Seindah Cerita: August 2014

‘Malaysia…. Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta’

Salam...
Selamat petang..
Bulan nie bulan kemerdekaan kan..
Selamat hari merdeka semua..

nampak x semangat nyer tuh..

Logo Merdeka Tahun 2014

Sambutan Hari Kemerdekaan pada tahun ini lebih menekankan 
kepada semangat kecintaan terhadap negara apabila
‘Malaysia…. Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta’
dipilih sebagai tema sambutan Hari Kemerdekaan Ke-57 Tema yang
dipilih itu sangat signifikan bagi memberikan kesan mendalam dan melahirkan
semangat kecintaan terhadap negara di dalam hati semua rakyat Difahamkan,
tema berkenaan adalah dipetik daripada lirik lagu Warisan yang
dipopularkan oleh Allahyarham Sudirman Haji Arshad 

seindahcerita: Selamat hari Merdeka Semua

Semakin Membesar

Salam..
Selamat Petang semua...
Hari yang sibuk hari ini..
kejap lagi nak turun ke dewan ada perhimpunan bulanan..

Nieyl seusia 8 tahun dah jadi makcik..
Jadi..anak2 buah semua mmg membesar depan mata..
Dan rapat..

Yang nie kira anak buah ke -18






Bila terpandang wajah2 anak buah yg semakin ari semakin membesar nie...
selalu terdetik..kalau la diri ku ini ada anak..Indahnyer..:)

walaubagaimanapun usaha tetap usaha...
rezeki tuh Insya'Allah..
Allah akan beri...:)
menumpang kasih dahulu..:)

seindahcerita: uollss mesti mengitung ari nak cuti kannn...extra cuti lagi tuh :P





Birthday ke-4

Salam..
Selamat Petang..
baru la ada semangat nak menaip entry..
smlm monday blues..
Tak terbuka pun blog..haha~
teruk btl!

Last week sambut birthday anak buah..
Usianya kini 4 tahun..
Insya'Allah tahun depan nak masuk tadikah..

itula kan..budak lelaki nie..yg die minat boboboi...
Sampai kek pun nak boboboi jugak..

Hidangan yang simple2 untuk tetamu yg hadir..
Ada kentang goreng,roti hotdog..

Mee goreng pun ada sbb majlis start pukul 2.30..

Sandwich telur pun ada..

Birthday boy dah bersiap sedia dah..nak tiup lilin..

Masing2 teruja tengok kek boboboi tuh..

Tengok la ada mcm2 gaya budak2 skrg nie klu di suruh mek gambar..

time nie nyanyi lagi happy birthday...
haha~bising sgt..sampai die nak tutup telinga..
Sbb dia tak suke bising2...

Happy je dia tiup lilin..ramai orang raikan birthday dia..

Kakak ipar ngan mohd..

tetamu pun jiran2..adik beradik je..berkumpul..
jangan heran yea..
kenapa sekeping gambar nieyl pun tak ada..
Sbb aritu kena jadi photographer event nie..hihi~
jadi,kena amek gambar org je banyak..
Oklah sampai sini saje :)

Seindahcerita : suka amek gambar budak..

Hari berkabung Malaysia

Salam..
Selamat Pagi semua..
Umum sedia maklum bahawa hari ini merupakan Hari Berkabung Malaysia
sempena memperingati Tragedi Pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17
 yang telah di tembak jatuh pada 17 Julai 2014 di Wilayah Donestk, Timur Ukhraine..

Dan pada hari ini jenazah mangsa nahas MH17
warga Malaysia akan tiba di tanah air (KLIA)
lebih kurang pada jam 10 pagi menggunakan pesawat khas dari Amsterdam.. 


Sama-samalah kita berdoa semoga segala urusan pada hari ini dipermudahkan..

Takziah pada semua keluarga mangsa MH17

Jamuan Raya

Salam..
Selamat Pagi semua..
smlm nieyl ada bagi sekeping gambar kan..
untuk bayangkan suasana jamuan raya kat opis nieyl..
Ramai yang kata nampak mcm meriah kan..hihi~

Oklah meh nak cter ckit...
Dlm bahagian ada cawangan..
jadi di bahagian nieyl nie ada 3 cawangan..
jadi pertandingan gerai terbaik mengikut cawangan.
Tahun nie bertemakan kesederhanaan..
Jom kita tengok gambar cawangan nieyl..
Ok ini gerai untuk cawangan nieyl..
tema gerai kita SYUKURRAYA dan beraya di perantauan..
kalau uolls tengok background kita ada letak kan bendera Malaysia..
Sempena bulan kemerdekaan,selain itu kita juga ada gambar2 berkaitan dengan MH17,
MH370 dan jugak Gaza..
Cter pasal tema warna yg di pilih adalah hitam,putih,hijau dan merah..
Ok klu perasan,bunga atas meja nie..
warna-warna bendera palestin.. cara gubahan bunga pula..
kita buat ala-ala english jugak la..sbb perantauan kan..

yg ini pulak sudut berselfie..
yg kat tengah2 tuh kite letakkan gambar2 unit dlm cawangan..
klu kita tengok dia gabungan kan konsep moden dan tradisional ckit..

Nie dari sudut tepi..
troli ni kite letakkan kuih raya dan bekas2 polistern makanan..
dan props photobooth untuk berselfie..

time nie masih lagi sibuk2 untuk sentuhan terakhir sebelum juri dan tetamu terhormat sampai..
untuk melihat gerai..:)

Meriahkan makanan semua.
warna warni..

Kerjasama semua orang amat penting dlm nak buat semua nie..
untung cawangan nieyl nie..majoriti semua barang2 kaca..
mereka bawak dari rumah..bunga pun bawak dari rumah..:)

Ok nieyl tulis sikit beberapa menu yang ada di gerai nie..

1)pulut kuning dan hijau
2)rendang daging
3)kuih lapis
4)dadih
5)koktail
6)Kacang phool dan roti
7)Kek
8)kuih dan biskut raya


terlupa pulak..nie sudut ucapan untuk MH17,MH370 dan Gaza..
Nieyl tak ada gambar lagi 2 gerai tuh..
Mesti korang nak tengok jugak kan..
Tak pe la..nant nieyl usaha kan yea...:)

Nak tahu gerai mane yang menjadi gerai terbaik..
tahun 2014?hihi..nanti nieyl update lagi..:)Enjoy!

seindahcerita: masih menunggu pihak bank call..

Live Update: Jamuan Raya

Salam..
Skrg nie tgh berlangsungnya Jamuan Raya Bahagian..

Hanya mampu beri gambaran dan suasana nya seperti gambar di atas..
hihi~rasa-rasa uollsss meriah tak?

Nanti kan cerita sepenuhnya dan gambar2 menarik yea..

seindahcerita: kemas mengemas lepas lunch..:)

Editing Picture

Salam..
Selamat Pagi..
Ha..ada yang da menguap ker tuh..hihi~
mentang2 la sejuk nie kan baru pas ujan..hihi~

Oklah skrg nie nieyl tgh edit2 lagi gambar2 pertunangan anak buah nieyl aritu..
nak kate pro sgt tuh xde la..
tapi boleh laaa..nampak la perubahannya..
gambar asal ngan selepas edit..haha~
yg penting x over edit ok..hihi~

Alhamdulillah..2 minggu raya aritu..
Anka buah nieyl selamat bertunang dengan pilihan hati..
Insya'Allah bulan 3 tahun depan bersatu..
Jodoh di usia muda seperti mak dia jugak..:)

seindahcerita: Agak2 kalau nieyl dapat mak tiri satu lagi ok tak..:P

CPUV : iH Media Liese | TQ Nuffnang

Salam..
Selamat Petang...
Alhamdulillah...yang hilang tumbuh berganti..
Tq nuffang..Hampir setiap bulan murah hati..

Kali nie Campaign IH Media Liese..
kalau-kalau ternampak..
klik la yea...Amin..

seindahcerita: Urusan Bank masih tidak setel..

Open House Rumah MIL

Salam..
Selamat Pagi..
Pagi yg agak bizi ckit..
Tp tetap nak selit jugak entry pagi nie..hehe~

Last week ari sabtu..
Rumah MIL ada buat open house besar2an jugak la..
Actually tiap2 tahun buat...
Meriah tau... Tahun nie kite share 7-8 buah runah satu lorong la..
Pasang 3 khemah tahun nie..
bayangkan la..orang igt kenduri kawen..hihihi

nieyl bahagian coklat2 nie..peh!mmg laku la..
masalahnyer..baju ku yg cantik lagi molek tuh..
kena coklat..haha~nasib baik la x byk..huhu~
tu yg kena pakai apron biru tuh...hihi..

With kakak-kakak yang join open house..
kalau nak tahu lagi...
Setiap tahun baju kami sama..hehe~
sejak2 join MIL nie..baju kurung dlm almari bertambah2..
mau idak nyer 1 event..1 baju..haha~

Tapi tak apa la boleh pakai time g keje kan..
jimat gak tuh...xyah nak beli kain buat baju byk2 tiap2 bulan..huhuh~

ha..ade 1 lagi kain yg MIL beli tok wedding adik ipar..
tapi x jahit lagi laaa...
hihi~bulan 12 nnt baru pakai yea...:)
Cantikkk...:P

Oklah..nak sambung buat keje...
seminggu nie nak kena control skrin komputer..hahaha~
klu x nanti,kantoi laaa...huhu~

bye2..

seindahcerita: Jumaat time lunch,bank buka ke tutup ek?

Hadiah Saguhati dah sampai

Salam..
Hye semua..
Smalam kan nieyl ckp pasal bos baru..
Syukur Alhamdulillah..
hmm..untuk first day tuh..
nampak Ok lah...x lah serius sgt..
Tapi x leh nak ckp ape2 skrg nie..
sbb sebelum start ape2 meeting..hihi~

Oklah lupakan cter smlm..
Nak kongsi , pada mane2 yg igt..
nieyl penah bagitahu yang nieyl menang saguhati..
contest fair & lovely.. (Klik)

nie hadiah nya..


Sebulan nieyl tak yah beli..hihi~
jimat lah rm30 bulan nie..:)

Jap lagi nak ke dewan..
Ada jamuan raya puspanita..:)
Jumpa lagi!!

seindahcerita: kalau aku kaya..hmm.. (berangan)

Gementar..

salam..
Selamat Pagi

Romantika

Salam..
Selamat Petang..
Mana2 yg dah selalu follow nieyl..
tahu la en.husband nieyl sorang yg suka mendeco rumah..
So,kebetulan masa jenjalan kat penang tuh..
Adik ipar bawak kiteorg pegi Romantika area kedah nie..
sebab kedah ngan penang tak jauh mana pun..
Time nie sgt excited nak abiskan duit..haha..

Tadaa!bile dah sampai..ha..nampak tu muka MIL nieyl..
tersenyum lebar..sbbnya menantu nak abiskan duit..:P

kalau tak nak beli pun x pe..just cuci mata je la...
Tapi klu nieyl nie..jgn arap la nak cuci mata aje...
gatal mata klu tengok je..hihi~

First time pergi romantika nie..
nieyl sempat rebat beberapa barang..

1) beli bunga,pasu suruh org tuh gubah = RM69
2) Set Teco Air Panas (English Style) = RM49
3)Alas meja panjang(English Style) = RM19
4) Bekas gula,teh, kopi (English Style) RM29

klu ikutkan nafsu shopping..
memang tak cukup..haha..yela..beli 4 barang..
tapi nieyl dalam kedai tuh dekat 3 jam..hahaha..:P
Cian MIL ngan FIL tggu dalam kereta..:P

Dalam minggu nie jugak..
Dapat tahu yang kedai romantika nie dah ada area2 sini..
nampak gaya nyer..memang nak kena pergi serbu nie..:P
Seindahcerita: klu ikutkan ati nie..hye..x sabar rasa nyer nak ubahsuai dapur..

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign