Seindah Cerita: May 2014

Wall Shelves

Salam..
Selamat petang..
bler dah petang2 nie mula la jari nie menaip en.google
petang nie saja la nak carik ilham deco umah ckit..
So,petang nie nak carik wall shelves..
untuk sudut di ruang tamu yang masih kosong..

Tahu tak nak beli kat mana?
kalau tahu,respon/ komen kat bawah yea..
nieyl nak carik warna hitam..
Sebab konsep kat uamh tuh perabut semua warna ala-ala hitam gitu..

Warna hitam
nie warna putih..

Sambil-sambil cuci mata tadi ternampak la beberapa wall shelving yang unik2..






Lagi dekat nak puasa..
Otak pikir umah..huhu~
tahun nie tak tukar langsir laaa...
next year baru tukar sbb sayang lak sebab baru setahun tukar..
Masih cantik lagi..(...jgn membazir dik nieyl oiii..)

seindahcerita: tgh mencarik ilham deco almari tv..:)

Miskin dan Susah

Salam..
Selamat pagi..
pagi nie hati ini nak sgt share something tok renungan bersama..
Kebetulan malam tadi tgk cter KUSINERO..
Ada babak di mana Dato upah orang bakar kedai..
Agak2 pernah tak mereka ini fikir akan kesusahan orang lain..

seindahcerita: kadang2 tak sampai ati tengok orang susah..sedey..

Angan-angan mak kiah!

Salam..
Selamat Pagi...
aish...perut meragam pulak pepagi nie...
x senang duduk di buat nyer...

nieyl ada cter kan yg masuk kelas menjahit..
kelas pertama adalah belajar mengukur dan potong pola baju yea..
berjaya...tapi masalah nyer next session tak dapat join..
sbb EL (tidak sihat) .
jadi nyer angan-angan mak kiah ler...
Tak abis belajar..:P


seindahcerita: menghantar baju kat orang lagi lerr..:P

Kreativiti Mengubah Makanan

Salam..Selamat petang...
mata mula nak melabuhkan nie...hihi~
biasa la dah petang2 nie kan..
Ku sangkakan hari ni dapat ler cuti free...
Tapi kena kojer ..
ape2 pun tahniah kat pasukan badminton Negara..
4 tahun lagi cuba lagi..

Oh ye..anak buah nieyl kan dia xnak makan nasik..
xnak makan benda2 yg berkhasiat..
Bergantung pada susu je..
Pastu selalu nak makan sup je..
So,saje je la servey kat google tadi..
sekali jumpa yang nie daaaa...

Agak2 klu kita buat mcnie tok anak-anak..
klu anak2 tak makan..silap2 mak ayah yang makan yea...hihihi~




Tapi nak buat nie ntah berapa jam lak kan..
huhu~cantik..kreatif...menyelerakan..
tapi sayang nak makan..huhuhu~

seindahcerita: itu la kan klu org kreatif letak ler ape pun depan mate..semua menjadi :)

Memahami dan difahami

Salam jumaat semua..
Pembuka bicara di pagi jumaat nie..

Sesiapa sahaja ingin kan suami yg memahami kita kan..

seindahcerita: agak2 suami kita nie difahami ke memahami..:P

Blackout

Salam..
Selamat Pagi..
agak sedikit mengantuk sbb nyer malam tadi blackout..
Tak boleh nak tdo..aduhai..
Dekat 2 jam lebih..
start pukul 12 tgh malam..
ada semula dekat kol2 lebih cmtu ar..

Mmg tak boleh nak tdo langsung..
dok dlm umah rasa mcm dok dlm sauna..
berpeluh-peluh..
Ingat nak lari g umah mak mertua..
tdo sane..skali kat sane pun blackout jugak..

Last2 sementara nak tggu ade letrik balik..
try jugak tdo dekat lantai ruang tamu..
sejuk ckit kan..haha~tu pun tdo2 ayam..sbb panas..
berpeluh tak selesa...


seindahcerita: tgh sakit tekak..

Jangan jadi sombong

Salam..
Kalau kita sekaya mana pun tidak perlu la sombong..
Semampu mana pun kita tidak perlu la menunjukkan kekayaan tuh..
sebab kekayaan yang dimiliki di muka bumi ini hanyalah pinjaman sementara sahaja..

Tidak salah bangga dengan anak2 yg berjaya..
Tidak salah beli barang2 mahal..
tidak salah makan mewah..
semua tu tidak salah..
Cuma jangan la sombong..bongkak..
dengan apa yang kita miliki hari ini..

seindahcerita: random perkongsian ilmu :)

Frame form Kaison

Salam..
Selamat pagi...
Arini x berapa nak sihat sgt sbb tekak sakit..
pastu badan lemah ckit..tak tahu la kenapa..
Kebelakangan nie cepat mengantok..

untuk first time melangkah kaki ke paradigm mall..
serius mmg besar..hampir sakit kaki gak la berjalan tanpa henti..
tujuan utamanya nak terjah Kaison je..
nak servey harga barang tok deco umah..
klu ikutkan mmg byk gler barang yg nieyl nak beli..
tapi en.husband kata nanti dlu...sbb nnt nak dtg lagi..

masa pusing2 dlm kaison tuh..
En.husband kata suka frame kat bawah nie..
hampir 15 min jugak la nieyl dok pikir..
yela..sbb nieyl bukan org seni sgt..
jadi,pk ape motif nyer kan beli benda nie..haha~

Tapi beli jugak..sbb nyer en.husband kate sbb die cantik..
lagipun menggambarkan minat die dalam memancing..
wah!gitu upernyer...
nie amek jarak dekat..
nie amek jarak jauh..dengan diterangi lampu ikea..:P
lame2 tgk cantik la pulak..hehe~

harga die x mahal sgt dlm RM89 klu x silap..
sgt besar la..klu pintu tuh separuh pintu la...

seindahcerita: Ada lagi deco umah yg en.husband buat..nnt nieyl tunjuk..:)

Morroco Style Katanya

Salam..
Selamat Pagi...
Syukur Alhamdulillah..rezeki demi rezeki..
Alhamdulillah..job bulan nie selesai sudah..
Kak lieya..nie dah byr yea...hutang gambar candy :P

Tema : Morroco
Untuk 100 pax









Bler Pengacara majlis kata boleh makan..
fuh!candy buffet menjadi kedai utama kena serang..hehe~
So far..Alhamdulillah..semuanya ok sedap!

Nanti sesiapa nak order..blh la Pm nieyl yea...:)
Best price!hihi~

seindahcerita: nampak sedap je strawberry tu..hihi~


Happy Teacher's Day

Salam Jumaat Semua..

Thanks for being a teacher who taught me things beyond books..and for your patience,caring kind words and sharing,i just wab to say THANK YOU..n .wishing you a HAPPY TEACHER'S Day..

Especially For
Sekolah Kebangsaan Dengkil
Sekolah Menengah Kebangsaan Dengkil
Sekolah Menengah Putrajaya 1 (8)

seindahcerita: rinduuuuuu

Ilmu atau makanan

Salam..
Selamat Pagi Khamis..
Perkongsian Ilmu pagi nie tentang
ILMU atau MAKANAN..



seindahcerita: Berkongsilah ilmu yg kita ada pada semua orang :)

Pizza hut shaftsbury cyberjaya

Salam..
Selamat Pagi..
wah!dah lama tak dapat cuti panjang mcnie..
hari ini baru naik keje...

Ahad lepas pas maghrib kuar lepak ngan member..
Lapar kata nya jadi teman la..
kebetulan En.husband kuar g mancing..
husband member lak keje petang..

Elok sgt la tuh..
Nak buat mcner kan klu dah duduk berdua...
boring jugak kan..tu yg keluar tuh..:)

Makan kat shaftsbury cyberjaya..
Pizza hut je..sbb tak tahu nak makan ape yg sedap..




Bler hari pertama naik bekerja..
mula la kemalasannyer..haha~

seindahcerita: bekpes bihun singapore tadi

Candy Buffet order ngan theme

Salam..
tgh buat keje sambil berfikir apa lagi yg berikatan ngan marroco nie..
next week ada order candy buffet theme marroco..




so,skrg nie tgh usha-usha yg berikatan la..
Semoga dipermudahkan :)

seindahcerita: yg akan handle candy kali nie my partner la..


Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign