Thymes cafe Super Best

Salam..
selamat hari selasa..
Happy working untuk mereka yang dah start work hari ini..
termasuklah diri ini..
gagahkan diri bangun pagi untuk ke opis pagi nie..
mana2 yg tgh cuti tuh..
happy holiday yea...

Ini cerita last week yang tidak di rancang pun..
apa cter..jom layannnn...

last week kuar ngan bff untuk settel kan beberapa perkara..
lepas dah settel sume urusan tuh...
ingat nak lepak la minum kat dlm Jusco..
tapi xde tempat yang menarik hari..

tetibe bff ajak lepak cafe..
Actually dia sendiri pun tak pernah sampai cafe tuh..
tapi dah alang2 dekat tuh kan..redah jelah...
pusing2 jugak la carik..
last2 jumpa jugak..
nak pergi situ sbb bff kwan ngan adik owner nie..
so,nak try laaa...
tadaaa...dah sampai pun...ini lah die thymes cafe..

mane yang tak tahu..
owner cafe nie hafiz AF..
tu nampak tak poster besar tu kat dinding..
rata-rata artis yang pernah dtg sini..
mereka akan sign kat poster tuh tanpa sokongan sesama artis.. :)
nice..

nieyl plan nak duduk kat luar bcoz nak amek angin luar yg sejuk..
sbb baru pas ujan masa tuh...
Duduk luar...layan teh tarik panas..peh!layannn...

Kalau name nyer blogger..
setiap benda nak amek gambar..hihi~
teh tarik panas nie sedap sbb die kurang manis..
so,mane2 yang nak jaga badan kurangkan gula tuh..
blh la try..
Nama pun minum petang kan..
So, memang tak amek benda berat la..cehh...
konon-kononnyer nak makan ala mat saleh la sgt kan..hihi..

Ok nama die banana cheeses..
Memang supersedap..
kombinasi yang sangat super..
Pisang panas+ cheeses+coklat+ strawberi,,
peh!mmg sedap..
Harga : RM12.00

Kasi zoom ckit..nampak tak cheeses yang bertaburan..
Atas pisang tuh..mmg makan tak berhenti..
Makan selang seli ngan strawberi pun sedap..
rasa macam2 gitu...yummy...
Second desert nama dia creme brulee..
yg nie serius mmg sgt2 sedap..
time makan tuh..rasa nak order 1 lagi..haha..
lembut..lemak..
Harga : RM10.20
kalau tgk resit ade 1 lagi menu..
laksa sarawak..tak sempat nak snap..
dah telan..haha~
so,kira oklah harga untuk 3 org makan kan..
Sesekali makan cenggini ok..
hari2 blh botak kepala..haha..

So,uolls boleh try jugak,,
seindahcerita: nak tahu tak terjumpa siapa kat sana?


5 comments:

  1. sedapnyeee..alaaaa jauhnye sri kembangan..kalau dekat bolrh masuk dlm list jjcm..

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan. Sedap yer, lagi2 pisang chese tu

    ReplyDelete
  3. Nasib baik jumpa lokasinya ye Nieyl..
    Kalau sampai tak sempat ambil gambar sahlah sedap tu:)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...