Minggu nie penuh dengan dugaan

Salam Semua...
Nieyl tak dapat nak update panjang arini..
Tapi just nak maklumkan pada semua..
Ayah mertua nieyl kini kena tahan wad sebab denggi..
Manakala, nenek en.husband pun kena tahan wad sebab jatuh katil..
Tulang peha patah..Malam nie akan operation masukkan besi..

Doakan semoga semua nyer selamat yea..
terima kasih semua..
 
Continue Reading…

babysitter atau taska?

Salam..
Selamat tengah ari..
eh...jumaat dah yea arini...
kejap aje...fikiran skrg dah smpai kat umah dah...

Nak minta sedikit pendapat..
Mana lebih baik..
hantar di rumah pengasuh atau di Taska?
baby yang lebih kurang 4 bulan..

seindahcerita: masih mencari..
Continue Reading…

Ayam Panggang Madu

Salam..
selamat pagi rabu..
Mata agak mengantuk pagi nie..
sebab pagi tadi pukul 1 lebih terbangun dari tidur yg lena..
sebab sakit perut sgt2..aduhai..

Oklah nieyl nak share..
semalam nieyl belajar masak ayam panggang madu..
ala..xde la terer sgt pun..tapi ok la...hihi~

Bawang Putih dalam 5-7 biji (tumbuk / blend )
Halia dalam 2-3 Inci (tumbuk / (blend)
Serbuk lada hitam ( 1 sudu kecil )
Madu ( 4 sudu besar)
Sos Tiram ( 3 sudu besar)
Kicap Manis ( 2 - 3 sudu besar)
Ayam 3 ketul..
Senang aje gaulkan semua bahan2 dgn ayam..
lepas tu kena perap lebih kurang 2 jam..
Lepas tu korang boleh panggang..
klu gune oven dalam 30-40 mint, suhu dlm 200 darjah
mcm nieyl nie pakai pemanggang ajaib aje..
bile dah masak..boleh la hidangkan dengan sos black paper..
ha..rasa sos die peh! mcm sos kenny rogers..haha~
nant nieyl ajar plak wat sos die yea.. :)

seindahcerita: mood tengah rajin memasak :)

Continue Reading…

Perut Suami Menjadi Keutamaan

Salam..
selamat pagi selasa..
mata kiri nieyl mcm berair aje..
risau la kena sakit mata...
hopefully tak la yea..

kalau nak cter pasal rutin seorang wanita yang bergelar isteri nie..
peh!panjang tau..kan..kan...
so,kita tak yah cter la ye..

Semalam balik2 je keje..
Singgah kedai..Beli santan,serai,telur,sayur ckit..
Plan nak masak ikan talapia masak lemak cili api..
ha..jangan tak tahu yea..ikan2 nie en.husband g memancing tau..
hasil tangkapan..:)
Ikan talapia masak lemak cili api berapi...cukup la sekor..
makan berdua je pun :)
Ok yg ini pulak..
name die cendawan busut..
biasa nyer kat kg-kg ada..
ari ahad lepas kat belakang rumah mak banyak gler tumbuh..
jadi,memang rezeki la kan..rmai2..g cabut sendiri tau..syok...
nieyl masak sup halia tumis je..sedappp!!!
hihihi~simple2 aje...

itulah,dalam seminggu tuh de la dalam 3x masak..
2 hari lagi biasa nyer..
Beli je sebab ada pasar malam kan..
boleh la relax2 layan ariana rose..
bukan aku tak cinta :)

seindahcerita: nak kumpul duit,buat kabinet dapur plak :)
Continue Reading…

Bila Mertua Datang Rumah

Salam Semua..
Selamat Pagi...
Jangan x tahu..pagi ni nieyl tersampai awal..
pukul 7.15 dah sampai..
biasa nyer lagi 2 3 minit 7.30 baru smpai..hihi..
So,arini ada parking kat Basement..
Datin nieyl cuti hari nie..
Jadi boleh la guna parking tuh..
ha...bkn parking suka ati tau..datin suruh nieyl park tau..
kalau dia x de..wah!kelasss ko dikkk...

Oklah berbalik pada kes hari khamis..
tuh la kan..klu datang hari bekerja..
memang tak dan nak masak apa2 yg sedap pun..hihi..
hari khamis malam jumaat..
Mak ayah adik2 ipar datang umah..
bawak nenek en.husband saja nak berjalan kat umah nieyl..

nieyl balik kemas2 umah ckit..
cuci kain awal2..sempat buat spaghetti je pun..
sbb mak mertua nieyl suka :)..
yg lain tu semua nyer beli..
Ada Roti John, Sate , Mee Goreng, Yong Tau Foo..
hihi~kebetulan ade pasar malam ari khmis tuh..
klu xde..ish..xtau la nak masak ape..

Tu lah duduk berdua nie kadang2 makan nasi koboi aje..
tuh yg bler org mai umah tuh...pening gak kepala nak sediakan makanan apa..
seindahcerita: so,insya'Allah next trip pakcik2 belah en.husband nak dtg jugak :)
Continue Reading…

Shopping lagi..

Salam..
Selamat Pagi..
Muka hari nie mesti ada senyum lebar kan..hehe..
esok cuti kan..yeay...

Last week kan nieyl g shopping kat ikea..
ada beli almari kaca..
Actually kan masa nak pasang tuh..
en.husband terlepas..jadi..HANCUR..
sedih gler hati ni..sebab mmg dah lame gler nak ada almari tuh...
bler kaca dah berderai kat lantai rumah tuh..
termasuklah carpet comey nieyl tuh...

Keesokkan hari nyer..
en.husband ajak g nilai 3..
Bajet beli barang rm500 sahaja..
jadi gune la semaximum yg boleh yea...
ha..cmtu la nieyl klu shopping..on buget ok..:)

Tgk nie ape yg nieyl dapat..
Sblm tuh nieyl nak ckp if u all nak beli barang kat nilai 3 nie..
kena pandai carik kedai..jgn sampai tertipu..
nieyl pegi 2 kedai je time tuh..kedai yg first tu..bapak la mahal die jual..
jadi,angkat kaki la..x logik punye harga...
Carpet lembut nie harga di selepas di tawa2 dapat la rm 150
Yang nie plak rm 180 + alas kaki Rm10 :)
Kerusi  sudut nie sebenar da lame nak pun..
sbb dekat umah tuh de 1 sudut nmpk kosong...
jadi..dah alang2 ke nilai tuh..
beli la..lagipun still in buget lagi tau..
harga?selepas di tawa rm150 :)

Kalau u all nak tahu...
bab-bab hias umah nie..mmg en.husband la yg terer..
nieyl ckit2 aje la..so,klu die dah start idea die..
mcm2 die beli..:)
Untungla kan..hihihi

seindahcerita: nak tgk 1 sudut yg en.husband nieyl deco x?
Continue Reading…

Shopping di IKEA

Salam..
Selamat pagi semua..
Lama x menjenguk blog..
blog kengkawan pun x sempat nak singgah..
semangat tu ada..
tapi bler penyakit M dah menguasai..
apa pun x menjadi..hehe..
Oklah cter ckit..
last week nieyl amek cuti ari jumaat..
semata-mata nak shopping blh x???
haha~sanggup kan...

ape2 pun yg penting kali ni shopping..
 bukan dgn en.husband yea..
die tinggalkan umah..sebabnya..
klu shopping ngan dia..ape pun x boleh nak beli...haha..
lagipun kali ni shopping semua duit nieyl sendiri..
so..xleh nak kata apa la kan..huhuhu~
Salah satu barang yg nieyl rembat..actually,
lampu nie en.husband yg order..
ha..yg nie die kirim dgn duit die skali...haha..

Ada lagi beberapa brg yg nieyl beli..
tapi x amek gambar..terlupa..hihihi~
saje je tgk frame2 nie..
sbb igt nak gantung kat dinding yg kosong..
Tapi x beli pun.hehe~sebab last minit dapat idea baru..
wah!kelasss kau nieyl :)
Ini lah hasil tangkapan untuk kali ini..
habis dlm rm300 cmtu laa..
nie bff nieyl..rajin melayan hihihi~
seindahcerita: shopping tidak terhenti di ikea yea...ade lagi..:P
Continue Reading…

Selamat Tahun Baru Semua :)

Salam..
Selamat Pagi..Ada yang cuti hari ini?
yela..arini ari pertama persekolahan anak2 kan..
mana yang anak nak masuk tadika..nak masuk darjah 1..
nak bayar yuran sekolah lagi kan..
Mak ayah kena amek cuti...

Tapi ada sesetengah company swasta..
mcm kakak nieyl nie..company die memang akan cuti..
Setiap tahun pada hari pertama persekolahan ..best kan..
Jimat 1 hari cuti..
Kalau gomen..hihi~kena amek cuti peruntukan tuh yea.. :)

Minggu nie en.husband memang tak keje..
Sbb tak ada catering..arini sgt rajin untuk hantar isteri g keje..hihi..
isteri nie pun amek kesempatan..haha~
ajak bekpes kat luar..hihi~
Sampai opis dlu..punch dlu..
lepas tuh baru g bekpes..

pepagi lagi dah melantak ais..aduhai...
bukan ape..xtahan godaan.. 3 layea tea :)
Nasi lemak + ayam rendang..
Nieyl bekpes kat Uncle K nie..
terlepak di sebelah old town cyberjaya..
Harga kat kedai nie lebih kurang Old town jugak la..
tapi klu x nak beli makanan kat cnie tapi nak dok makan kat ctu pun boleh aje..
Sbb sebelah kedai nie de org jual nasik lemak biasa..
nieyl sempat snap 2 keping gambar nak tunjukkan suasana kedai nie..
nieyl jenis tak kisah pun makan kat mane..
kedai tepi jalan pun boleh tapi kena tgk dlu sekeliling tempat tuh..
bersih ke idak..klu murah tetibe tikus dok lari bawah kaki nak wat ape kan..hihihi..
kedai nie pun wat catering Services..
Hari ini opis nieyl agak kesunyian..
mungkin ramai yang cuti tok uruskan persekolahan anak2..
Bos nieyl pun tak sihat arini MC..
jadi, ada lagi mood tahun baru nie..
igt nak kemas bilik nieyl nie..semangat tahun baru la katakan..hihihi..

seindahcerita: buat keje sambil pasang lagu lama2..aduhai...

Continue Reading…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...