tu seminggu amik cuti tgk anak hahahahah...akak aritu cukup 3 hari jek...sehari jek teman..hari kedua ketiga akak skodeng dari jauh jek heheeheheh

    eh dah pindah opis ke nieyl....sebangunan ngan abg akak la kan...situ parking senang lagi kan...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...