Seindah Cerita: October 2014

Operation Kucing

Salam..
Selamat pagi..
Pagi ini masih berharap supaya cekci (kucing)
Kembali putih seperti dahulu..

Cekci nie adalah madu nieki..
Bini kedua patcy...
Lepas nieki beranak lebih kurang 2 minggu..
Cekci pulak beranak..

Isnin tu cekci berjaya lahir sekor..
pastu tak kuar-kuar lagi anak seterusnya..
Seharian..pastu member nie bawak p klinik..
Doktor kata air cekci dah kering..
so,bagi selamatkan anak dan cekci..
kena buat operation..

So,member pun setuju...
walaupun kos die sgt mahal..
tapi demi nak selamatkan mereka semua..
so,dah tak fikir apa dah..

Selasa mlm tuh doktor berjaya keluarkan 4 lagi anak cekci..
so,kesemuanyer ade 5..
skrg nie cekci ada kat rumah member..
tapi masih lemah lagi...
semoga cekci cepat sembuh k...

Bler kejadian tuh berlaku pada cekci..
nieyl terfikir nak buat simpanan tuk kucing-kucing nieyl..
seindahcerita: begitu la kasih sayang tuan kepada kucingnya..:)

Survey - survey untuk wedding


Salam..
Selamat pagi semua..
dah bekpes?nieyl sambil taip..sambil makan..
Sbb pagi tadi x sempat nak bekpes..

ha..jgn terkejut pulak ngan tajuk tu yea...
bukan tok nieyl pun yea...
ni tok anak buah nieyl yg nak kwen bulan 3 nanti..
anak buah pertama kan..
so,byk benda nak bantu..

Last week baru try survey 2 butik kat PJ..
so far,tiada yang berkenan di hati..haha
over kan makcik die nie..
padahal anak buah yg nak kahwin..hahaha..
Nasib ler dpt makcik mcm den nie hah..hihi...

Walaupun nampak je bulan 3 tahun depan mcm lambat lagi kan..
Sebenarnya terasa mcm sebulan aje tau...
huhu.. sebab nyer byk benda yg nieyl prefer buat DIY..
so,benda tuh makan masa yg lame untuk di siapkan..
nanti nieyl update ape plan nieyl..

seindahcerita: skrg tgh pk nak wat tag..

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

Salam...


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Salam Maal Hijrah

Salam..
Selamat Pagi semua..
Agak bizi di pagi hari ni..
nie baru leh menaip tok entry..hihi..
Dikesempatan nie nieyl nak ucapkan kan sala maal hijrah pada semua..

seindahcerita: ayuh menghayati maal hijrah..

Manja sangat

Salam..
Selamat petang..
petang nie share berita gembira..
Tanggal 21 Oktober iaitu hari selasa..
Nieki kucing kesayangan nieyl..
Selamat beranak..
Anak 2 ekor..tapi satu tak sempat nak selamatkan..
tinggal sekor je..
tapi tak apa lah...sekor pun ok...
skrg nie nieki kena pisah ngan patcy..

ok ini la patcy yang sgt manja..dan suka tidur..hihi..
Kebetulan start selesa ..
asingkan nieki ngan patcy..
Patcy duduk dalam rumah..
mungkin die boring sebab tak ada kawan..
seharian die tidur saje dalam bilik tepi pintu toilet...

rutin die tidur...
bangun makan minum,buang najis..
Sambung tidur balik..hahaha..
Mane la badan tak berat...

Time nie nieyl sibuk depan PC..
Die pun sibuk nak teman...
bukan men lagi duduk atas meja lagi..
bertuah kan...

kalau ari-ari cuti..
kat mana kita baring...kat situ la dia nak baring...
cute gler...nak perhatian...
Apa yang special nyer patcy nie...
bler kita panggil die..die akan terus datang kat kita...

Skrg nie nieyl bela 3 ekor la..
termasuk anak nieki ngan patcy..
nama tak carik lagi..sbb kecik sgt anak nieki tuh...
Xleh nak tgk jantan ke betina..hihihi :)

Patcy ngan nieku die tak dok dalam umah..
Sangkar ada kat luar umah..
biasa nyer ari cuti saja akan bawa die keluar..
masuk rumah...main2 dalam rumah...

Oklah itu je nak cter petang nie..

seindahcerita: bela kucing nie,rumah kena sentiasa kena bersih..




Pandora : Edisi Frozen

Salam..
Selamat pagi..
Arini tema kelabu asap..huhu..
tetiba rasa happy lak keje arini ye..
sebab esok dah jumaat..:P

Hari ini nieyl nak promote 3 gelang frozen..
khas untuk kanak-kanak..
Harga Asal RM 50 + Postage RM5
Tapi hari ini nieyl nak OFFER..

1 Gelang RM45 Sahaja + Postage RM5



Siapa cepat dia dapat..
Boleh emel kat nieyl di..
nieyl.puteriimpian@gmail.com
atau boleh terus Pm nieyl kat page : beautiful pandora

seindahcerita: jom like page nieyl...:)

Luahan hati

Salam..
Selamat petang..
petang2 baru berkesempatan nak update..

"kadang-kadang niat kita adalah untuk mencari rezeki yang halal,
tetapi selalu dimalukan walaupun kesilapan dan kesalahan itu
bukan datang dari diri kita sendiri..Ya benar, setiap rezeki yang Allah beri..
pasti kita akan diuji"

"kesian en.suami,walaupun kesilapan dan kesalahan itu bukan datang dari dia,
persepsi orang tetap buruk akan service yang beri,
 di malukan walaupun perkara yang terjadi bukan datang dari nya"

"menurut kata en.suami,dia tidak kisah jika kesilapan dan kesalahan itu
datang dari dirinya sendiri, tetapi demi menutup kesilapan mereka sendiri..
mereka meletakkan kesilapan itu pada en.suami"

"Tak apa, Allah itu lebih mengetahui segala-galanya"



seindahcerita: belajarlah perbaiki diri sendiri..

Burger edisi sendiri

Salam..
selamat pagi...
minggu nie kerja hanya 4 hari sahaje..hihi..
Tak berapa nak best sgt..sbb jatuh di tengah..hihi..
Apa-apa pun ari rabu dah ade plan dah...

Nieyl nie mmg jenis yang jarang wat bekpes..
Sbb en.husband jenis yang tak makan pagi..
lagi-lagi kalau ari minggu..cuti..
memang bangun lewat ckit laaa..

So,semalam buat bekpes..
burger edisi sendiri..haha..


Memang terbaik lahh..
Makan pagi..tengah hari tak makan dah..haha...
memang kenyang..hihi..
cuba laaa... :)

seindahcerita: bos cuti arini..:)

Rezeki datang kalau kita usaha

Salam..
Selamat petang semua..
tinjau kat tingkap...nampak mcm mendung je..
Mungkin nak hujan lagi ptg nanti..

Betul kata mereka yang berjaya..
kalau kita berusaha..rezeki itu pasti datang..
Syukur Alhamdulillah..
Allah beri rezeki pada nieyl dalam bisnes part time yg suke2 nie..
Sbnrnyer tak ada la serius sgt buat bisnes online ni..

Tapi bila dapat feedback yang baik..
Alhamdulillah...hari ini bermula rutin pergi ke pejabat pos..hihi..
Walaupun untung tak banyak..
boleh la nieyl isi masa dengan benda2 yg berfaedah kan..
Selain menjadi suri rumahtangga di hari cuti..



Kepada follower-follower nieyl..
yang nak beli gelang pandora nie..
boleh terus pm nieyl kat page nieyl..
Nanti nieyl akan bagi best price..hanya follower blog nieyl :)

Boleh like page nieyl SINI 

seindahcerita: teruskan usahamu wahai hati..

MaaF..

Salam..
Selamat Pagi Jumaat..
Sambil buat keje..
Dengar lagu-lagu nasyid..
terfikir akan lirik-lirik dalam lagu itu..
Yela kita manusia kan..
kadang2 tu tersalah simpang pegi nyer.. :)

Hari ini nieyl nak share pasal MAAF..
Segilintir manusia memang susah nak minta maaf..
macam kalau minta maaf  nie menjadi satu kesalahan yg amat berat..
hmmm...

Meminta maaf tidak akan menjadikan kita hina..
Memberi maaf tidak akan menjadikan kita bangga..
Tapi saling memaafkan menjadikan kita mulia..

Meminta maaf tu bukan bermaksud kita bersalah..
kadangkala itu adalah perkara paling terbaik..
Untuk menyelamatkan ukhwatul lillahi taala.. :)

Oklah...itu je nieyl nak share pagi jumaat ini..
Semoga sedikit ilmu nieyl share dapat menjadi panduan..
dah peringat untuk kita semua...

seindahcerita: nieyl minta maaf klu-klu terkasar bahasa masa BW..


New Design : pandora's

Salam..
Selamat Pagi...
Maaf ye arini tak berbatik pun..
Arini tema english style haha..
yang penting pink wokey!

Oklah saja nak wat promotion kat sini..hihi
Kalau senang-senang boleh like page nieyl k SINI





Harga masih mampu milik.. :)
cuci-cuci mata yea...

seindahcerita: tak sabar nak tggu barang lazada sampai arini.. :P


Projek Bulan ini

Salam..
Selamat tengah hari..
Masih dlm opis tak g lunch lagi..
tgh usha-usha lazada..
biasa lah mata nie pantang tengok..hehe..

Actually dah lama dah mengidam perabot putih..
Tak nak letak kat ruang tamu sebab..
Ruang tamu konsep moden..
so,dah kebetulan bilik tidur dinding warna hijau..
so, nak naikkan seri bilik tu..
nieyl plan nak tukar satu persatu..
perabut dalam bilik kepada putih..
ha..nampak tak tu..
nak tukar satu persatu..kopak laki den..
haha..tak apa..jgn risau..sendiri nak tukar..
Sendiri punye duit la..:P
kepuasan..

first step nieyl..
tukar table make up..
Insya'Allah bulan depan punye bajet..
nak beli langsir..:)


seindahcerita : suka tengok orang post deco rumah..

Malam Berinai Erin Malek

Salam..
Selamat Pagi..
Sekian lama nyer tak bekpes sesama En.husband..
Pagi ni sempat singgah cafe opis..
bekpes..yela..masing sibuk keje..
klu cuti pun kadang2 tuh jarang bekpes..
Selalu terus lunch..hihi..

Oklah..jomlah kita cuci mata..
tengok gambar sekitar Majlis Malam berinai Erin Malek..
nieyl suke warna2 yang digunakan..
teringat pulak masa wat tema candy awal tahun dlu..
tema morocco..











seindahcerita: cantik gak lukisan inai tuh..

Tsaqif semakin bijak

Salam..
Selamat Pagi...
Pagi ni rasa badan letih ckit..
Sbb semalam buat extra keje rumah..
Mop lantai..
Cuci Kain..
Masak..
Tapi yg paling best..malam tadi sgt lena tdur..
Sebab dah letih buat keje rumah..
Memang letak kepala je..Zzzzz..

Arini nak share pasal perkembangan tsaqif..
Smlm mommy tsaqif wassap..
Dia kata tsaqif dah pandai niarap dan pusing balik..
wah!teringat aritu last tinggal ngan mama nieyl dia baru nak niarap..
Tak sabar nak carik free time nak g jumpa tsaqif..

Baru-baru nie mommy tsaqif ada jumpa ngan pakar pemakanan bayi..
ini untuk penambahan ilmu..untuk pemakanan tsaqif tak lama lagi..
Mommy tsaqif sgt excited..
Gambar nie mommy tsaqif anta time tsaqif ikut mommy g opis..
wah..bukan men lagi kecik2 dah p opis yea...
tu tengah kusyuk tgk upin ipin...
kata ayah tsaqif dia dah pandai dah tgk upin ipin nie..
seindahcerita: semoga tsaqif membesar dgn bijak..:)

Business Terbaru : Pandora's

Salam..
Selamat Pagi semua..
Hari pertama try minum pearl kacip fatimah..
hihihi..sebenarnyer kan..perut tengah lapar..
pagi tadi tak sempat nak makan..
Sbb pagi2 bos dah mai masuk opis..hihi..

Oklah nieyl just nak share jer..
business part time terbaru nieyl..
Now,nieyl try jual pandora..
tapi bukan la yang ori tuh...
Rasa nyer ramai dah jual kat fb tuh kan..hihi..
Ape2 pun rezeki masing2..

Nieyl jual ala pandora..
Mampu milik.. :)

Kalau nak cuci-cuci mata sila kan la..
boleh like page nieyl..










Pertanyaan lanjut boleh emel kat nieyl..
nieyl.puteriimpuan@gmail.com
atau
pm kat fb k..

seindahcerita: lip lap..lip lap... :)

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign